10.5 C
Athens
Κυριακή, 07 Μαρ 2021
SOFTW | HARDW | APPS ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ Επιτέλους, τα 4K videos έκαναν την εμφάνισή τους στο...

Επιτέλους, τα 4K videos έκαναν την εμφάνισή τους στο facebook

Σημειώστε πως ήδη έχουμε διαπιστώσει την ενεργοποίηση των 4K videos, τουλάχιστον ως προς τη θέασή τους, οπότε, δεν πρόκειται για κάποιο μελλοντικό πλάνο, αλλά για ένα λανσάρισμα σε εξέλιξη.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΑν έχετε βαρεθεί να βλέπετε videos χαμηλής ανάλυσης στο facebook, υπάρχουν καλά νέα για εσάς. Το facebook πλέον δοκιμάζει το ανέβασμα video σε ανάλυση 4K, κάνοντας χρήση του format 2160p UHD-1 Ultra-High-Definition Television. Ήδη, έχει ενεργοποιηθεί η λειτουργία για έναν αριθμό σελίδων και προφίλ και ως προς το uploading και ως προς τη θέαση video. Αν σκεφτούμε βέβαια πως το YouTube άρχισε να πειραματίζεται με τα 4K videos το 2010, μάλλον το facebook άργησε πολύ.

Με την αναβάθμιση αυτή, οι υπεύθυνοι του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, φιλοδοξούν να δώσουν ώθηση στην υπηρεσία video Watch tab. Αναμένουμε videos σχετικά με αθλητικά γεγονότα, με τις επιστήμες, αλλά και με ταξίδια, να “επωφελούνται” ιδιαιτέρως από τις νέες, υψηλές αναλύσεις.

Το YouTube είχε ξεκινήσει τις αναρτήσεις video σε ανάλυση 4K από τα έτη 2014 – 2015 και είχε προσθέσει υποστήριξη στα 4K live streams το 2016.

Αν και το facebook είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο την υποστήριξη 4k videos, αυτή αφορούσε τα live videos 360 μοιρών, ενώ, σε αυτά των δύο διαστάσεων η μάξιμουμ ανάλυση περιοριζόταν στα 720p. Αν και για τους περισσότερους χρήστες αυτή η ανάλυση ήταν “ok”, το facebook, αποσκοπώντας στην αποδοχή από τους video game streamers και τους επαγγελματίες του Hollywood, αποφάσισε να υποστηρίξει videos με υψηλότερα frames ανά δευτερόλεπτο και με μεγαλύτερες αναλύσεις.

Σημειώστε πως ήδη έχουμε διαπιστώσει την ενεργοποίηση των 4K videos, τουλάχιστον ως προς τη θέασή τους, οπότε, δεν πρόκειται για κάποιο μελλοντικό πλάνο, αλλά για ένα λανσάρισμα σε εξέλιξη.

Για να δείτε αν έχει ενεργοποιηθεί η θέαση 4K videos και στο δικό σας προφίλ, ελέγξτε αν υπάρχει η επιλογή 2160p σε αυτό το facebook video.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Ζημιά στην όραση οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη

Σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει την όραση του να έχει χαμηλώσει στη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με...

Ιστορικό υψηλό για την ισοτιμία του Bitcoin

Aνήμερα των δωδέκατων γενεθλίων του, το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα Bitcoin έσπασε κάθε ρεκόρ. Η πορεία της ισοτιμίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου υπήρξε σταθερά...

Σχετικάάρθρα