30.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Ιούλ 2020
SOFTW | HARDW | APPS ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ Επιτέλους, το Skype εκμοντερνίζεται!

Επιτέλους, το Skype εκμοντερνίζεται!

Φαίνεται τελικά πως τα Snapchat και Instagram έχουν ρεύμα στη νεολαία και οι υπόλοιποι απλά κυνηγούν το δυναμικό αυτό κοινό. Τι αλλάζει με την επερχόμενη, μεγάλη αναβάθμιση του Skype;

-

Μπορεί το Skype να έχει καταντήσει μία βαριά και για πολλούς, δύσχρηστη εφαρμογή, δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε δύο σημαντικούς παράγοντες:

  1. Μας ξελάσπωσε στα δύσκολα 00’s, τότε που οι αξιόπιστες, cross platform λύσεις ήταν πραγματικά σπάνιες. Με το Skype, τελείωσε η βασιλεία του (άθλιου) MSN και αυτό δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ.
  2. Ακόμα και σήμερα, το Skype αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για τηλεδιασκέψεις, live μεταδόσεις από τηλεοπτικούς σταθμούς, ακόμα και για συνεντεύξεις κατά τη διαδικασία της εύρεσης εργασίας.

Η Microsoft, ανακοίνωσε πως προχωράει στον πλήρη ανασχεδιασμό της εφαρμογής, κάνοντάς τη πιο μοντέρνα και πιο φρέσκια. Ό,τι διαβάσετε στο παρόν κείμενο θα είναι διαθέσιμο σε λίγο καιρό με τη νέα έκδοση του Skype που θα διατεθεί για iOS, Android, Windows και Mac.

Νέα, “cool” εμφάνιση

Πλέον, τα χρώματα πρωταγωνιστούν. Το νέο Skype δανείζεται στοιχεία από τα user interfaces των ανταγωνιστών του, καταφέρνοντας όμως να παρουσιάσει ένα lay out με “ταυτότητα”.

Πιο διασκεδαστικές κλήσεις

Με τη νέα έκδοση του Skype θα μπορούμε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης να μοιραζόμαστε σε πραγματικό χρόνο (και με όμορφη γραφική απεικόνιση) φωτογραφίες, μηνύματα κειμένου, emoticons ή stickers.

Παραμετροποίηση πεδίου συνομιλίας

Εντός του πεδίου των συνομιλιών μπορούμε πλέον να αλλάξουμε τις αποχρώσεις, να αντιδράσουμε σε μηνύματα, να στείλουμε GIFs, stickers και emojis.

Χρηστικές δυνατότητες εντός των συνομιλιών

Επίσης, κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης θα μπορούμε να κάνουμε αγορές εισιτηρίων (ή τελοσπάντων οι κάτοικοι χωρών που η λειτουργία αυτή θα υποστηρίζεται), να μοιραστούμε εμπλουτισμένο κείμενο, αλλά και να αποθέσουμε (drag ‘n drop) σε αυτή αρχεία διαφόρων τύπων.

Highlights

Οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειάς μας θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται μαζί μας “στιγμές” (snapshots) τους και εμείς θα μπορούμε να αντιδρούμε σε αυτές. Οι “αξιομνημόνευτες στιγμές” θα διατηρούνται προς θέαση και σχολιασμό, επτά ημέρες.

Πιο απλά, το Skype στοχεύει στο κοινό των Instagram και Snapchat.

Capture

Και με την ευκαιρία που αναφέραμε το Snapchat, η νέα λειτουργία “capture” θα σας θυμίσει έντονα το δημοφιλές στη νεολαία μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Εύκολα και γρήγορα θα μπορούμε να συλλάβουμε μια φωτογραφία μας, ή ένα video αν πατήσουμε παρατεταμένα στο εικονικό κλείστρο της κάμερας και στην πορεία να τα μοιραστούμε. Φυσικά, πριν μοιραστούμε τις φωτογραφίες ή τα videos που συλλάβαμε, θα μπορούμε να προσθέσουμε stickers κλπ.

Δυο λόγια

Πραγματικά, οι αλλαγές αυτές είναι καλοδεχούμενες. Μπορεί η Microsoft να δανείστηκε στοιχεία από το Snapchat, το iMessage και το Instagram, κατάφερε όμως (με βάση το υλικό που έχουμε έως τώρα δει σε φωτογραφίες και videos) να δημιουργήσει ένα προϊόν με τη δική του ταυτότητα.

Υπάρχουν όμως κάποια σημεία στα οποία θα πρέπει η Microsoft να δείξει προσοχή, όπως τη δημιουργία μίας “ελαφριάς” εφαρμογής που δεν θα “γονατίζει” τα smartphones και δεν θα απαιτεί τη συνεχή φόρτιση των συσκευών μας.

Η Microsoft, στα πλαίσια της προώθησης της νέας έκδοσης του Skype, ετοίμασε ένα video που παρουσιάζει τις νέες λειτουργίες του:

 

 

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου» ( Business Email Compromise –...

Εκατοντάδες επιχειρήσεις αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook

Μερικοί από τους κολοσσούς του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών στηρίζουν τη διεθνή καμπάνια Stop Hate For Profit, διαμαρτυρόμενοι για τη ρητορική μίσους που...

Apple Silicon (ARM) ready Mac apps

Η Apple πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη μετάβαση των υπολογιστών Mac στην ARM τεχνολογία. Στους παλιούς αυτό ξυπνά μνήμες από την πρώτη έκδοση...

Η Apple παρουσίασε το macOS 11 Big Sur

Πριν από 20 περίπου χρόνια ο Steve Jobs είχε αναφέρει πως το επερχόμενο τότε OS Χ ήταν το λειτουργικό σύστημα των επόμενων 20 ετών....

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7, τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για έξυπνα ρολόγια που θα κυκλοφορήσει περίπου κατά τα τέλη του...

Η Apple παρουσίασε το iPadOS 14

Εισαγωγή Η Apple σήμερα μας παρουσίασε το iOS 14, το watchOS 7, το tvOS 14, νέα χαρακτηριστικά στα AirPods, στο CarPlay, στο HomePod, την επερχόμενη...

Σχετικάάρθρα