Όλοι μας γνωρίζουμε τον κλασικό, πολύ όμορφο τρόπο προβολής των εφαρμογών στο Apple Watch. Η Apple τον αποκαλεί προβολή πλέγματος, ενώ στο χωριό μου και στο The Verge τον λέμε honeycomb επειδή μας θυμίζει κηρήθρα.

Προβολή Πλέγματος στο watchOS – ελληνιστί: honeycomb app display

Αν και κατά την προβολή πλέγματος είναι αρκετά εύκολο να επιλέξουμε την εφαρμογή που θέλουμε, για κάποιους είναι σχετικά δύσκολο να θυμούνται γρήγορα κάθε φορά σε πιο σημείο είναι «παρκαρισμένη» κάθε εφαρμογή. Επίσης μερικές φορές άλλη εφαρμογή θέλουμε να επιλέξουμε και άλλη πατάμε, ειδικά αν έχουμε μεγάλα δάκτυλα.

Δοκίμασα την προβολή λίστας και με βόλεψε πάρα πολύ. Σας προτείνω να τη δοκιμάσετε και από τη δική σας εμπειρία αποφασίζετε αν θα την κρατήσετε ή όχι. Ας δούμε πώς γίνεται:

Από οποιαδήποτε πρόσοψη σε ξεκλείδωτη συσκευή, πατάμε την ψηφιακή κορόνα για να αποκαλύψουμε τις εφαρμογές μας στην προβολή πλέγματος.

Όταν θα εμφανιστούν οι εφαρμογές μας πιέζουμε έντονα (force touch) σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης.

Εμφανίζονται οι δύο επιλογές απεικόνισης. Επιλέγουμε Προβολή λίστας.

Είμαστε έτοιμοι. Πλέον οι εφαρμογές μας είναι στοιχισμένες αλφαβητικά (πρώτα στα Ελληνικά και μετά στα Αγγλικά). Μπορούμε να σύρουμε πάνω – κάτω με την αφή στην οθόνη αλλά και με την ψηφιακή κορόνα.

Προβολή λίστας

 

Προβολή λίστας – πρεσβυωπία edition

Το μέγεθος των γραμμάτων (και σε αυτό το σημείο του watchOS) εξαρτάται από την επιλογή σας: εφαρμογή Watch > Οθόνη και φωτεινότητα > Μέγεθος κειμένου.

Δοκιμάστε το, συγκρίνετε τι σας βολεύει περισσότερο υπό πραγματικές συνθήκες χρήσης και καταλήξτε στην πιο βολική προβολή για εσάς. Ανά πάσα στιγμή, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να επανέλθετε στην προβολή πλέγματος ή να εναλλάσσετε τις προβολές.

ΣΧΟΛΙΑ