12.5 C
Athens
Τετάρτη, 02 Δεκ 2020
SOFTW | HARDW | APPS ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ Επιτέλους, τα 4K videos έκαναν την εμφάνισή τους στο...

Επιτέλους, τα 4K videos έκαναν την εμφάνισή τους στο facebook

Σημειώστε πως ήδη έχουμε διαπιστώσει την ενεργοποίηση των 4K videos, τουλάχιστον ως προς τη θέασή τους, οπότε, δεν πρόκειται για κάποιο μελλοντικό πλάνο, αλλά για ένα λανσάρισμα σε εξέλιξη.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΑν έχετε βαρεθεί να βλέπετε videos χαμηλής ανάλυσης στο facebook, υπάρχουν καλά νέα για εσάς. Το facebook πλέον δοκιμάζει το ανέβασμα video σε ανάλυση 4K, κάνοντας χρήση του format 2160p UHD-1 Ultra-High-Definition Television. Ήδη, έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία για έναν αριθμό σελίδων και προφίλ και ως προς το uploading και ως προς τη θέαση video. Αν σκεφτούμε βέβαια πως το YouTube άρχισε να πειραματίζεται με τα 4K videos το 2010, μάλλον το facebook άργησε πολύ.

Με την αναβάθμιση αυτή, οι υπεύθυνοι του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, φιλοδοξούν να δώσουν ώθηση στην υπηρεσία video Watch tab. Αναμένουμε videos σχετικά με αθλητικά γεγονότα, με τις επιστήμες, αλλά και με ταξίδια, να “επωφελούνται” ιδιαιτέρως από τις νέες, υψηλές αναλύσεις.

Το YouTube είχε ξεκινήσει τις αναρτήσεις video σε ανάλυση 4K από τα έτη 2014 – 2015 και είχε προσθέσει υποστήριξη στα 4K live streams το 2016.

Αν και το facebook είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο την υποστήριξη 4k videos, αυτή αφορούσε τα live videos 360 μοιρών, ενώ, σε αυτά των δύο διαστάσεων η μάξιμουμ ανάλυση περιοριζόταν στα 720p. Αν και για τους περισσότερους χρήστες αυτή η ανάλυση ήταν “ok”, το facebook, αποσκοπώντας στην αποδοχή από τους video game streamers και τους επαγγελματίες του Hollywood, αποφάσισε να υποστηρίξει videos με υψηλότερα frames ανά δευτερόλεπτο και με μεγαλύτερες αναλύσεις.

Σημειώστε πως ήδη έχουμε διαπιστώσει την ενεργοποίηση των 4K videos, τουλάχιστον ως προς τη θέασή τους, οπότε, δεν πρόκειται για κάποιο μελλοντικό πλάνο, αλλά για ένα λανσάρισμα σε εξέλιξη.

Για να δείτε αν έχει ενεργοποιηθεί η θέαση 4K videos και στο δικό σας προφίλ, ελέγξτε αν υπάρχει η επιλογή 2160p σε αυτό το facebook video.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πρόστιμο €10 εκατ στην Apple για τα υποτιθέμενα αδιάβροχα iPhone

Η διαφημιστική καμπάνια της Apple υποσχόταν ότι το iPhone ήταν ανθεκτικό στο νερό, σε βάθος 4m, για 30 λεπτά. Όμως, η πραγματικότητα ήταν εντελώς...

6η Διημερίδα ITS: Έξυπνα συστήματα μεταφορών στην Ελλάδα

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ITS Hellas) διοργανώνει διημερίδα με θέμα "Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Eξελίξεις στην Ελλάδα". Έπειτα από πέντε συνολικά επιτυχημένες...

Οι πάροχοι Internet υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις πραγματικές ταχύτητες

Ισχύουν πλέον κανονικά οι διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες στα σταθερά δίκτυα Internet. Οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet...

Η Κίνα πιέζει για παγκόσμια παρακολούθηση των μετακινήσεων

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, η Κίνα ξαναρίχνει στο τραπέζι το θέμα της παγκόσμιας παρακολούθησης και ενημέρωσης των προσωπικών δεδομένων υγείας. Ο Πρόεδρος...

35 χρόνια Windows

Με μερίδιο που αγγίζει το 90% στην παγκόσμια αγορά, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Microsoft με το λειτουργικό σύστημα Windows, στους...

Εφαρμογή γυμναστικής μετατρέπει το καθημερινό τρέξιμο σε περιπέτεια

Διανύοντας τη δεύτερη εβδομάδα του δεύτερου πανελλαδικού lockdown, η αγορά μπήκε πάλι σε ρυθμούς καραντίνας μετά από μισό σχεδόν χρόνο. Οι συνήθειες των πολιτών...

Σχετικάάρθρα