Μετά από τη δήλωση του Tim Cook σχετικά με την επέκταση της υπηρεσίας Apple Pay στη Βραζιλία, όλα δείχνουν πως το χαρακτηριστικό Apple Pay Cash θα επεκταθεί επίσης στην Ιρλανδία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ισπανία.

Αν και δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση, χρήστες από την Ισπανία, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρουν πως είναι ορατή πλέον η υπηρεσία Apple Pay Cash στις συσκευές τους.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε πως με την εγκατάσταση της τρίτης beta του iOS 11.3 η συγκεκριμένη επιλογή είναι ορατή και σε μερίδα των Ελλήνων χρηστών. Βέβαια, τουλάχιστον με βάση τη λογική, στην περίπτωση της Ελλάδας μάλλον πρόκειται για bug. Υποθέτουμε πως η λειτουργία Apple Pay Cash θα είναι διαθέσιμη μόνο σε χώρες που υποστηρίζεται επίσημα το Apple Pay, κάτι που ισχύει για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Ιρλανδία, αλλά όχι για τη χώρα μας.

Με το χαρακτηριστικό Apple Pay Cash οι χρήστες μπορούν να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλον, μέσω των καρτών / λογαριασμών που έχουν “δηλωμένα” στο Apple Pay. Οι συναλλαγές δεν υπόκεινται σε προμήθεια όταν πρόκειται για χρεωστικές κάρτες, αλλά υπάρχει προμήθεια 3% όταν οι συναλλαγές γίνονται μέσω πιστωτικών καρτών.

Ακόμα δεν έχουμε δει πώς θα λειτουργεί το Apple Pay Cash ως προς τη μεταφορά χρημάτων από χώρα σε χώρα. Εάν δηλαδή θα υπάρχει κάποια προμήθεια στις μεταφορές χρημάτων με τη χρήση “δηλωμένων” χρεωστικών καρτών.

Το χαρακτηριστικό Apple Pay Cash διατέθηκε αρχικώς στις ΗΠΑ. Πλέον όμως, σύμφωνα με τις ενδείξεις, αναμένεται η διεθνής επέκτασή του.

Και στα δικά μας…

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

ΣΧΟΛΙΑ