Η Qualcomm επέδειξε το πρωτότυπο ενός αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων που μπορεί να ενσωματωθεί στις οθόνες των smartphones. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το πρωτότυπο αυτό μοντέλο και να δουν στην πράξη πως λειτουργεί.

Ο αισθητήρας της Qualcomm λειτουργεί κάτω από 800 μικρόμετρα (μm) γυαλιού και μπορεί να λειτουργήσει και κάτω από μέταλλο. Το CNET σημειώνει πως ο αισθητήρας αυτός μπορεί να κάνει περισσότερα από την απλή ανάγνωση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Εφόσον ο νέος αισθητήρας χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα, θα είναι “ικανός” να λαμβάνει και άλλα δεδομένα, όπως τους καρδιακούς παλμούς αλλά και πληροφορίες για τη ροή του αίματος του χρήστη.

Ο εκπρόσωπος του Engadget δοκίμασε το πρωτότυπο μοντέλο και οι εντυπώσεις του δεν ήταν καλές. Ανέφερε πως η αναγνώριση του αποτυπώματός του ήταν αισθητά πιο αργή, περίπου ένα δευτερόλεπτο μεταξύ της επαφής και του ξεκλειδώματος, και πως δεν υπάρχει η αίσθηση του άμεσου ξεκλειδώματος που συναντάμε στα σημερινά smartphones.

Εδώ βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε πως αναμένουμε μέχρι το τελικό στάδιο της κατασκευής του προϊόντος να έχουν βελτιωθεί αισθητά τα χαρακτηριστικά του και εν τέλει οι επιδόσεις του. Οι εκτιμήσεις της Qualcomm κάνουν λόγο για διάθεση του αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στους πρώτους κατασκευαστές Android συσκευών, εντός των πρώτων μηνών του 2018.

Ο αισθητήρας της Qualcomm κάνει χρήση της τεχνολογίας ultrasonic imaging, για την οποία η Apple στο παρελθόν είχε αναφέρει πως είναι “η πιο ακριβής τεχνολογία ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων”.

Αν η Apple θα καταφέρει με το επετειακό iPhone να είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία που θα παρουσιάσει σε εμπορικό προϊόν αυτή την πολυπόθητη ενσωμάτωση του αισθητήρα με την οθόνη, είναι κάτι που μένει να φανεί.

Άλλωστε, θα πρέπει να υπολογίζουμε και τη Vivo

 

Aκολουθώντας μας στη σελίδα μας στο facebook, θα μαθαίνετε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα μας. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει κανάλι στο YouTube, όπου αναρτούμε video οδηγούς με βήμα προς βήμα οδηγίες.

ΣΧΟΛΙΑ