Ανέκαθεν οι Έλληνες πολιτικοί δεν επιθυμούσαν την υιοθέτηση τεχνολογικών λύσεων. Αυτό είναι κάτι το γνωστό σε όλους, όπως και οι λόγοι που η τεχνολογία τους απωθεί. Είχαμε εκφράσει τους σχετικούς προβληματισμούς μας στο δεύτερο editorial του tecky.

Βέβαια, ακόμα και το ελληνικό Δημόσιο με την πάροδο των ετών αναγκάστηκε να υιοθετήσει τεχνολογικές λύσεις. Σε μερικές περιπτώσεις αυτές αποδείχθηκαν καλοδουλεμένες και αποτελεσματικές, σε πολλές άλλες περιπτώσεις όμως, η «ψυχή» του Δημοσίου ήταν «η πρωταγωνίστρια του project.»

Προ 1,5 μηνός, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκήρυξε το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ», το οποίο – αν κρίνουμε από τον αριθμό των αιτήσεων και το διπλασιασμό των πόρων – κρίνεται ως επιτυχημένο. Τουλάχιστον ως προς το πρώτο στάδιο, των αιτήσεων.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει η τεχνολογία είναι πως μπορούμε να εκτελέσουμε εργασίες, αιτήσεις κλπ, όποτε εμείς θέλουμε. Αν εξαιρέσουμε περιπτώσεις όπου απαιτείται να υπάρχει εκπρόσωπος – άνθρωπος (support κλπ), για όλες τις υπόλοιπες εργασίες μας έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε τη χρονική στιγμή που μας εξυπηρετεί.

Τουλάχιστον με την τεχνολογία δεν περιοριζόμαστε σε συγκεκριμένα ωράρια…

Λάθος! Εάν μιλάμε για το ελληνικό Δημόσιο, αυτό δεν ισχύει. Αν και αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν περιπτώσεις που απαιτείται «συντήρηση» σε ένα project, ποτέ δεν φανταζόμασταν πως μία online υπηρεσία θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη για τους πολίτες έως τις 20:00.

Στη σελίδα του Υπουργείου για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ», μεταξύ άλλων, διαβάζουμε:

«Το σύστημα θα παραμένει ανοικτό καθημερινά 08:00 – 20:00. Τον υπόλοιπο χρόνο θα πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης.»

Οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για άνθρωπο που γυρνάει τη μανιβέλα του σέρβερ όσο η online υπηρεσία λειτουργεί, κρίνονται έως τώρα ανακριβείς….

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροΗ Google ανακοίνωσε το πρώτο Chrome OS tablet στα 329€
Επόμενο άρθροΗ Belkin πουλήθηκε στη Foxconn
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.