13.6 C
Athens
Σάββατο, 05 Δεκ 2020
SOFTW | HARDW | APPS ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ Η ΕΕ ζητά από τα δίκτυα να αφαιρούν γρηγορότερα...

Η ΕΕ ζητά από τα δίκτυα να αφαιρούν γρηγορότερα το παράνομο περιεχόμενο

Το ζήτημα της ύπαρξης παράνομου περιεχομένου εντός των mainstream δικτύων εκτιμάται από τους ειδικούς πως έχει πολλαπλασιαστεί και είναι αρκετές οι "φωνές" εντός της ΕΕ που από καιρό προσπαθούν να το "σηκώσουν".

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το Reuters μετέδωσε πως ιστοσελίδες και δίκτυα όπως των Google, Facebook και Twitter κλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι πιο “ενεργητικά” ως προς την απομάκρυνση παράνομου περιεχομένου. Σε αντίθετη περίπτωση “θα βρεθούν εναντίον των νόμων της ΕΕ”.

Μάλιστα, παραδόθηκε στις εταιρείες / δίκτυα και ένα προσχέδιο με βάση το οποίο προτείνονται δράσεις, ακόμα και “εθελοντικές”, προκειμένου να αφαιρείται άμεσα το παράνομο περιεχόμενο που εντοπίζεται εντός του περιεχομένου τους.

Το ζήτημα της ύπαρξης παράνομου περιεχομένου εντός των mainstream δικτύων εκτιμάται από τους ειδικούς πως έχει πολλαπλασιαστεί και είναι αρκετές οι “φωνές” εντός της ΕΕ που από καιρό προσπαθούν να το “σηκώσουν”.

Στον αντίποδα, υπάρχουν και οι “φωνές” που συνδέουν τις “απαιτήσεις” αυτές με την ελευθερία του λόγου και εναντιώνονται στις επιθετικές πολιτικές που τώρα σχηματίζονται.

Πλέον, ζητείται από τα δίκτυα να αφαιρούν το παράνομο περιεχόμενο εντός 24 ωρών. Κυρίως όμως, πλέον, ως παράνομο περιεχόμενο ζητείται να θεωρούνται και οι αναρτήσεις τρομοκρατών.

Οι online πλατφόρμες πρέπει να αυξήσουν κατά πολύ τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτό αναφέρεται (μεταξύ άλλων) στο draft κείμενο που μοιράστηκε στους ενδιαφερόμενους.

Παρακολουθούμε το ζήτημα και θα σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νεότερα που θα προκύψουν.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στη σελίδα μας στο facebook. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

SourceReuters
Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ανακοινώθηκε η πώληση της Singular Logic

Ανακοινώθηκε επίσημα ότι η Marfin Investment Group προχώρησε στην πώληση του 99,61% των μετοχών της εταιρείας Singular Logic ΑΕ Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής....

Η ψηφιακή τεχνολογία αλλάζει για πάντα τη βιομηχανία της μόδας

Άλλη μια εταιρεία από το χώρο της μόδας, η ισπανική Balenciaga, επιλέγει αποκλειστικά το δρόμο της ψηφιακής διαφήμισης των προϊόντων της. Είναι πλέον δεκάδες...

Πρόστιμο €10 εκατ στην Apple για τα υποτιθέμενα αδιάβροχα iPhone

Η διαφημιστική καμπάνια της Apple υποσχόταν ότι το iPhone ήταν ανθεκτικό στο νερό, σε βάθος 4m, για 30 λεπτά. Όμως, η πραγματικότητα ήταν εντελώς...

6η Διημερίδα ITS: Έξυπνα συστήματα μεταφορών στην Ελλάδα

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ITS Hellas) διοργανώνει διημερίδα με θέμα "Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Eξελίξεις στην Ελλάδα". Έπειτα από πέντε συνολικά επιτυχημένες...

Οι πάροχοι Internet υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις πραγματικές ταχύτητες

Ισχύουν πλέον κανονικά οι διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες στα σταθερά δίκτυα Internet. Οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet...

Η Κίνα πιέζει για παγκόσμια παρακολούθηση των μετακινήσεων

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, η Κίνα ξαναρίχνει στο τραπέζι το θέμα της παγκόσμιας παρακολούθησης και ενημέρωσης των προσωπικών δεδομένων υγείας. Ο Πρόεδρος...

Σχετικάάρθρα