Κάθε χρόνο, λίγο μετά την έναρξη των μεγάλων Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, κυκλοφορούν οι δύο μεγάλοι, παραδοσιακοί τίτλοι στο χώρο των soccer video games, FIFA και PES (για τους φίλους, απλά “Pro”). Γνωρίζουμε ήδη πως το FIFA 18 θα κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου και πλέον, η Konami έχει επιβεβαιώσει και την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του PES 2018.

Το επίσημο εξώφυλλο της έκδοσης για το PS4

Το PES 2018 λοιπόν, θα κυκλοφορήσει στις 14 Σεπτεμβρίου για PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 και PC.

Σύμφωνα με την Konami, “κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν έμεινε ανέγγιχτο” και οι βελτιώσεις είναι εμφανείς σε όλους τους τομείς.

“Στο Pes 2018 υπήρξαν περισσότερες προσθήκες από όλες τις άλλες εκδόσεις των τελευταίων δέκα ετών και κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν έμεινε ανέγγιχτο. Η ‘καρδιά’ του παιχνιδιού παραμένει το φημισμένο gameplay του, όπου οι χρήστες απολαμβάνουν τον πλήρη έλεγχο της δράσης με παίκτες που συμπεριφέρονται, κινούνται και αντιδρούν όπως οι πραγματικοί. Νέες προσθήκες στον έλεγχο των παικτών προσθέτουν ομαλότητα και αληθοφάνεια στο παιχνίδι, ενώ το καινούργιο περιβάλλον χρήστη μετατρέπει την πρόσβαση στα διάφορα modes του παιχνιδιού σε μια απλή διαδικασία.”

Η Konami, έδωσε επίσης στη δημοσιότητα το πρώτο video teaser του τίτλου:

Δυστυχώς, ενώ οι αλλαγές που αναμένουμε είναι μεγάλες (χρήση τεχνολογίας Real Capture για πιο αληθοφανή γραφικά, προσθήκη νέων on line modes 2vs2 – 3vs3 με υποστήριξη local guests κλπ), δεν έχουμε κάποια νεότερα ως προς τις ομάδες που θα είναι παρούσες στον τίτλο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη δυσάρεστη έκπληξη που περίμενε τους χρήστες, όταν είχαν αντιληφθεί πως στο PES 2017 δεν υπήρχε η Μπάγερν Μονάχου αν και, στην πορεία διάφορα (και ελληνικά) patches πρόσθεσαν την Μπάγερν και διόρθωσαν τα πλήρη rosters των ομάδων.

Όμως, το Pro, αν και αντιμετωπίζει ζητήματα αδειοδοσίας, λόγω της επιθετικής πολιτικής αποκλειστικών συμφωνιών της Electronic Arts, εξακολουθεί να είναι ο τίτλος που προτιμούν οι λάτρεις των προσομοιωτών ποδοσφαίρου, σε αντίθεση με το FIFA που κυρίως το επιλέγουν όσοι προτιμούν μία πιο arcade αίσθηση.

Αν και αρκετοί αναφέρουν πως το status αυτό έχει αλλάξει από χρόνια, πρόκειται απλά για wishful thinking….

ΣΧΟΛΙΑ