Σας είχαμε ενημερώσει από τον περασμένο Σεπτέμβρη για το επικείμενο deal μεταξύ της Google και της HTC, το οποίο και τελικά οριστικοποιήθηκε.

Σύμφωνα με το Verge, η συμφωνία πλέον έχει κλείσει οριστικά και η Google καλωσορίζει δύο χιλιάδες μηχανικούς της HTC, οι οποίοι πλέον θα εργάζονται για την ενδυνάμωση του τμήματος hardware της Google.

O υπεύθυνος του τμήματος hardware της Google, Rick Osterloh, ανέφερε (μεταξύ άλλων) στο blog post του:

«Πρόκειται για μία εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα που θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε καλύτερα και πιο καινοτόμα προϊόντα στα χρόνια που έρχονται.»

Η αξία του deal ανέρχεται στα 1,1 δις δολάρια και προβλέπει τη «μεταγραφή» στη Google δύο χιλιάδων μηχανικών της HTC, οι οποίοι δεν θα αλλάξουν εργασιακή έδρα, καθώς η Google διατηρεί στην Ταϊπέι το μεγαλύτερο κέντρο Mηχανικής της.

Η κίνηση αυτή της Google επιβεβαιώνει τις προθέσεις της για την ανάπτυξη του τμήματος hardware που διαθέτει. Αν και οι συσκευές Pixel έτυχαν θετικής ανταπόκρισης από τους καταναλωτές, περιορίζονται στο high end σκέλος της αγοράς.

Σύμφωνα με τον Osterloh η Google επιθυμεί μέσα στην επόμενη πενταετία να πωλεί μεγάλο αριθμό συσκευών («We hope to be selling products in high volumes in five years»).

Η συμφωνία αναμένεται να βοηθήσει την HTC στη χρηματοδότηση των υπόλοιπων δραστηριοτήτων της (πλατφόρμα VIVE VR, Διαδίκτυο των Πραγμάτων κλπ).

 

 

Μην ξεχνάτε επίσης να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ