Πολλές φορές χρειάζεται να «κολλήσουμε» δύο ή περισσότερες εικόνες μεταξύ τους χωρίς εφέ, «πλαίσια» κλπ. Τρόποι για να το επιτύχουμε υπάρχουν πολλοί και σήμερα θα δούμε έναν από τους πιο απλούς, καθώς δεν απαιτείται κάποια εφαρμογή παρά μόνο ένας περιηγητής ιστού και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ενώστε εικόνες εύκολα και γρήγορα χωρίς να κατεβάσετε εφαρμογή

Στο παράδειγμά μας θέλουμε να ενώσουμε τις τρεις ακόλουθες εικόνες.

Επισκεπτόμαστε τη σελίδα IMGonline, πατώντας εδώ (αν βρείτε χρήσιμο το σημερινό άρθρο μας, αποθηκεύστε τη στα Αγαπημένα σας).

Πατάμε στο Επιλογή αρχείου. Θα ανοίξει το περιβάλλον επιλογής αρχείου και επιλέγουμε την πρώτη εικόνα μας.

Αμέσως μετά επιλέγουμε και πάλι Επιλογή αρχείου, αυτή τη φορά στο από κάτω πεδίο. Εισάγουμε τη δεύτερη φωτό.

Να έχετε στο νου σας πως η σειρά που επιλέγουμε τις εικόνες θα είναι και η σειρά προβολής τους στην τελική, μία εικόνα μας.

Στην περίπτωσή μας οι εικόνες μας είναι σε κάθετη προβολή, οπότε η ενοποίησή τους θέλουμε να γίνει οριζόντια, δηλαδή η δεύτερη εικόνα να «κολλήσει» στα δεξιά της πρώτης. Γι’ αυτό το λόγο, στο πεδίο Merge two pictures επιλέξαμε horizontally.

Εάν είχαμε φωτογραφίες οριζόντιας προβολής (landscape) το λογικό θα ήταν να τις κολλήσουμε τη μία κάτω από την άλλη. Τότε θα έπρεπε να επιλέξουμε vertically.

Έχουμε λοιπόν επιλέξει τις δύο φωτογραφίες μας, τον τρόπο που θέλουμε να ενωθούν (οριζόντια ή κάθετα) και πατάμε OK.

Μετά από λίγο (συνήθως μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα) οι εικόνες μας θα έχουν ενωθεί. Πατάμε Download processed image.

Η νέα εικόνα που δημιουργήθηκε είναι αυτή:

Εάν θέλαμε να κολλήσουμε δύο εικόνες, θα είχαμε τελειώσει, εμείς όμως θέλουμε να κολλήσουμε και μία τρίτη. Η εικόνα που δημιουργήθηκε από την ιστοσελίδα είναι πλέον η πρώτη εικόνα μας (αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, προφανώς).

Πρώτα ανοίγουμε τη σελίδα από την αρχή. Αμέσως μετά στα δύο πεδία εισαγωγής των εικόνων επιλέγουμε την εικόνα που δημιουργήσαμε λίγο πριν και την τρίτη εικόνα.

Πατάμε OK και η νέα εικόνα μας σε λίγα δευτερόλεπτα θα είναι έτοιμη.

Πατάμε Download processed image για να κατεβάσουμε τη νέα εικόνα που εμπεριέχει και τις τρεις αρχικές μας.

Κλείνοντας

Είδαμε πώς μπορούμε να «κολλήσουμε» δύο ή περισσότερες φωτογραφίες χωρίς να κατεβάσουμε κάποια εφαρμογή στο σύστημά μας.

Για να κάνουμε τη δουλειά μας στα γρήγορα, αρκούν τα βήματα που σας δείξαμε, δηλαδή η επιλογή των φωτογραφιών και του τρόπου που θα «κολληθούν» οι φωτογραφίες.

Υπάρχουν και άλλες επιλογές που μπορούμε να πειράξουμε, αν και δεν είναι απαραίτητο. Εάν για παράδειγμα θέλουμε τη μέγιστη ποιότητα, μπορούμε να επιλέξουμε την εξαγωγή των εικόνων μας σε PNG format, ή να ανεβάσουμε την ποιότητα στο JPEG format.

Υπάρχουν επίσης επιλογές που αφορούν το μέγεθος των εικόνων. Η προεπιλεγμένη τιμή λειτουργεί σωστά, καθώς θεωρεί ως βασική την εικόνα με το μεγαλύτερο μέγεθος και τροποποιεί κατάλληλα τις μικρότερες. Αν δοκιμάζετε να κολλήσετε εικόνες που τα μεγέθη τους διαφέρουν πολύ και το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί, πειραματιστείτε με τις κάτωθι επιλογές.

Ελπίζουμε πως ο τρόπος για την ένωση διαφορετικών εικόνων που είδαμε σήμερα θα σας βολέψει. Δοκιμάστε τον και θα δείτε πως απαιτεί ελάχιστο χρόνο.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ