30.2 C
Athens
Δευτέρα, 21 Σεπ 2020
SOFTW | HARDW | APPS ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ Η ΕΕ ζητά από τα δίκτυα να αφαιρούν γρηγορότερα...

Η ΕΕ ζητά από τα δίκτυα να αφαιρούν γρηγορότερα το παράνομο περιεχόμενο

Το ζήτημα της ύπαρξης παράνομου περιεχομένου εντός των mainstream δικτύων εκτιμάται από τους ειδικούς πως έχει πολλαπλασιαστεί και είναι αρκετές οι "φωνές" εντός της ΕΕ που από καιρό προσπαθούν να το "σηκώσουν".

-

Το Reuters μετέδωσε πως ιστοσελίδες και δίκτυα όπως των Google, Facebook και Twitter κλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι πιο “ενεργητικά” ως προς την απομάκρυνση παράνομου περιεχομένου. Σε αντίθετη περίπτωση “θα βρεθούν εναντίον των νόμων της ΕΕ”.

Μάλιστα, παραδόθηκε στις εταιρείες / δίκτυα και ένα προσχέδιο με βάση το οποίο προτείνονται δράσεις, ακόμα και “εθελοντικές”, προκειμένου να αφαιρείται άμεσα το παράνομο περιεχόμενο που εντοπίζεται εντός του περιεχομένου τους.

Το ζήτημα της ύπαρξης παράνομου περιεχομένου εντός των mainstream δικτύων εκτιμάται από τους ειδικούς πως έχει πολλαπλασιαστεί και είναι αρκετές οι “φωνές” εντός της ΕΕ που από καιρό προσπαθούν να το “σηκώσουν”.

Στον αντίποδα, υπάρχουν και οι “φωνές” που συνδέουν τις “απαιτήσεις” αυτές με την ελευθερία του λόγου και εναντιώνονται στις επιθετικές πολιτικές που τώρα σχηματίζονται.

Πλέον, ζητείται από τα δίκτυα να αφαιρούν το παράνομο περιεχόμενο εντός 24 ωρών. Κυρίως όμως, πλέον, ως παράνομο περιεχόμενο ζητείται να θεωρούνται και οι αναρτήσεις τρομοκρατών.

Οι online πλατφόρμες πρέπει να αυξήσουν κατά πολύ τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτό αναφέρεται (μεταξύ άλλων) στο draft κείμενο που μοιράστηκε στους ενδιαφερόμενους.

Παρακολουθούμε το ζήτημα και θα σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νεότερα που θα προκύψουν.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στη σελίδα μας στο facebook. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

SourceReuters
Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

IFA 2020: οι καλύτερες παρουσίες

Το σημαντικότερο ραντεβού του τεχνολογικού κόσμου της Ευρώπης, η διεθνής έκθεση IFA (Internationale Funkausstellung Berlin), δόθηκε για μία ακόμη χρονιά στο Βερολίνο. Κατασκευαστές προϊόντων...

Σχετικάάρθρα