17.9 C
Athens
Τετάρτη, 12 Μαΐ 2021
SOFTW | HARDW | APPS ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ Η ΕΕ ζητά από τα δίκτυα να αφαιρούν γρηγορότερα...

Η ΕΕ ζητά από τα δίκτυα να αφαιρούν γρηγορότερα το παράνομο περιεχόμενο

Το ζήτημα της ύπαρξης παράνομου περιεχομένου εντός των mainstream δικτύων εκτιμάται από τους ειδικούς πως έχει πολλαπλασιαστεί και είναι αρκετές οι "φωνές" εντός της ΕΕ που από καιρό προσπαθούν να το "σηκώσουν".

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το Reuters μετέδωσε πως ιστοσελίδες και δίκτυα όπως των Google, Facebook και Twitter κλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι πιο “ενεργητικά” ως προς την απομάκρυνση παράνομου περιεχομένου. Σε αντίθετη περίπτωση “θα βρεθούν εναντίον των νόμων της ΕΕ”.

Μάλιστα, παραδόθηκε στις εταιρείες / δίκτυα και ένα προσχέδιο με βάση το οποίο προτείνονται δράσεις, ακόμα και “εθελοντικές”, προκειμένου να αφαιρείται άμεσα το παράνομο περιεχόμενο που εντοπίζεται εντός του περιεχομένου τους.

Το ζήτημα της ύπαρξης παράνομου περιεχομένου εντός των mainstream δικτύων εκτιμάται από τους ειδικούς πως έχει πολλαπλασιαστεί και είναι αρκετές οι “φωνές” εντός της ΕΕ που από καιρό προσπαθούν να το “σηκώσουν”.

Στον αντίποδα, υπάρχουν και οι “φωνές” που συνδέουν τις “απαιτήσεις” αυτές με την ελευθερία του λόγου και εναντιώνονται στις επιθετικές πολιτικές που τώρα σχηματίζονται.

Πλέον, ζητείται από τα δίκτυα να αφαιρούν το παράνομο περιεχόμενο εντός 24 ωρών. Κυρίως όμως, πλέον, ως παράνομο περιεχόμενο ζητείται να θεωρούνται και οι αναρτήσεις τρομοκρατών.

Οι online πλατφόρμες πρέπει να αυξήσουν κατά πολύ τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτό αναφέρεται (μεταξύ άλλων) στο draft κείμενο που μοιράστηκε στους ενδιαφερόμενους.

Παρακολουθούμε το ζήτημα και θα σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νεότερα που θα προκύψουν.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στη σελίδα μας στο facebook. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

SourceReuters
Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δωρεάν ψηφιακή προβολή τουριστικών επιχειρήσεων

Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App,  απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κος Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του...

Υπογράφηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η τελετή υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης (MoU) μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία σε σχέση με...

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Σχετικάάρθρα