30.2 C
Athens
Παρασκευή, 18 Σεπ 2020
SOFTW | HARDW | APPS Ελληνικό Δημόσιο: όταν “έκλαψε” η τεχνολογία…

Ελληνικό Δημόσιο: όταν “έκλαψε” η τεχνολογία…

Όταν οι online υπηρεσίες λειτουργούν έως τις 20:00, καταλαβαίνεις πως συναλλάσσεσαι με το Ελληνικό Δημόσιο

-

Ανέκαθεν οι Έλληνες πολιτικοί δεν επιθυμούσαν την υιοθέτηση τεχνολογικών λύσεων. Αυτό είναι κάτι το γνωστό σε όλους, όπως και οι λόγοι που η τεχνολογία τους απωθεί. Είχαμε εκφράσει τους σχετικούς προβληματισμούς μας στο δεύτερο editorial του tecky.

Βέβαια, ακόμα και το ελληνικό Δημόσιο με την πάροδο των ετών αναγκάστηκε να υιοθετήσει τεχνολογικές λύσεις. Σε μερικές περιπτώσεις αυτές αποδείχθηκαν καλοδουλεμένες και αποτελεσματικές, σε πολλές άλλες περιπτώσεις όμως, η “ψυχή” του Δημοσίου ήταν “η πρωταγωνίστρια του project.”

Προ 1,5 μηνός, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκήρυξε το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ», το οποίο – αν κρίνουμε από τον αριθμό των αιτήσεων και το διπλασιασμό των πόρων – κρίνεται ως επιτυχημένο. Τουλάχιστον ως προς το πρώτο στάδιο, των αιτήσεων.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει η τεχνολογία είναι πως μπορούμε να εκτελέσουμε εργασίες, αιτήσεις κλπ, όποτε εμείς θέλουμε. Αν εξαιρέσουμε περιπτώσεις όπου απαιτείται να υπάρχει εκπρόσωπος – άνθρωπος (support κλπ), για όλες τις υπόλοιπες εργασίες μας έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τη χρονική στιγμή που μας εξυπηρετεί.

Τουλάχιστον με την τεχνολογία δεν περιοριζόμαστε σε συγκεκριμένα ωράρια…

Λάθος! Εάν μιλάμε για το ελληνικό Δημόσιο, αυτό δεν ισχύει. Αν και αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν περιπτώσεις που απαιτείται “συντήρηση” σε ένα project, ποτέ δεν φανταζόμασταν πως μία online υπηρεσία θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη για τους πολίτες έως τις 20:00.

Στη σελίδα του Υπουργείου για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ», μεταξύ άλλων, διαβάζουμε:

“Το σύστημα θα παραμένει ανοικτό καθημερινά 08:00 – 20:00. Τον υπόλοιπο χρόνο θα πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης.”

Οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για άνθρωπο που γυρνάει τη μανιβέλα του σέρβερ όσο η online υπηρεσία λειτουργεί, κρίνονται έως τώρα ανακριβείς….

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

IFA 2020: οι καλύτερες παρουσίες

Το σημαντικότερο ραντεβού του τεχνολογικού κόσμου της Ευρώπης, η διεθνής έκθεση IFA (Internationale Funkausstellung Berlin), δόθηκε για μία ακόμη χρονιά στο Βερολίνο. Κατασκευαστές προϊόντων...

Το νέο έξυπνο ρολόι της Huawei θα φορτίζεται ασύρματα

Το επόμενο μοντέλο έξυπνου ρολογιού της Huawei θα είναι το Watch GT2 Pro και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά το Νοέμβριο. Όμως ήδη...

Σχετικάάρθρα