Σας είχαμε ενημερώσει τις προάλλες για τις προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ Apple και Intel για την εξαγορά του τμήματος των modems για φορητές συσκευές της τελευταίας. Πλέον είναι επίσημο. Η Apple, μέσω του Newsroom της, ανακοίνωσε την εξαγορά της πλειοψηφίας του τμήματος smartphone modems της Intel.

Η συμφωνία που η αξία της φτάνει το 1 δις δολάρια καλύπτει τη μεταγραφή 2.200 εργαζομένων της Intel, την πνευματική ιδιοκτησία (πατέντες) καθώς και τον σχετικό εξοπλισμό. Αναμένεται να ολοκληρωθεί και λογιστικά κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους που διανύουμε και τελεί υπό έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές –  και μη – αρχές.

Συνδυάζοντας τις εξαγορασθείσες πατέντες με αυτές που ήδη η Apple κατέχει, δημιουργείται ένα χαρτοφυλάκιο με 17 χιλιάδες πατέντες που σχετίζονται με ασύρματες επικοινωνίες, πρωτόκολλα κυψελοειδών προτύπων και αρχιτεκτονικές υποσυστημάτων modem. Η Intel διατηρεί τη δυνατότητα να αναπτύξει modems για συσκευές που δεν είναι smartphones όπως προσωπικούς υπολογιστές, συσκευές internet of things (IoT) ή αυτόνομα οχήματα.

Η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει την Apple στην επιτάχυνση της κατασκευής των δικών της modems για τις συσκευές της iPhone και iPad, κάτι που επιθυμεί διακαώς προκειμένου να μηδενιστεί η εξάρτησή της από την Qualcomm. Η Apple στόχευε στη χρήση των 5G modems της Intel για τις συσκευές της iPhone και iPad του 2020. Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα του ειδικού τύπου η Intel δεν ήταν σε θέση να καλύψει εμπρόθεσμα τις ανάγκες της Apple, προκαλώντας ρωγμές στις σχέσεις των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με πηγές της The Wall Street Journal το τμήμα των modems για φορητές συσκευές της Intel κατέγραφε ζημιές περίπου 1 δις δολάρια ανά έτος.

ΣΧΟΛΙΑ