18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έλον Μασκ: Η Tesla θα βρίσκεται στην Ινδία σύντομα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε ότι η Tesla θα βρίσκεται στην Ινδία «το συντομότερο δυνατό».

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι πιέζει την αυτοκινητοβιομηχανία να πραγματοποιήσει μια «σημαντική επένδυση» στη χώρα, προσθέτοντας ότι μια τέτοια ανακοίνωση πρόκειται να γίνει σύντομα.

Οι δηλώσεις του Μασκ έγινα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μόντι την Τρίτη 20/06 κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Το Reuters μετέδιδε νωρίτερα ότι ο Μασκ θα ενημέρωνε τον Μόντι για τα σχέδια δημιουργίας μιας κατασκευαστικής βάσης στην Ινδία.

Η Ινδία έχει ισχυρό δυναμικό για ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής ενέργειας, των σταθερών μπαταριών και των ηλεκτρικών οχημάτων, δήλωσε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι ελπίζει να φέρει την υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου Starlink της SpaceX και στην Ινδία.

«O Μόντι νοιάζεται πραγματικά για την Ινδία, επειδή μας πιέζει να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις στην Ινδία, κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε», ανέφερε ο Μασκ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.

«Είμαι βέβαιος ότι η Tesla θα είναι στην Ινδία και θα το κάνει το συντομότερο δυνατό».

Αργότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας έγραψε στο Twitter ότι ο Μόντι κάλεσε τον Μασκ να «διερευνήσει τις ευκαιρίες στην Ινδία για επενδύσεις ηλεκτροκίνηση και στον ταχέως αναπτυσσόμενο διαστημικό τομέα».

Η Ινδία επιδιώκει να επιτρέψει σε ορισμένες αμερικανικές εταιρείες να συνεργαστούν αρχικά με ινδικές εταιρείες για επενδύσεις στον διαστημικό της τομέα, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η Ινδία άνοιξε το δρόμο για ιδιωτικές εκτοξεύσεις το 2020 και θέλει οι ιδιωτικές διαστημικές εταιρείες της να πενταπλασιάσουν το μερίδιό τους στην παγκόσμια αγορά εκτοξεύσεων μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Τον προηγούμενο μήνα στελέχη της Tesla επισκέφθηκαν την Ινδία και είχαν συνομιλίες με Ινδούς γραφειοκράτες και υπουργούς για τη δημιουργία μιας βάσης παραγωγής αυτοκινήτων και μπαταριών στην Ινδία.

Ο Μασκ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Tesla θα επιλέξει πιθανότατα μια τοποθεσία για ένα νέο εργοστάσιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, τονίζοντας πως η Ινδία είναι ένα ενδιαφέρον μέρος για ένα νέο εργοστάσιο.

Οι αμερικανικές εταιρείες πρέπει να μειώσουν την εξάρτησή τους από την Κίνα ως κατασκευαστική βάση εν όψει των εντάσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου. Η Tesla ανέβαλε πέρυσι τα σχέδια εισόδου της στην Ινδία λόγω των υψηλών φορολογικών δομών εισαγωγής.

Η συνάντηση του Μόντι με τον Μασκ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του Twitter, έγινε λίγες ημέρες αφότου ο συνιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, κατηγόρησε την Ινδία ότι απειλεί να κλείσει την πλατφόρμα επειδή δεν συμμορφώνεται με τις εντολές κατάργησης περιεχομένου κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας για το 2020-2021. Η Ινδία αποκάλεσε τον ισχυρισμό «απόλυτο ψέμα».

«Το Twitter δεν έχει άλλη επιλογή από το να υπακούει στις τοπικές κυβερνήσεις. Αν δεν υπακούσουμε στους νόμους των τοπικών κυβερνήσεων, θα μας κλείσουν…», δήλωσε ο Μασκ στους δημοσιογράφους την Τρίτη.

NewsDesk
NewsDesk
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky

ΠΡΟΣΦΑΤΑ