Μετά από καθυστέρηση πολλών ετών, οι μεγάλοι παίκτες της παγκόσμιας αγοράς του video streaming, όπως το Amazon Prime video και το Netflix έκαναν την εμφάνισή τους και στη χώρα μας. Οι Έλληνες βέβαια, δεν είμαστε συνηθισμένοι σε συνδρομητικές υπηρεσίες, καθώς προτιμάμε δωρεάν λύσεις όπως το κατέβασμα ταινιών μέσω torrents, «πειρατικές» λύσεις streaming κοκ.

Όμως, όταν υπάρχει τρόπος να είμαστε και νόμιμοι αλλά και να μην πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλά μας, καλό θα ήταν να τους εξετάζουμε. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρω πως δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την εταιρεία και πως το παρόν κείμενο δεν αποτελεί προϊόν διαφήμισης. Σας μεταφέρω την εμπειρία μου μετά από περίπου ένα χρόνο χρήσης, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να πληρώνετε ένα πραγματικά χαμηλό ποσό ως μηνιαία συνδρομή.

Επιλέγουμε το πακέτο Netflix που κοστίζει 12€ μηνιαίως. Με αυτό το πακέτο μπορούμε ανά πάσα στιγμή να βλέπουμε από τέσσερις διαφορετικές «οθόνες» με ανάλυση video έως και 4k.

«Οθόνες»

Όταν έχουμε συνδρομή στο Netflix, μπορούμε – ανάλογα το πακέτο – να βλέπουμε σε μία, δύο, ή τέσσερις οθόνες ταυτόχρονα. Το Netflix είναι διαθέσιμο μέσω browser για παρακολούθηση από υπολογιστή, μέσω app για χρήση σε smartphones και tablets, αλλά και μέσω των smart TV’s, του Apple TV, του Android TV κλπ.

Στο παράδειγμά μας, που αφορά για ταυτόχρονη χρήση σε «έως τέσσερις οθόνες», μπορούμε ταυτόχρονα να παρακολουθούμε – με οποιοδήποτε τρόπο – έως και τέσσερα άτομα, από διαφορετικά (γεωγραφικά) σημεία. Και το κυριότερο; Αυτά δεν «καταγράφονται». Δηλαδή, δεν έχει σημασία αν σήμερα αποφασίσετε να παρακολουθήσετε μέσω του υπολογιστή σας. Ανά πάσα στιγμή, εσείς θα επιλέγετε τον τρόπο. Πιο απλά: δεν «δηλώνουμε» τον τρόπο που θα παρακολουθούμε.

Σωστή υπηρεσία, στη σωστή τιμή

Έχουμε λοιπόν μια μηνιαία συνδρομή των 12€. Βρίσκουμε τρεις φίλους, μοιραζόμαστε τη συνδρομή αυτή και ορίζουμε μεταξύ μας έναν απλό κανόνα: ο καθένας μας, θα παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή σε μία οθόνη. Όποια θέλει αυτός, αλλά σε μία.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε χρήστες, που ο καθένας από αυτούς έχει τη δική του «λίστα» αγαπημένων.

Έτσι, το μηνιαίο κόστος της υπηρεσίας περιορίζεται στα 3€ ανά άτομο / οικογένεια.

Αξίζει;

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο (14 Απριλίου), έχουν προστεθεί ελληνικοί υπότιτλοι σε πάνω από 700 ταινίες και σειρές *ενημέρωση 8 Οκτωβρίου 2017: 1711 ταινίες και σειρές*. House of cards, Stranger Things, Iron Fist και πολλές ακόμα δημοφιλείς σειρές αλλά και ταινίες είναι στη διάθεσή μας για μια 100% απροβλημάτιστη εμπειρία.

Για ποιότητα 4K θα χρειαστείτε ταχύτητα δικτύου 25Mbps και για Full HD, 5,8Μbps. Η εικόνα είναι πολύ καλή και το streaming «ρέει» απροβλημάτιστα. Αυτή τη στιγμή τρέχει και «promo», ενός δωρεάν μήνα για να δοκιμάσετε την υπηρεσία και να κρίνετε αν σας καλύπτει.

Κλείνοντας

Δεν διαφημίζουμε το Netflix. Θέλαμε απλά να μοιραστούμε την εμπειρία μας και να σας προτείνουμε τη συγκεκριμένη λύση γιατί εμείς πρώτα μείναμε ευχαριστημένοι και γιατί κρίναμε πως για 3€ τον μήνα αξίζει πραγματικά.

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα που άπτονται (άμεσα ή έμμεσα) της τεχνολογίας, μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στη σελίδα μας στο facebook, όπου και αναρτώνται όλα τα άρθρα μας. Επίσης, το tecky έχει και το δικό του κανάλι στο YouTube με video οδηγούς και κόλπα για τις συσκευές μας.

 

ΣΧΟΛΙΑ