Στο iOS και πιο συγκεκριμένα στην έκδοση 9.3, είχαμε πρωτοσυναντήσει το χαρακτηριστικό Night Shift. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα λειτουργία, η οποία αποσκοπεί στο να βελτιωθεί η ποσότητα και η ποιότητα του ύπνου μας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης της έκθεσής μας στο μπλε φως, με την ανάλογη προσαρμογή της οθόνης σε θερμότερες αποχρώσεις.

Αν και την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το Night Shift θα σας φαίνονται τα χρώματα της οθόνης σας λίγο περίεργα, μέσα σε λίγες μέρες θα τα έχετε συνηθίσει και θα απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματά του, κυρίως αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας αρκετά κατά τις βραδινές ώρες.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως το Night Shift είναι διαθέσιμο για την έκδοση 10.12.4 του macOS Sierra, ή νεότερές της και για τα ακόλουθα μοντέλα Mac:

MacBook early 2015 ή νεότερο
MacBook Air mid 2012 ή νεότερο
MacBook Pro mid 2012 ή νεότερο
Mac mini late 2012 ή νεότερο
iMac late 2012 ή νεότερο
Mac Pro late 2013 ή νεότερο

Πάμε να ενεργοποιήσουμε το Night Shift στον Mac υπολογιστή μας:

Επιλέγουμε “μηλαράκι” > Προτιμήσεις Συστήματος > Οθόνες > (καρτέλα) Night Shift

Από το drop down menu “Πρόγραμμα” επιλέγουμε αν θέλουμε το Night Shift να ενεργοποιείται αυτόματα κατά τη δύση του ηλίου και να απενεργοποιείται κατά την ανατολή του. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα χειροκίνητου προγραμματισμού της έναρξης και λήξης της λειτουργίας Night Shift.

Αν απλά θέλουμε να ενεργοποιήσουμε το Night Shift στα γρήγορα, πλοηγούμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο που υπάρχει και ο σχετικός διακόπτης για την υπηρεσία “Μην ενοχλείτε”: στο επάνω μέρος της καρτέλας “Σήμερα”, στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων.

Είδαμε πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Night Shift σε υπολογιστή Mac που φέρει την πιο πρόσφατη έκδοση του macOS.

Αν διαθέτετε υπολογιστή Mac και θέλετε να δείτε videos με κόλπα και συμβουλές για το macOS, έχουμε δημιουργήσει μία ειδική σειρά από videos με την ονομασία Tecky Mac101 στο κανάλι μας στο YouTube, την οποία και σας συνιστούμε να τσεκάρετε.

Επίσης, μπορείτε να γίνετε μέλος της σελίδας μας στο facebook, για να μαθαίνετε άμεσα για τα νέα άρθρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροΈτσι αξίζει το Netflix
Επόμενο άρθροDjingo: ο νέος ψηφιακός βοηθός έρχεται από τις Orange και Deutsche Telekom
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.