Ο ερευνητής Nitay Artenstein, απέδειξε (proof of concept) στο συνέδριο Black Hat πως τα Wi-Fi chips της Broadcom της σειράς BCM43xx είναι ευπαθή σε επιθέσεις επιτήδειων και είναι δυνατό μέσω αυτής της ευπάθειας να εγκατασταθεί στις συσκευές που φέρουν αυτά τα chips κακόβουλο λογισμικό.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα ασφαλείας επηρεάζει πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές. Όλα τα iPhone από το iPhone 5 και μετά, αλλά και τη σειρά Nexus, το Samsung Note και τη σειρά Samsung Galaxy, από το S3 έως και το S8.

H Apple και η Google είχαν ενημερωθεί ιδιωτικά και έχουν ήδη εκδώσει τα διορθωτικά patches για τις συσκευές του οικοσυστήματός τους. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε εφαρμόσει όλες τις απαραίτητες αναβαθμίσεις / ενημερώσεις ασφαλείας, είτε πρόκειται για iOS, είτε για Android συσκευή.

Ερωτηματικό παραμένει η υποστήριξη της Samsung για παλαιότερες συσκευές της, όπως τα Galaxy S3 και Galaxy S4. Ελπίζουμε η εταιρεία να ανταποκριθεί και να κυκλοφορήσει το συντομότερο δυνατό τα διορθωτικά patches και για αυτές τις συσκευές.

ΣΧΟΛΙΑ