Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ανακοίνωσαν την παροχή πρόσβασης στο ίντερνετ σε 72.000 πρωτοετείς φοιτητές (πανεπιστήμια και ΤΕΙ) μέσω μηνιαίας επιδότησης. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στην αίθουσα «Έλλη Παππά» του υπουργείου Παιδείας.

Η διάρκεια της δωρεάν παροχής είναι ένα έτος και κάθε χρόνο θα επαναλαμβάνεται για όλους τους νεοεισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το πρόγραμμα αυτό καλύπτεται οικονομικά από κονδύλια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και αναμένεται να καλύψει το 80% του κόστους σύνδεσης για κάθε φοιτητή. Έχει προϋπολογιστεί δαπάνη 3.062.000 ευρώ.

AdTech Ad

Ως προς το τελικό κόστος των συνδέσεων, υπήρξε έκκληση προς τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, για την παροχή ελκυστικότερων πακέτων στους πρωτοετείς φοιτητές.

Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε την επιδότηση;

Ο φοιτητής, θα εισέρχεται στην ειδική ιστοσελίδα – πλατφόρμα για την ευρυζωνική διασύνδεση φοιτητών eury-where.gr, θα εγγράφεται στο μητρώο και θα αποκτά τα δωρεάν 5 ευρώ ανά μήνα για δώδεκα μήνες. Ως ημερομηνία έναρξης του προγράμματος ορίζεται η 1η Οκτωβρίου 2017.

Ο δικαιούχος φοιτητής θα εκτυπώνει (ή λαμβάνει μέσω mail) τον μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί. Αμέσως μετά, θα μπορεί να αναζητήσει τις σχετικές προσφορές των παρόχων και του εξουσιοδοτημένου δικτύου συνεργατών τους.

Κατά την επίσκεψη στο κατάστημα του παρόχου, ο φοιτητής θα πρέπει να επιδείξει το προσωπικό του κουπόνι και την αστυνομική του ταυτότητα. Ακολουθεί έλεγχος από τον εκπρόσωπο του παρόχου ως προς τη μη προγενέστερη εξαργύρωση του κουπονιού, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης.

Ο φοιτητής στη συνέχεια επιλέγει την προσφορά ευρυζωνικών υπηρεσιών που τον ενδιαφέρει και ο πάροχος ενημερώνει τα απαραίτητα στοιχεία στο Πληροφοριακό Σύστημα της Δράσης. Το παραστατικό που θα εκδίδεται θα πρέπει να αναγράφει τον μοναδικό κωδικό κουπονιού του δικαιούχου και τον μοναδικό κωδικό παραγγελίας.

ΣΧΟΛΙΑ