Ένα νέο report προβλέπει πως η Apple θα κάνει περισσότερες κινήσεις προς την κατεύθυνση των οικονομικότερων προϊόντων, εντός του έτους. Τα προϊόντα που θα αποκτήσουν φθηνότερες εκδόσεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι το HomePod και το MacBook Air (κάτι που έχει αναφέρει και ο Kuo της KGI). Επιπροσθέτως, αναφέρεται πως η Apple θα κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο iPad Pro με το χαρακτηριστικό Face ID, έως το φετινό Συνέδριο Προγραμματιστών που παραδοσιακά διεξάγεται τον Ιούνιο.

Όπως ανέφερε η Economic Daily (με πηγή το Macotara), η κυκλοφορία φθηνότερων εκδόσεων των προϊόντων της, αποτελεί εδώ και ένα χρόνο στρατηγική επιλογή για την Apple, αναφέροντας ως παράδειγμα το iPad των $329 που κυκλοφόρησε πέρυσι.

Να θυμίσουμε, πως αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ το iPhone SE πωλείται στα $349.

Παράλληλα βέβαια, η Apple φροντίζει να αυξήσει και το προς τα πάνω εύρος των τιμών των προϊόντων της, με τη διάθεση του iPhone X στα $999-$1.149 (συν φόροι).

Το σημερινό report της Economic Daily αναφέρει πως η Apple θα κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο MacBook Air στα $799-$899, το οποίο αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις της σειράς MacBook κατά 10-15%. Η πρόβλεψη αυτή προέρχεται από τις αναλύσεις του Kuo, αλλά και από πληροφορίες του Qiu Yubin της WitsView Research.

Αν και το HomePod κυκλοφόρησε πρόσφατα, στο report αναφέρεται πως κατά το δεύτερο μισό του έτους θα μπορούμε να το προμηθευτούμε φθηνότερα. Δεν προσδιορίζεται εάν θα πέσει η τιμή του σημερινού μοντέλου ή αν θα κυκλοφορήσει καινούριο, φθηνότερο.

Ως προς το iPad, τονίζεται πως με την κυκλοφορία του περσινού, φθηνότερου μοντέλου, η Apple κατάφερε να διακόψει την πτωτική πορεία των πωλήσεων των τελευταίων ετών.

Το ρεπορτάζ από τη Barron’s αναφέρει πως τον Ιούνιο, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC), θα κυκλοφορήσει ένα νέο iPad Pro με το χαρακτηριστικό Face ID, κάτι που έχει αναφερθεί και από το δίκτυο Bloomberg. Αναμένουμε επίσης το νέο iPad Pro να έχει λεπτότερα bezels και να απολέσει το Home Button και το Touch ID. Ενώ είναι πολύ πιθανό να δούμε μία νέα υλοποίηση του Apple Pencil, θεωρείται λιγότερο πιθανή η χρήση OLED πάνελ στο επερχόμενο iPad Pro.

ΣΧΟΛΙΑ