Μετά από ένα εξαιρετικά δύσκολο 2016, η Xiaomi ανακοίνωσε πως κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 διέθεσε 23,16 εκατομμύρια συσκευές, επιτυγχάνοντας τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε τριμηνιαία βάση, της ιστορίας της. Ο αριθμός των πωληθέντων συσκευών είναι κατά 70% αυξημένος σε σύγκριση με τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του 2017.

Οι πωλήσεις της Xiaomi στην Ινδία αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 328%, τη στιγμή που το Redmi Note 4 χρειάστηκε μόνο 45 ημέρες για να διατεθεί σε πάνω από ένα εκατομμύριο καταναλωτές, εντός της χώρας.

Η Xiaomi στοχεύει έως το τέλος του 2017 σε τζίρο 14,7 δις δολαρίων και στη διάθεση 100 εκατομμυρίων συσκευών, εντός του 2018.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, τόνισε πως η αύξηση των πωλήσεων ήταν αποτέλεσμα του νέου μοντέλου λιανικής της εταιρείας, το οποίο και εστιάζει στις off line πωλήσεις. Η εταιρεία διαθέτει 123 Mi Home καταστήματα στην Κίνα και προτίθεται να ανοίξει άμεσα άλλα δεκατέσσερα. Επιπροσθέτως, η Xiaomi συνεργάζεται με on line πλατφόρμες για να ενδυναμώσει την εικόνα του brand της.

Ο Lei Jun συμπλήρωσε πως η εταιρεία πλέον ποντάρει πολλά στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D). Το Surge S1 chip που παρουσιάστηκε φέτος, έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από τους  μηχανικούς της εταιρείας. Αυτή είναι μία τακτική που έχει βοηθήσει την Apple να διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες προτάσεις της αγοράς, εστιάζοντας στους τομείς που επιθυμεί, αναλόγως του project (επιδόσεις, ενεργειακή κατανάλωση κλπ). Ομοίως, η Xiaomi θα μπορεί να κατασκευάζει υποσυστήματα φορητών συσκευών που θα καλύπτουν επαρκώς και τις ξεχωριστές πτυχές των προϊόντων της, ενώ παράλληλα θα διαφοροποιείται από το χάος του Android οικοσυστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ