18.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελληνική start-up εξαγόρασε την ιαπωνική Breaker

Η Orfium μπαίνει δυναμικά στην αγορά της Ιαπωνίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Η Orfium ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της ιαπωνικής εταιρείας marketing και περιεχομένου Breaker. H Orfium Japan, όπως θα μετονομαστεί η Breaker, θα επιχειρήσει να λανσάρει τα βραβευμένα προϊόντα της Orfium στη 2η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για τη μουσική βιομηχανία, στους τομείς μουσικής, gaming, ψυχαγωγίας και anime.

Η Orfium είναι ελληνική start-up που αναπτύσσει πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις για τη βιομηχανία της μουσικής και της ψυχαγωγίας. Τα προϊόντα της Orfium επανεφευρίσκουν τον τρόπο που η τεχνολογία εντοπίζει, αναλύει και καταγράφει τη χρήση οπτικοακουστικών καταλόγων για τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων “απελευθερώνοντας την πραγματική αξία του περιεχομένου“. Με γραφεία στο Los Angeles, στο Λονδίνο και στην Αθήνα, η Orfium συνεισφέρει σημαντικά στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και τη μεγιστοποίηση των εσόδων που προκύπτουν από τη χρήση τους σε διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες.

Η Breaker ιδρύθηκε το 2013 από τον Alan Swarts, πρώην Αντιπρόεδρο της MTV/Viacom στην Ιαπωνία, και τον John Possman, συνιδρυτή της DFR Asia. Ξεκινώντας ως μία από τις πρώτες εταιρείες με εξειδίκευση στο YouTube στην Ιαπωνία, η Breaker ανέπτυξε ένα παγκόσμιο δίκτυο influencers, δημιούργησε πρωτότυπο περιεχόμενο μεγάλης αξίας (συμπεριλαμβανομένων του YouTube FanFest Japan και μιας ταινίας του YouTube Originals) και διαχειρίστηκε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης για εταιρείες ψυχαγωγίας και media. Στο διοικητικό συμβούλιο της Breaker συμμετέχει ο Shigeo Maruyama, πρώην CEO της Sony Music Japan καθώς και πρώην Πρόεδρος της Sony Computer Networks.

Ο Alan Swarts, Διευθύνων Σύμβουλος της Breaker, ανέφερε: “Είτε πρόκειται για influencer μάρκετινγκ είτε για διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και παραγωγή περιεχομένου, η αποστολή της Breaker ήταν πάντα να εξυπηρετεί τους δημιουργούς και τους δικαιούχους δικαιωμάτων στη δημιουργία εσόδων από την πνευματική τους ιδιοκτησία. Η Breaker είναι ενθουσιασμένη που συνεχίζει με αυτήν την αποστολή και επεκτείνει τις δυνατότητές της φέρνοντας την παγκόσμιας κλάσης τεχνολογία διαχείρισης δικαιωμάτων της Orfium στην ιαπωνική αγορά. Αναμένουμε ότι η τεχνολογία της Orfium θα προσφέρει σημαντικές αυξήσεις στα έσοδα για Ιάπωνες δημιουργούς και δικαιούχους δικαιωμάτων, όπως κάνει ήδη η ORFIUM για τους συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο“.

Ο Rob Wells, Διευθύνων Σύμβουλος της Orfium, δήλωσε σχετικά: “Είμαι χαρούμενος που φέρνουμε τον Alan και την ομάδα του στην Orfium. Έχει κάνει καταπληκτική δουλειά με την Breaker και ανυπομονούμε να ενισχύσουμε τις μελλοντικές του προσπάθειες με την τεχνολογία μας. Η Ιαπωνία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μουσική αγορά στον κόσμο με τοπική μοναδικότητα και απίστευτο εγχώριο ταλέντο και περιεχόμενο. Ανυπομονούμε επίσης να δουλέψουμε με μουσικές εταιρείες, στούντιο και εγχώριους καλλιτέχνες, για να φέρουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία στο ψηφιακό οικοσύστημα“.

Ο Μιχάλης Πετυχάκης, Διευθυντής Τεχνολογίας της Orfium, υπογράμμισε “Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτήν τη σπουδαία εξέλιξη για την Orfium και την επέκτασή της στην Ιαπωνία. Θεωρούμε αυτήν τη συμφωνία εξέχουσας σημασίας, καθώς σηματοδοτεί την επέκταση μιας start-up με ελληνικές ρίζες στην αγορά της Ασίας. Η συμφωνία αυτή ενισχύει επίσης το Ελληνικό start-up οικοσύστημα, καθώς τονίζει τα δυνατά σημεία και τις ικανότητες του για διεθνή ανάπτυξη“.

Η Orfium απέσπασε στη ΔΕΘ21 με το πρώτο Βραβείο “Νεοφυής Επιχείρηση της Χρονιάς” του Elevate Greece για τα καινοτόμα προϊόντα της. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστος Δήμας αναφέρει “Η ιστορία μιας σπουδαίας επιτυχίας! Θυμάστε την startup Orfium, που αναπτύσσει πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις για την πνευματική ιδιοκτησία στη βιομηχανία της μουσικής και της ψυχαγωγίας και που βραβεύτηκε στην ΔΕΘ21 από τον Πρωθυπουργό ως η νεοφυής επιχείρηση της χρονιάς του Elevate Greece; Η Orfium σήμερα προχώρησε στην εξαγορά της Breaker Inc., μια εταιρεία προώθησης, μάρκετινγκ και δημιουργίας περιεχομένου, με έδρα το Τόκιο, η οποία θα μετονομαστεί πλέον σε Orfium Japan. Να σημειώσουμε ότι η Ιαπωνία, αποτελεί τη 2η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για τη μουσική βιομηχανία, στους τομείς μουσικής, gaming, ψυχαγωγίας και anime. Η εξωστρέφεια των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων επεκτείνεται καθημερινά. Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα της Orfium, που αποδεικνύει πως το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας δεν είναι μόνο ικανό να προσελκύει το ενδιαφέρον εταιρειών από το εξωτερικό, αλλά προχωρά πλέον και σε επενδύσεις στις κορυφαίες αγορές του εξωτερικού“.

NewsDesk
NewsDesk
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky

ΠΡΟΣΦΑΤΑ