Εικονικός παρουσιαστής «λέει τις ειδήσεις»

266

video: YouTube

Η Xinhua, είναι μία κρατική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στην Κίνα. Η Sogou είναι μία δημοφιλής (στην Κίνα) μηχανή αναζήτησης. Οι δύο αυτές εταιρικές οντότητες παρουσίασαν δύο εκδόσεις του εικονικού παρουσιαστή ειδήσεων που δημιούργησαν, ο οποίος βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Στην μία version ομιλεί τα Αγγλικά ενώ στη δεύτερη, μανδαρινικά κινέζικα.

εικόνα: YouTube

Ο εικονικός παρουσιαστής δεν σχεδιάστηκε από το μηδέν καθώς οι υπεύθυνοι του Έργου αντέγραψαν έναν πραγματικό παρουσιαστή ειδήσεων του Ομίλου Xinhua, τον Zhang Zhao. Οι ομάδες εργασίας χρειάστηκαν άπειρες ώρες video επεξεργασίας προκειμένου να αποτυπώσουν με ρεαλιστικές κινήσεις τα χείλη και τις εκφράσεις του παρουσιαστή αλλά και για να αναδημιουργήσουν τις ιδιαιτερότητές του.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι διευθυντές των ειδήσεων είναι να τροφοδοτούν με κείμενο τον εικονικό παρουσιαστή. Το αποτέλεσμα είναι καλό, αν και όχι απόλυτα φυσικό. Όμως, οι εικονικοί παρουσιαστές έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα: μπορούν να ασκούν το «επάγγελμά» τους 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς διακοπή για φαγητό, ύπνο κ.λπ.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας

ΣΧΟΛΙΑ