Ένας Thronos για τον παίκτη

Η πολυθρόνα Predator Thronos της Acer πάει το gaming σε άλλο επίπεδο

654

Η διεθνής έκθεση IFA 2018 που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου φημίζεται για τις παρουσιάσεις εντυπωσιακών και καινοτόμων καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας και αποτελεί το ετήσιο ραντεβού των κατασκευαστών με το “δύσκολο” ευρωπαϊκό κοινό.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα της IFA 2018 δημιουργήθηκε από την Acer και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συναρπάσει την αγορά των βιντεοπαιχνιδιών. Δεν είναι απλά μία πολυθρόνα gaming αλλά φέρνει περισσότερο σε θρόνο όπως υποδηλώνει και το όνομά της. Η Predator Thronos ζυγίζει 220kg και υπόσχεται να προσφέρει στον gamer πρωτόγνωρες ανέσεις, συγκινήσεις και εμπειρίες.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή της Acer Predator Thronos παραπέμπουν περισσότερο σε cockpit και λιγότερο σε πολυθρόνα βιντεοπαιχνιδιών. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι αλουμίνιο και χάλυβας και η εργονομία ενισχύεται από τους πολλαπλούς μηχανισμούς που ρυθμίζουν τη θέση του gamer και των περιφερειακών που χρησιμοποιεί. Ο μηχανισμός ανάκλισης της Predator Thronos μπορεί να φέρει τον gamer σε σχεδόν ύπτια θέση 140ο ενώ υπάρχει και υποπόδιο για ακόμα μεγαλύτερη άνεση.

Στο πίσω μέρος της Predator Thronos η Acer στήριξε μία ημικυκλική “αψίδα” που περνάει πάνω από το κεφάλι του gamer και καταλήγει σε μία βάση στήριξης τριών πανοραμικών monitor 27”. Η ακριβής θέση της αψίδας ρυθμίζεται μηχανικά με χειριστήρια που βρίσκονται στο μπράτσο της Predator Thronos ώστε να προσφέρει την ιδανική θέαση, ειδικά σε όσους λατρεύουν τους αγώνες ταχύτητας και τις προσομοιώσεις πτήσεων.

Η Predator Thronos “χωράει” ένα ισχυρό gaming PC και η βάση πληκτρολογίου/ποντικιού ρυθμίζεται επίσης μηχανικά. Οι μηχανισμοί κραδασμών που βρίσκονται κάτω από ολόκληρη την επιφάνεια της πολυθρόνας συγχρονίζονται απόλυτα με το παιγνίδι.

Τι λείπει από την εντυπωσιακή Predator Thronos της Acer; Μία θέση στο μπράτσο της πολυθρόνας για να στηρίζεται ο πιτόγυρος και η μπύρα. Για να σοβαρευτούμε, δεν υπάρχουν σημαντικοί χώροι αποθήκευσης/τοποθέτησης αντικειμένων σε μία πολυθρόνα που είναι σχεδιασμένη ώστε ο gamer να τη χρησιμοποιεί αρκετές συνεχόμενες ώρες. Δεν υπάρχουν επίσης ηχεία, αν και αυτό δεν μπορεί να θεωρηεθί σοβαρό μειονέκτημα αφού οι περισσότεροι gamers προτιμούν τα ακουστικά.

Η πολυθρόνα βιντεοπαιχνιδιών Predator Thronos της Acer που παρουσιάζεται στην IFA 2018 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στο τέλος του 2018. Η τιμή πώλησης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά υπολογίζεται ότι θα είναι υψηλή λόγω των αυτοματισμών και των πολύπλοκων μηχανισμών του προϊόντος.

 

ΣΧΟΛΙΑ