Έχασε τη φωνή της η Alexa

Υπάρχουν εκτεταμένες αναφορές για δυσλειτουργία της ψηφιακής βοηθού του Amazon

574

Η Alexa, η έξυπνη ψηφιακή βοηθός του Amazon, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας τις τελευταίες ώρες. Υπάρχουν πάρα πολλές δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρουν ότι, κυρίως στις ΗΠΑ, η Alexa ανταποκρίνεται με μεγάλη καθυστέρηση ή δείχνει ότι είναι εκτός σύνδεσης.

Δεν υπάρχει μέχρι τώρα επίσημη ενημέρωση από την Amazon για τη φύση και το μέγεθος του προβλήματος αλλά το Downdetector απεικονίζει μία τεράστια αύξηση των αναφορών δυσλειτουργίας τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με τις αναφορές, όσο και να επιμείνει ο χρήστης, η Alexa απαντάει “συγνώμη, κάτι πήγε στραβά” ή “δεν ξέρω τι πήγε στραβά” και ανάβει το κόκκινο φως που δείχνει ότι λυπάται. Κάποιες υπηρεσίες δουλεύουν ακόμα μόνο μέσω της σχετικής εφαρμογής και όχι με φωνητικές εντολές. Αυξημένα προβλήματα απόκρισης έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ώρες και για το ηλεκτρονικό κατάστημα Amazon της Μεγ. Βρετανίας, χωρίς – και σε αυτή την περίπτωση – να υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ