30.2 C
Athens
Σάββατο, 19 Σεπ 2020
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΑ DxOMark: Το Samsung Galaxy S9+ είναι το smartphone με...

DxOMark: Το Samsung Galaxy S9+ είναι το smartphone με την καλύτερη κάμερα – ξεπέρασε τα Pixel 2 και iPhone X

-

Η ομάδα DxO “εξέτασε” ήδη το Galaxy S9+ και το ανέδειξε (σήμερα) στο smartphone που διαθέτει την καλύτερη κάμερα. Η συσκευή πέτυχε το μεγαλύτερο σκορ που έχει ποτέ επιτευχθεί στα DxOMark Rankings, 99, ενώ έως τώρα η πρώτη συσκευή ήταν το Google Pixel 2 (98 βαθμοί) και δεύτερη το iPhone X με 97 βαθμούς.

Στην παρουσίασή της, η ομάδα δεν διαπιστώνει κάποια “προφανή αδυναμία” στην κάμερα του Galaxy S9+, αναφέροντας πως “θα αποτελέσει μια συναρπαστική επιλογή για τους χρήστες που εστιάζουν στη φωτογραφία” και πως “αποδίδει πολύ καλά και στη video αλλά και στη photo κατηγορία.”

“Το Samsung Galaxy S9+ είναι ένα smartphone που δεν φέρει πραγματικές αδυναμίες ως προς το σύστημα καμερών του. Και στη λήψη φωτογραφιών και στη λήψη video αποδίδει πολύ καλά, καθώς τα αποτελέσματα ήταν καλά υπό όλες τις συνθήκες φωτισμού και όλες τις περιστάσεις. Αν προσθέσουμε στο μείγμα το γεγονός πως το Galaxy S9+ φέρει μία από τις καλύτερες υλοποιήσεις της λειτουργίας ζουμ, αλλά και ένα ικανοποιητικό bokeh mode, τότε η συσκευή θα είναι δύσκολο να αγνοηθεί από τους λάτρεις της φωτογραφίας στο χώρο των smartphones. Με το Galaxy S9+ η Samsung θέτει το ρυθμό για το 2018 και μένει να μάθουμε αν ο ανταγωνισμός θα μπορέσει να ακολουθήσει.”

φωτό: DxO

Αν και το Galaxy S9+ φέρει αντίστοιχο σύστημα κάμερας δύο φακών με το iPhone X στα 12MP, η νέα λειτουργία που πρόσθεσε στις συσκευές της η Samsung, δηλαδή οι δύο διαφορετικές τιμές διαφράγματος ανάλογα με το διαθέσιμο φως (κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το ανθρώπινο μάτι), φαίνεται πως έκανε τη διαφορά.

Σε συνθήκες με περιορισμένο φως, η οπίσθια κάμερα κάνει χρήση της τιμής f/1,5 προκειμένου να μεγιστοποιήσει το φως που θα διαπεράσει το φακό, ενώ αντιθέτως υπό συνθήκες ημέρας, “γυρνάει” αυτόματα στην (πιο αργή) τιμή f/2,4 για την ενίσχυση της λεπτομέρειας και της οξύτητας των φωτογραφιών.

Η ομάδα του DxO έκρινε πως το Galaxy S9+ παράγει “έξοχα αποτελέσματα” υπό το φως του ηλίου με έντονα χρώματα και πολύ ευρύ δυναμικό εύρος. Το autofocus της συσκευής δεν ήταν και το πιο γρήγορο που έχει συναντήσει η ομάδα έως σήμερα, αλλά δεν είναι τόσο αργό ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα στους χρήστες.

bokeh mode – φωτό DxO

Αν και η ομάδα χαρακτήρισε ως “έξοχα” τα αποτελέσματα των ημερήσιων λήψεων, αφήνει και μια υποσημείωση για κάποια “μικρά θεματάκια,” εξηγώντας στη συνέχεια πως σε κάποιες περιπτώσεις οι φωτογραφίες εμφάνιζαν πορφυρό χρώμα στις γωνίες των σημείων υψηλής αντίθεσης.

Ως προς τις φωτογραφίες με λιγότερο φως, αυτές σύμφωνα με την ομάδα είναι “εξίσου εντυπωσιακές.”

Για τη “βαθμολόγηση” των καμερών των smartphones, οι τεχνικοί της DxOMark λαμβάνουν και αξιολογούν πάνω από 1.500 φωτογραφίες και περισσότερες από δύο ώρες video, υπό ελεγχόμενα περιβάλλοντα εργαστηρίου ή υπό φυσικό φωτισμό σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Όλα αυτά, με τις προ-επιλεγμένες ρυθμίσεις των συσκευών.

Εάν θέλετε να διαβάσετε το (τεράστιο) πλήρες τεστ της συσκευής, πατήστε εδώ.

Οι συσκευές Samsung Galaxy S9 και S9+ θα κυκλοφορήσουν στις 16 Μαρτίου και η επίσημη τιμή τους στην Ελλάδα θα είναι 879€ και 979€ αντίστοιχα (οι εκδόσεις των 64GB). Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για τα χαρακτηριστικά των συσκευών, πατήστε εδώ.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

NewsDeskhttp://www.tecky.eu
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

IFA 2020: οι καλύτερες παρουσίες

Το σημαντικότερο ραντεβού του τεχνολογικού κόσμου της Ευρώπης, η διεθνής έκθεση IFA (Internationale Funkausstellung Berlin), δόθηκε για μία ακόμη χρονιά στο Βερολίνο. Κατασκευαστές προϊόντων...

Σχετικάάρθρα