Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από τους πολίτες της χώρας του να σταματήσουν να αγοράζουν smartphones αμερικανικών εταιρειών ενώ ανέφερε πως το σύνολο του πληθυσμού θα πρέπει να στραφεί «από τα iPhones στις συσκευές της Samsung».

Προώθησε επίσης και τα smartphones Venus, τα οποία κατασκευάζονται από την τοπική εταιρεία VestelΣήμερα, το μερίδιο αγοράς της Apple στη χώρα κυμαίνεται πέριξ του 15%.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει επανειλημμένως αναφέρει πως η χώρα του αποτελεί στόχο οικονομικού πολέμου και ζήτησε από τους Τούρκους πολίτες να πωλήσουν τα νομίσματα άλλων χωρών που διαθέτουν και να αυξήσουν τις αγορές τουρκικών προϊόντων προκειμένου να βελτιωθεί η οικονομική θέση / ανεξαρτησία της χώρας.

Οι Financial Times αναφέρουν:

Μιλώντας την Τρίτη, ο Τούρκος Πρόεδρος δεσμεύθηκε πως τα 81 εκατομμύρια των Τούρκων πολιτών δεν θα αγοράζουν πλέον προϊόντα της Apple ή άλλων αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας. «Αν έχουν το iPhone, υπάρχει η Samsung από την άλλη πλευρά», είπε σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος. «Στη χώρα μας υπάρχει η Venus».

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει διπλασιάσει τους δασμούς στις εισαγωγές μεταλλευμάτων από την Τουρκία. Η Λίρα, το τουρκικό νόμισμα, εν μέσω της οικονομικής αβεβαιότητας έχει υποστεί μεγάλες απώλειες. Δεν είναι σαφές όμως εάν ο πρόεδρος σκοπεύει να επιβάλει μποϊκοτάζ στα αμερικανικά προϊόντα όπως αυτά της Apple μέσω απαγορεύσεων ή επιβολών δασμών.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς για την εξυπηρέτηση των σκοπών τους. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πριν εκλεγεί είχε αναφέρει μέσω tweet πως οι πολίτες της χώρας θα έπρεπε να μποϋκοτάρουν τις συσκευές της εταιρείας. Φυσικά, ο Τραμπ συνέχισε να τουιτάρει μέσω iPhone.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ