18.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ενεργοποιήστε το Apple Pay στο iPhone και στο Apple Watch

Βήμα προς βήμα οδηγός για την ενεργοποίηση του Apple Pay και στις δικές σας συσκευές. Πληρώστε εύκολα και με ασφάλεια σε οποιοδήποτε κατάστημα διαθέτει POS ανέπαφων συναλλαγών στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 6 λεπτά

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΑΝΔΡΕΑ ΣΚΟΥΛΑ

Ενημέρωση 30/1/2018

Οι πρώτοι δωρεάν 12 μήνες πλέον ισχύουν για λογαριασμούς που θα δημιουργηθούν έως την 31η Ιανουαρίου του 2018. Μετά θα υπάρχει μηνιαία χρέωση 1,49€ το μήνα (με τους 3 πρώτους «δώρο»)

Εισαγωγή

Σκοπός του οδηγού μας είναι η ενεργοποίηση του Apple Pay στις συσκευές σας. Μετά, θα μπορείτε να πληρώνετε σε οποιοδήποτε κατάστημα διαθέτει POS ανέπαφων συναλλαγών με το iPhone ή το Apple Watch σας. Οτιδήποτε διαβάσετε σε αυτό το κείμενο έχει τσεκαριστεί, αλλά και χρησιμοποιηθεί από δύο διαφορετικά άτομα που διαθέτουν διαφορετικές συσκευές και συνεργάζονται με διαφορετικές τράπεζες.

Τι θα χρειαστούμε

 • Έναν υπολογιστή Mac ή PC με iTunes (αν και η διαδικασία μπορεί να γίνει και απ’ ευθείας από τις συσκευές μας)
 • Ένα iPhone και ακόμα καλύτερα και ένα Apple Watch
 • Πρόσβαση στο διαδίκτυο
 • 15 λεπτά από το χρόνο σας

Πώς δουλεύει; Ποια είναι η διαδικασία;

 • Θα δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό στο Ιρλανδέζικο App Store (υπάρχει πλήρης, αναλυτικός οδηγός)
 • Θα κατεβάσουμε την εφαρμογή Boon (πρόκειται για επίσημο συνεργάτη της Apple, πιστοποιημένο από τη Mastercard [Mastercard-certified HCE solution])
 • Μέσα από την εφαρμογή θα δημιουργήσουμε έναν δωρεάν λογαριασμό
 • Θα προσθέσουμε το Apple Pay στο ρολόι και στο τηλέφωνό μας
 • Θα δούμε πώς “γεμίζουμε” το “πορτοφόλι” του Apple Pay
 • Θα δούμε και ένα μικρό video, από τη δοκιμή μας, σε ένα τοπικό, συνοικιακό μαγαζί των Αθηνών

Τι θα στοιχίσει;

Η όλη διαδικασία, τίποτα. Κάθε φορά όμως που θα στέλνουμε χρήματα στο “πορτοφόλι” μας, θα χρεωνόμαστε 1€ από την τράπεζά μας. Αν μεταφέρουμε 100€ για παράδειγμα, το κόστος μεταφοράς θα είναι 1€.

Και που καταλήγει όλο αυτό;

 • Έχουμε μαζί μας την εφαρμογή που αναφέρει το υπόλοιπό μας καθώς και όλες τις κινήσεις μας (δεν υπάρχει καμία χρέωση)
 • Μπορούμε να πληρώνουμε μέσω Apple Pay σε όλο τον κόσμο, χωρίς να έχουμε την κάρτα μας μαζί μας (δεν υπάρχει καμία χρέωση εντός Ευρωζώνης)
 • Με τη χρήση του Apple Pay “αδειάζει” το πορτοφόλι μας στην Boon και το γεμίζουμε όποτε θέλουμε (1-2 ημέρες valeur – χρέωση 1€ ανά μεταφορά ποσού)

Σημαντική σημείωση: η υπηρεσία Boon μετά τον πρώτο χρόνο χρεώνει 0,99€ τον μήνα έξοδα. Όμως, τους πρώτους 12 μήνες είναι δωρεάν. Μέχρι τη λήξη των 12 μηνών θα έχουμε επανέλθει με λύση για συνέχιση της δωρεάν χρήσης (λογαριασμός με άλλο mail κλπ).

Ξεκινάμε;

Ενημέρωση 06/03/2018: Στην περίπτωση που θα πρέπει να ακυρώσετε μία πληρωμή, θα πρέπει να δώσετε την (ελληνική) κάρτα της τράπεζας που είναι συνδεδεμένο το Boon. app / Apple Pay.

Ευχαριστούμε Βαγγέλη!

tecky οδηγός: ενεργοποιήστε το Apple Pay στο Apple Watch και στο iPhone

Βήμα Πρώτο

Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό στο Ιρλανδέζικο App Store. Υπάρχει έτοιμος οδηγός για εσάς, με ακριβώς το ίδιο παράδειγμα και εικόνες για όλα τα στάδια της διαδικασίας. Ακολουθήστε τον και μετά θα περάσουμε στο επόμενο βήμα.

*** Ενημέρωση 29 Σεπτεμβρίου: όσοι έχουν αναβαθμίσει στην τελευταία έκδοση του iTunes δεν έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές μέσα από το iTunes. Ο σύνδεσμος πλέον οδηγεί σε νέο οδηγό που ετοιμάσαμε για τη δημιουργία του λογαριασμού απευθείας από το iPhone / iPad ***

Βήμα Δεύτερο

Κατεβάζουμε την εφαρμογή Boon από το Ιρλανδέζικο App Store και την εγκαθιστούμε στο iPhone μας

Βήμα Τρίτο

Σημείωση: εάν ήδη έχετε αλλάξει την περιοχή στις Ρυθμίσεις του iPhone, προσπεράστε αυτό το βήμα και αλλάξτε μόνο του Apple Watch 

Στο Apple Watch και στο iPhone, αλλάζουμε (προσωρινά) την “Περιοχή” (και μόνο την περιοχή, τίποτα άλλο) από Ελλάδα σε Ιρλανδία.

Για την αλλαγή στο iPhone πλοηγούμαστε: Ρυθμίσεις > Γενικά > Γλώσσα και περιοχή > Περιοχή > επιλέγουμε «Ιρλανδία»

Για την αλλαγή στο Apple Watch πλοηγούμαστε (στο iPhone): εφαρμογή «Watch» > Γενικά > Γλώσσα και περιοχή > Περιοχή > επιλέγουμε «Ιρλανδία»

Βήμα Τέταρτο

Ανοίγουμε στο iPhone την εφαρμογή Boon και δημιουργούμε έναν δωρεάν λογαριασμό. Αν κατά το άνοιγμά της, ερωτηθούμε για την προσθήκη του Apple Pay στο iPhone και στο Apple Watch, αποδεχόμαστε. Αν όχι, θα το επιλέξουμε χειροκίνητα στη συνέχεια.

Ανοίγουμε λοιπόν την εφαρμογή και επιλέγουμε «Sign up».

Για τη δημιουργία του λογαριασμού μας θα πρέπει να επιλέξουμε ένα δύσκολο κωδικό και να καταχωρήσουμε τον αριθμό του τηλεφώνου μας (πρόθεμα Ελλάδας: 0030)

Ένας κωδικός επιβεβαίωσης θα σταλεί στον αριθμό του κινητού που δηλώσαμε και θα πρέπει να τον εισάγουμε στο σχετικό πλαίσιο για να ολοκληρωθεί η επιβεβαίωση

Βήμα Πέμπτο

Κατά το άνοιγμα της εφαρμογής είναι πιθανό να ερωτηθήκατε για την ενεργοποίηση του Apple Pay σε κάποια συσκευή σας. Αν δεν ερωτηθήκατε, ή αν έχετε και άλλη συσκευή προς ενεργοποίηση, επιλέξτε το εικονιδιάκι με το πρόσωπο επάνω αριστερά στην εφαρμογή για να ενεργοποιήσετε το σχετικό μενού.

Επιλέγουμε «More Devices»

Αν έχει μείνει συσκευή μας που δεν έχει ενεργοποιηθεί το Apple Pay σε αυτή, θα εμφανιστεί στη λίστα για να προβούμε στην ενεργοποίηση. Αν όχι, δεν θα εμφανιστούν διαθέσιμες συσκευές προς ενεργοποίηση.

Βήμα Έκτο

Επαναφέρουμε τη ρύθμιση της “Περιοχής” στο ρολόι και στο τηλέφωνο από “Ιρλανδία” σε “Ελλάδα”.

Για την αλλαγή στο iPhone πλοηγούμαστε: Ρυθμίσεις > Γενικά > Γλώσσα και περιοχή > Περιοχή > επιλέγουμε «Ελλάδα»

Για την αλλαγή στο Apple Watch πλοηγούμαστε (στο iPhone): εφαρμογή «Watch» > Γενικά > Γλώσσα και περιοχή > Περιοχή > επιλέγουμε «Ελλάδα»

Βήμα Έβδομο

Μέσα από την εφαρμογή, βλέπουμε τον IBAN που θα πρέπει να στείλουμε τα χρήματα για να γεμίσει το Boon πορτοφόλι μας και στέλνουμε τα χρήματα από το e-banking της τράπεζάς μας.

Επιλέγουμε «+» > Manual top up > Wire transfer

σημείωση: για την επιλογή της πιστωτικής κάρτας απαιτείται 3D secure card, που δεν είχαμε στη διάθεσή μας – το feedback σας είναι ευπρόσδεκτο

Σε αυτό το σημείο λοιπόν, βλέπουμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να στείλουμε τα χρήματα στο πορτοφόλι μας του Boon. Τα εισάγουμε στο εξερχόμενο έμβασμα στα στοιχεία του παραλήπτη (στο e-banking της τράπεζάς μας). Με τους ισχύοντες περιορισμούς στα capital controls (26 Ιουνίου 2017), μπορείτε να στείλετε έως 1.000€ το μήνα.

Εδώ θέλουμε την προσοχή σας. Επειδή οι Ελληνικές τράπεζες είναι ληστρικές στα έξοδα, όταν θα στέλνετε χρήματα, θα επιλέγετε “Μόνο τα έξοδα της τράπεζάς μου”. Θα χρεώνεστε 1€ και το Boon δεν κρατάει τίποτα. Αν επιλέξετε “όλα τα έξοδα”, σας ζητούνται – ανάλογα την τράπεζα – 18-19€! Δεν υπάρχει λόγος, αφού η “ξένη τράπεζα” δεν χρεώνει έξοδα.

*** Ενημέρωση 3/11/2017: Προσοχή, θα πρέπει να στείλετε χρήματα από λογαριασμό υπό το ίδιο όνομα. Καταθέσεις από διαφορετικούς αποστολείς επιτρέπονται μόνο από συνδρομητές της υπηρεσίας Plus

Βήμα όγδοο

Αν θέλουμε, ενεργοποιούμε το Touch ID, για την πιο εύκολη πρόσβασή μας στην εφαρμογή. Επιλέγουμε και πάλι το εικονιδιάκι με το πρόσωπο επάνω αριστερά και μετά Settings > Touch ID > Άνοιγμα εικονικού διακόπτη.

Είμαστε έτοιμοι!

Όταν θα πιστωθεί ο λογαριασμός μας (συνήθως απαιτούνται μία με δύο εργάσιμες), θα μπορούμε να ξεκινήσουμε τις πληρωμές μας μέσω του Apple Pay. Και φυσικά, θα μπορούμε να πληρώνουμε μέσω του Apple Pay και στις ιστοσελίδες που έχουν αυτή την επιλογή.

Σημείωση: η όλη διαδικασία γίνεται μόνο μία φορά. Εφόσον φτάσατε έως εδώ, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να φροντίζετε να έχει επαρκές υπόλοιπο το εικονικό πορτοφόλι σας και απλά, να χρησιμοποιείτε το Apple Pay.

Η δοκιμή μας

Κλείνοντας

Είδαμε πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το Apple Pay στις συσκευές μας. Ασφαλώς και θα προτιμούσαμε να υπήρχε επίσημη υποστήριξη και στη χώρα μας, αλλά, επειδή κάτι τέτοιο μπορεί να πάρει και χρόνια ακολουθήσαμε μια πλάγια, νόμιμη και πολύ βολική οδό.

Αν κολλήσατε σε κάποιο σημείο της διαδικασίας, ενημερώστε μας στα σχόλια της ανάρτησης στη σελίδα μας στο facebook, στα σχόλια κάτω από τον οδηγό μας, ή με μήνυμα στο facebook. Είμαστε στη διάθεσή σας για να υποστηρίξουμε τον οδηγό που ετοιμάσαμε για εσάς.

Κλείνοντας, θα πρέπει να τονίσουμε πως ουδεμία σχέση έχουμε με την υπηρεσία Boon. Αλλά, ψάξαμε και επιβεβαιώσαμε την εγκυρότητά της πριν σας προτείνουμε τη λύση του οδηγού μας, ως οφείλαμε.

Μείνετε συντονισμένοι στο tecky. Θα ακολουθήσουν και άλλοι οδηγοί, αλλά και κόλπα για τις αγαπημένες σας συσκευές. Στην ομάδα μας στο facebook αναρτώνται όλα τα άρθρα μας και μπορείτε να μας στείλετε τα μηνύματά σας με τις απορίες σας.

Quick tip: εάν θέλετε σε ένα κατάστημα να πληρώσετε με το Apple Watch, τη στιγμή της συναλλαγής, πατήστε δύο φορές το πλάγιο κουμπί και πλησιάστε το ρολόι στο POS.

Kostthem
Kostthem
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ