12.5 C
Athens
Κυριακή, 07 Μαρ 2021
ΟΔΗΓΟΙ | ΚΟΛΠΑ | ΜΥΣΤΙΚΑ Εφεδρικό αντίγραφο iCloud - πλήρης οδηγός

Εφεδρικό αντίγραφο iCloud – πλήρης οδηγός

Βήμα προς βήμα οδηγός για την ενεργοποίηση, την επαναφορά και τη διαχείριση του εφεδρικού αντιγράφου iCloud

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτάο οδηγός αυτός δημιουργήθηκε υπό την έκδοση 11.2.5 του iOS

Εισαγωγή

Το αντίγραφο ασφαλείας στις συσκευές που τρέχουν το iOS είναι μία διαδικασία “φύλαξης” των δεδομένων και των ρυθμίσεών μας. Το iOS αποθηκεύει στο χώρο μας στο “σύννεφο” μία “φωτογραφία” της συνολικής κατάστασης της συσκευής μας, ούτως ώστε να είμαστε σε θέση ανά πάσα στιγμή να επανέλθουμε, εάν χρειαστεί.

Τι περιλαμβάνει

Ένα εφεδρικό αντίγραφο iCloud σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες της Apple περιλαμβάνει τα εξής:

 • Τα δεδομένα των εφαρμογών μας
 • Τα αντίγραφα ασφαλείας του Apple Watch
 • Το ιστορικό των κλήσεών μας
 • Τις ρυθμίσεις μας
 • Την τρέχουσα διαμόρφωση του HomeKit
 • Την οθόνη Αφετηρίας και την οργάνωση των εφαρμογών μας (ποιες είναι, οι θέσεις τους εντός φακέλων κλπ)
 • Τα μηνύματά μας (iMessages, SMS, MMS)
 • Τις φωτογραφίες και τα videos μας (εάν έχουμε ενεργοποιημένη την υπηρεσία Βιβλιοθήκη φωτό iCloud, το αντίγραφο ασφαλείας δεν θα συμπεριλάβει τις φωτογραφίες και τα videos μας, αυτά θα επανέλθουν έτσι κι αλλιώς αυτόματα)
 • Το ιστορικό των αγορών μας στην Apple (βιβλία, εφαρμογές κλπ)
 • Τους ήχους κλήσης μας (ringtones)
 • Τα δεδομένα της εφαρμογής Υγεία

Προσοχή, εντός του αντιγράφου δεν αποθηκεύονται οι εφαρμογές, παρά μόνο οι “οδηγίες που θα χρειαστεί το iOS” προκειμένου να τις κατεβάσει και να τις τοποθετήσει στη θέση τους.

Πώς λαμβάνουμε εφεδρικό αντίγραφο iCloud

Πλοηγούμαστε στις Ρυθμίσεις > Apple ID > iCloud > Αντίγραφο iCloud > Επιλέγουμε Αντίγραφο τώραΕάν δεν είναι ανοικτός ο διακόπτης “Αντίγραφο iCloud”, τον ανοίγουμε.

 

Κάθε 24 ώρες θα λαμβάνεται αυτόματα μία νεότερη έκδοση του αντιγράφου ασφαλείας μας, εφόσον η συσκευή μας είναι συνδεδεμένη σε δίκτυο Wi-Fi, στον φορτιστή και είναι κλειστή η οθόνη της. Συνήθως όλα αυτά μαζί συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Επαναφορά από εφεδρικό αντίγραφο iCloud

Εάν θέλουμε να επαναφέρουμε τη συσκευή μας από ένα αντίγραφο ασφαλείας iCloud, θα πρέπει πρώτα να τη σβήσουμε. Στη συνέχεια, στη γνωστή διαδικασία αρχικοποίησης, δεν επιλέγουμε “ως νέο iPhone”, αλλά “Επαναφορά από αντίγραφο iCloud.”

Για να “σβήσουμε” τη συσκευή μας ακολουθούμε τα εξής βήματα:

Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Περιεχόμενο και ρυθμίσεις

Μετά από λίγη ώρα η συσκευή μας θα επανεκκινήσει και θα είναι σαν να την είχαμε μόλις αγοράσει. Επαναλαμβάνουμε πως όταν ερωτηθούμε εάν θέλουμε να διαμορφώσουμε τη συσκευή μας ως νέο iPhone ή από αντίγραφο iCloud, εμείς επιλέγουμε το δεύτερο.

Προβλήματα με νέες συσκευές

Ας φέρουμε ένα παράδειγμα. Σήμερα, η συσκευή μας “τρέχει” το iOS 11.2.5 και λαμβάνουμε ένα εφεδρικό αντίγραφο. Πωλούμε τη συσκευή μας και αγοράζουμε μια νέα, η οποία όμως “τρέχει” το iOS 11.2. Δεν μπορούμε να επαναφέρουμε εφεδρικό αντίγραφο που έχει δημιουργηθεί από νεότερη έκδοση του iOS.

Θα πρέπει λοιπόν:

 • Να ολοκληρώσουμε την αρχικοποίηση της συσκευής μας “ως νέο iPhone”
 • Δεν εισάγουμε τα στοιχεία του iCloud μας, παρά μόνο τα απαραίτητα (Wi-Fi κλπ)
 • Όταν βρεθούμε στην οθόνη Αφετηρίας πλοηγούμαστε Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού και εγκαθιστούμε τη διαθέσιμη ενημέρωση
 • Όταν η συσκευή μας επανεκκινήσει, θα πρέπει να τη σβήσουμε, ακολουθώντας τα βήματα που περιγράψαμε πιο πάνω (Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Περιεχόμενο και ρυθμίσεις)
 • Η συσκευή μας θα επανεκκινήσει στην οθόνη αρχικοποίησης και τώρα, όταν θα ερωτηθούμε, επιλέγουμε “επαναφορά από εφεδρικό αντίγραφο iCloud”

Διαχείριση των εφεδρικών αντιγράφων μας

Με την πάροδο των ετών μαζεύονται αρκετά εφεδρικά αντίγραφα iCloud, πολλά από τα οποία δεν τα χρειαζόμαστε. Για να μπορέσουμε να δούμε και να διαγράψουμε τα αντίγραφα που δεν χρειαζόμαστε, πλοηγούμαστε στις Ρυθμίσεις > Apple ID > iCloud > Διαχείριση χώρου αποθήκευσης > Εφεδρ. Αντίγραφα.

Σε αυτό το σημείο βλέπουμε τις συσκευές για τις οποίες έχει ληφθεί εφεδρικό αντίγραφο iCloud. Πατάμε στη συσκευή που μας ενδιαφέρει, βλέπουμε τις σχετικές πληροφορίες και εάν θέλουμε να το διαγράψουμε επιλέγουμε Διαγραφή αντιγράφου, στο τέλος της σελίδας.

Δυο λόγια

Είδαμε πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το εφεδρικό αντίγραφο iCloud, τις πληροφορίες που αυτό αποθηκεύει, πώς μπορούμε να κάνουμε επαναφορά από εφεδρικό αντίγραφο, αλλά και πως να αντιμετωπίσουμε το πιο γνωστό πρόβλημα ασυμβατότητας του αντιγράφου μας σε μια νέα συσκευή.

Προτείνουμε το συγκεκριμένο τρόπο λήψης εφεδρικού αντιγράφου έναντι της χρήσης του iTunes. Ο λόγος είναι πως με το iCloud back up μπορούμε να κάνουμε επαναφορά από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, αρκεί να έχουμε Wi-Fi, ενώ η επαναφορά μέσω αντιγράφου στο iTunes, απαιτεί τη φυσική πρόσβαση στο συγκεκριμένο υπολογιστή που είχαμε λάβει το αντίγραφο.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Ζημιά στην όραση οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη

Σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει την όραση του να έχει χαμηλώσει στη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με...

Ιστορικό υψηλό για την ισοτιμία του Bitcoin

Aνήμερα των δωδέκατων γενεθλίων του, το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα Bitcoin έσπασε κάθε ρεκόρ. Η πορεία της ισοτιμίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου υπήρξε σταθερά...

Σχετικάάρθρα