Ένα από τα πολύ όμορφα χαρακτηριστικά του Apple TV είναι τα διαθέσιμα screen savers, κυρίως βέβαια αυτά που η Apple πρόσθεσε σε συνεργασία με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αν και επίσημα είναι διαθέσιμα μόνο για το Apple TV, μπορούμε πολύ εύκολα να τα εγκαταστήσουμε και στο Windows 10 PC μας.

Αν θέλετε να τα εγκαταστήσετε σε Mac, πατήστε εδώ

Ας δούμε το πώς:

Εγκαταστήστε σε Windows 10 PC τα screen savers του Apple TV

Πατάμε εδώ, προκειμένου να κατεβάσουμε το σχετικό αρχείο, το οποίο και αποσυμπιέζουμε όπου επιθυμούμε (για παράδειγμα, στην επιφάνεια εργασίας μας). Αποσυμπιέζουμε το αρχείο zip που κατεβάσαμε.

Στο παράδειγμά μας επιλέγουμε την αποσυμπίεση στην Επιφάνεια εργασίας.

Μέσα στο φάκελο Aerial υπάρχουν δύο αρχεία. Ένα εκτελέσιμο (exe – Εφαρμογή) και το screen saver (θα το δείτε ως src ή ως Προφύλαξη Οθόνης).

Αντιγράφουμε το αρχείο τύπου Προφύλαξη Οθόνης (src).

Και επιλέγουμε επικόλληση στο δίσκο που είναι εγκατεστημένα τα Windows. Στην περίπτωσή μας (αλλά και στις περισσότερες περιπτώσεις) στο δίσκο C.

Ενημερωνόμαστε πως θα μας ζητηθεί ο κωδικός διαχειριστή για την αντιγραφή αρχείων στο συγκεκριμένο φάκελο. Πατάμε Συνέχεια και αν μας ζητηθεί εισάγουμε τον κωδικό διαχειριστή.

Πάμε τώρα στο αρχείο που αντιγράφτηκε, το επιλέγουμε και κάνουμε δεξί κλικ για να αποκαλυφθούν οι συσχετιζόμενες με αυτό επιλογές. Επιλέγουμε Εγκατάσταση.

Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο περιβάλλον των screen savers των Windows. Αν δεν είναι ήδη επιλεγμένο το Aerial, το επιλέγουμε. Επίσης, αν πατήσουμε στο Ρυθμίσεις μπορούμε να εξατομικεύσουμε κάποιες επιλογές. Για παράδειγμα, με τικαρισμένο (επιλεγμένο) το «Use time of day to show day/night videos first», πρώτα θα επιλέγονται screen savers που ταιριάζουν με τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πατάμε Προεπισκόπηση για να τσεκάρουμε πως είμαστε ok.

Αν δεν ανοίξουν αυτόματα οι ρυθμίσεις της προφύλαξης οθόνης πλοηγούμαστε σε αυτές από τον πίνακα ελέγχου ή τις αναζητούμε από την Αναζήτηση.

Τον φάκελο που δημιουργήθηκε από την αποσυμπίεση που περιέχει τα δύο αρχεία, μπορούμε να τον πετάξουμε στον Κάδο Ανακύκλωσης. Εμείς με αντιγραφή/επικόλληση τραβήξαμε το αρχείο που μας ενδιέφερε.

Απεγκατάσταση

Αν θέλουμε να διαγράψουμε τα Aerial screen savers, απλά διαγράφουμε το αρχείο που αντιγράψαμε στο δίσκο που είναι εγκατεστημένα τα Windows, στην περίπτωσή μας στον C.

ΣΧΟΛΙΑ