11.7 C
Athens
Τρίτη, 09 Μαρ 2021
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΑ Επικαιροποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΕΕΤΤ για σύγκριση προϊόντων...

Επικαιροποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΕΕΤΤ για σύγκριση προϊόντων τηλεπικοινωνιών & ταχυμεταφορών

Κατεβάστε την επικαιροποιημένη εφαρμογή της ΕΕΤΤ (Android & iOS) και ενημερωθείτε για τις λιανικές τιμές 1.290 τηλεπικοινωνιακών προϊόντων σε σταθερή τηλεφωνία, κινητή τηλεφωνία και διαδίκτυο.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΗ ΕΕΤΤ επικαιροποίησε το Παρατηρητήριο τιμών των τηλεπικοινωνιακών & ταχυδρομικών προϊόντων της (Pricescope). Εκτός από την επίσκεψη στην ιστοσελίδα του project, υπάρχει και η δυνατότητα της πρόσβασης στις πληροφορίες αυτές μέσω εφαρμογών για το Android και το iOS.

Δοκιμάσαμε την εφαρμογή και δεν μείναμε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι ως προς το περιβάλλον χρήστη. Όμως, κάνει αυτό που υπόσχεται, δηλαδή μας παρέχει πληροφορίας για όλα τα προγράμματα των έξι τηλεπικοινωνιακών παρόχων και των 1.290 προϊόντων.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της ΕΕΤΤ:

Δελτίο Τύπου – ΕΕΤΤ

Ολοκληρώθηκε η επικαιροποίηση του Παρατηρητηρίου τιμών τηλεπικοινωνιακών & ταχυδρομικών προϊόντων της ΕΕΤΤ, ή αλλιώς Pricescope, με την ενσωμάτωση όλων των προβλεπόμενων τελών στις τιμές των διαθέσιμων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών/προϊόντων. Ειδικότερα, πρόκειται για τα τέλη συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, κινητής τηλεφωνίας και το τέλος καρτοκινητής.

Οι καταναλωτές μέσα από το διαδικτυακό τόπο http://www.pricescope.gr μπορούν πλέον να συγκρίνουν τις τελικές (συμπεριλαμβανομένων των τελών) λιανικές τιμές τηλεπικοινωνιακών προϊόντων, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την καταχώρηση των επιθυμητών στοιχείων χρήσης, σε σταθερή τηλεφωνία, κινητή τηλεφωνία και διαδίκτυο. Επιπλέον, μπορούν να συγκρίνουν τιμές για τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών και συγκεκριμένα, για αποστολές εγγράφων και δεμάτων εντός και εκτός Ελλάδας. H εφαρμογή είναι διαθέσιμη και σε λειτουργικό σύστημα iOS και Android.

Το Pricescope περιλαμβάνει περιγραφή προϊόντος και τιμολογιακά στοιχεία για περίπου 1.290 τηλεπικοινωνιακά προϊόντα έξι τηλεπικοινωνιακών παρόχων, ενώ αναζητά περισσότερους από 86.000 συνδυασμούς προϊόντων. Για τον τομέα ταχυμεταφορών, η πληροφόρηση αφορά χαρακτηριστικά και χρεώσεις για υπηρεσίες αποστολής εσωτερικού και εξωτερικού των 12 μεγαλύτερων ταχυδρομικών παρόχων.

Τα δύο βασικά εργαλεία που παρέχονται στο Pricescope είναι η αναζήτηση προϊόντων βάσει πολλαπλών κριτήριων και η σύγκριση των λιανικών τιμών με βάση τα χαρακτηριστικά της χρήσης που καταγράφει ο καταναλωτής. Με το εργαλείο της αναζήτησης, δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να αντλήσει στοιχεία και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε προϊόν/υπηρεσία ξεχωριστά χωρίς να παρέχεται η δυνατότητα σύγκρισης. Με το εργαλείο της σύγκρισης, ο χρήστης μπορεί να προβεί σε σύνθετη αναζήτηση, συμπληρώνοντας ένα ή και περισσότερα πεδία, και καταγράφοντας τη χρήση για την οποία επιθυμεί να συγκρίνει προϊόντα.

Με το Pricescope η ΕΕΤΤ τοποθετεί για ακόμη μία φορά τον καταναλωτή στο επίκεντρο της δράσης της, προσφέροντάς του ένα σημαντικό εργαλείο αναζήτησης και συγκριτικής αξιολόγησης, ώστε να μπορεί να επιλέξει τηλεπικοινωνιακά και ταχυδρομικά προϊόντα σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Το Παρατηρητήριο τιμών τηλεπικοινωνιακών & ταχυδρομικών προϊόντων της ΕΕΤΤ αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013).

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

NewsDeskhttp://www.tecky.eu
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Ζημιά στην όραση οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη

Σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει την όραση του να έχει χαμηλώσει στη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με...

Ιστορικό υψηλό για την ισοτιμία του Bitcoin

Aνήμερα των δωδέκατων γενεθλίων του, το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα Bitcoin έσπασε κάθε ρεκόρ. Η πορεία της ισοτιμίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου υπήρξε σταθερά...

Σχετικάάρθρα