30.2 C
Athens
Δευτέρα, 21 Σεπ 2020
ΟΔΗΓΟΙ | ΚΟΛΠΑ | ΜΥΣΤΙΚΑ Εφεδρικό αντίγραφο iCloud - πλήρης οδηγός

Εφεδρικό αντίγραφο iCloud – πλήρης οδηγός

Βήμα προς βήμα οδηγός για την ενεργοποίηση, την επαναφορά και τη διαχείριση του εφεδρικού αντιγράφου iCloud

-

ο οδηγός αυτός δημιουργήθηκε υπό την έκδοση 11.2.5 του iOS

Εισαγωγή

Το αντίγραφο ασφαλείας στις συσκευές που τρέχουν το iOS είναι μία διαδικασία “φύλαξης” των δεδομένων και των ρυθμίσεών μας. Το iOS αποθηκεύει στο χώρο μας στο “σύννεφο” μία “φωτογραφία” της συνολικής κατάστασης της συσκευής μας, ούτως ώστε να είμαστε σε θέση ανά πάσα στιγμή να επανέλθουμε, εάν χρειαστεί.

Τι περιλαμβάνει

Ένα εφεδρικό αντίγραφο iCloud σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες της Apple περιλαμβάνει τα εξής:

 • Τα δεδομένα των εφαρμογών μας
 • Τα αντίγραφα ασφαλείας του Apple Watch
 • Το ιστορικό των κλήσεών μας
 • Τις ρυθμίσεις μας
 • Την τρέχουσα διαμόρφωση του HomeKit
 • Την οθόνη Αφετηρίας και την οργάνωση των εφαρμογών μας (ποιες είναι, οι θέσεις τους εντός φακέλων κλπ)
 • Τα μηνύματά μας (iMessages, SMS, MMS)
 • Τις φωτογραφίες και τα videos μας (εάν έχουμε ενεργοποιημένη την υπηρεσία Βιβλιοθήκη φωτό iCloud, το αντίγραφο ασφαλείας δεν θα συμπεριλάβει τις φωτογραφίες και τα videos μας, αυτά θα επανέλθουν έτσι κι αλλιώς αυτόματα)
 • Το ιστορικό των αγορών μας στην Apple (βιβλία, εφαρμογές κλπ)
 • Τους ήχους κλήσης μας (ringtones)
 • Τα δεδομένα της εφαρμογής Υγεία

Προσοχή, εντός του αντιγράφου δεν αποθηκεύονται οι εφαρμογές, παρά μόνο οι “οδηγίες που θα χρειαστεί το iOS” προκειμένου να τις κατεβάσει και να τις τοποθετήσει στη θέση τους.

Πώς λαμβάνουμε εφεδρικό αντίγραφο iCloud

Πλοηγούμαστε στις Ρυθμίσεις > Apple ID > iCloud > Αντίγραφο iCloud > Επιλέγουμε Αντίγραφο τώραΕάν δεν είναι ανοικτός ο διακόπτης “Αντίγραφο iCloud”, τον ανοίγουμε.

 

Κάθε 24 ώρες θα λαμβάνεται αυτόματα μία νεότερη έκδοση του αντιγράφου ασφαλείας μας, εφόσον η συσκευή μας είναι συνδεδεμένη σε δίκτυο Wi-Fi, στον φορτιστή και είναι κλειστή η οθόνη της. Συνήθως όλα αυτά μαζί συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Επαναφορά από εφεδρικό αντίγραφο iCloud

Εάν θέλουμε να επαναφέρουμε τη συσκευή μας από ένα αντίγραφο ασφαλείας iCloud, θα πρέπει πρώτα να τη σβήσουμε. Στη συνέχεια, στη γνωστή διαδικασία αρχικοποίησης, δεν επιλέγουμε “ως νέο iPhone”, αλλά “Επαναφορά από αντίγραφο iCloud.”

Για να “σβήσουμε” τη συσκευή μας ακολουθούμε τα εξής βήματα:

Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Περιεχόμενο και ρυθμίσεις

Μετά από λίγη ώρα η συσκευή μας θα επανεκκινήσει και θα είναι σαν να την είχαμε μόλις αγοράσει. Επαναλαμβάνουμε πως όταν ερωτηθούμε εάν θέλουμε να διαμορφώσουμε τη συσκευή μας ως νέο iPhone ή από αντίγραφο iCloud, εμείς επιλέγουμε το δεύτερο.

Προβλήματα με νέες συσκευές

Ας φέρουμε ένα παράδειγμα. Σήμερα, η συσκευή μας “τρέχει” το iOS 11.2.5 και λαμβάνουμε ένα εφεδρικό αντίγραφο. Πωλούμε τη συσκευή μας και αγοράζουμε μια νέα, η οποία όμως “τρέχει” το iOS 11.2. Δεν μπορούμε να επαναφέρουμε εφεδρικό αντίγραφο που έχει δημιουργηθεί από νεότερη έκδοση του iOS.

Θα πρέπει λοιπόν:

 • Να ολοκληρώσουμε την αρχικοποίηση της συσκευής μας “ως νέο iPhone”
 • Δεν εισάγουμε τα στοιχεία του iCloud μας, παρά μόνο τα απαραίτητα (Wi-Fi κλπ)
 • Όταν βρεθούμε στην οθόνη Αφετηρίας πλοηγούμαστε Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού και εγκαθιστούμε τη διαθέσιμη ενημέρωση
 • Όταν η συσκευή μας επανεκκινήσει, θα πρέπει να τη σβήσουμε, ακολουθώντας τα βήματα που περιγράψαμε πιο πάνω (Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Περιεχόμενο και ρυθμίσεις)
 • Η συσκευή μας θα επανεκκινήσει στην οθόνη αρχικοποίησης και τώρα, όταν θα ερωτηθούμε, επιλέγουμε “επαναφορά από εφεδρικό αντίγραφο iCloud”

Διαχείριση των εφεδρικών αντιγράφων μας

Με την πάροδο των ετών μαζεύονται αρκετά εφεδρικά αντίγραφα iCloud, πολλά από τα οποία δεν τα χρειαζόμαστε. Για να μπορέσουμε να δούμε και να διαγράψουμε τα αντίγραφα που δεν χρειαζόμαστε, πλοηγούμαστε στις Ρυθμίσεις > Apple ID > iCloud > Διαχείριση χώρου αποθήκευσης > Εφεδρ. Αντίγραφα.

Σε αυτό το σημείο βλέπουμε τις συσκευές για τις οποίες έχει ληφθεί εφεδρικό αντίγραφο iCloud. Πατάμε στη συσκευή που μας ενδιαφέρει, βλέπουμε τις σχετικές πληροφορίες και εάν θέλουμε να το διαγράψουμε επιλέγουμε Διαγραφή αντιγράφου, στο τέλος της σελίδας.

Δυο λόγια

Είδαμε πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το εφεδρικό αντίγραφο iCloud, τις πληροφορίες που αυτό αποθηκεύει, πώς μπορούμε να κάνουμε επαναφορά από εφεδρικό αντίγραφο, αλλά και πως να αντιμετωπίσουμε το πιο γνωστό πρόβλημα ασυμβατότητας του αντιγράφου μας σε μια νέα συσκευή.

Προτείνουμε το συγκεκριμένο τρόπο λήψης εφεδρικού αντιγράφου έναντι της χρήσης του iTunes. Ο λόγος είναι πως με το iCloud back up μπορούμε να κάνουμε επαναφορά από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, αρκεί να έχουμε Wi-Fi, ενώ η επαναφορά μέσω αντιγράφου στο iTunes, απαιτεί τη φυσική πρόσβαση στο συγκεκριμένο υπολογιστή που είχαμε λάβει το αντίγραφο.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

IFA 2020: οι καλύτερες παρουσίες

Το σημαντικότερο ραντεβού του τεχνολογικού κόσμου της Ευρώπης, η διεθνής έκθεση IFA (Internationale Funkausstellung Berlin), δόθηκε για μία ακόμη χρονιά στο Βερολίνο. Κατασκευαστές προϊόντων...

Σχετικάάρθρα