Δριμύ κατηγορώ Trump κατά Google

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι τον συνδέουν εσκεμμένα μόνο με “κακές” ειδήσεις

726

Ο Donald Trump ακολουθεί πάλι την προσφιλή του τακτική να επιτίθεται μέσω Twitter σε αυτούς που θεωρεί ότι τον πολεμούν. Στόχος του αυτή τη φορά είναι η Google και η πιο δημοφιλής διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης του πλανήτη. Σε δύο χθεσινά τιτιβίσματά του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η Google αναπαράγει ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα και έχει ρυθμίσει τη μηχανή αναζήτησης ώστε όταν κάποιος πληκτρολογεί “Trump” να εμφανίζονται μόνο “κακές” ειδήσεις.

Σύμφωνα με τον Donald Trump η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή και επικίνδυνη, δημιουργείται από μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στην Αριστερά με απώτερο σκοπό τη φίμωση των Συντηρητικών και την απόκρυψη πληροφοριών και ειδήσεων που είναι “καλές” και αυτό που συμβαίνει είναι παράνομο και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο τρόπος αντιμετώπισης δεν διευκρινίζεται.

Η απάντηση της Google, μέσω εκπροσώπου της, ήταν “Η αναζήτηση στο Internet δεν χρησιμοποιείται για τον καθορισμό καμίας πολιτικής ατζέντας και τα αποτελέσματά μας δεν είναι μεροληπτικά σε σχέση με οποιαδήποτε πολιτική ιδεολογία. Δουλεύουμε συνέχεια για τη βελτίωση του Google Search και δεν αλλάζουμε ποτέ την κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης για να χειραγωγήσουμε το πολιτικό αίσθημα”.

Η Google χρησιμοποιεί ειδικά προγράμματα με αλγόριθμους, που εξετάζουν το βαθμό συνάφειας σε συνδυασμό με τη βέλτιστη εμπειρία του χρήστη, για να αξιολογεί τις σελίδες του Internet και να τις κατατάσσει στα αποτελέσματα αναζήτησης. Οι αλγόριθμοι της Google δεν έχουν δοθεί ποτέ μέχρι σήμερα στη δημοσιότητα.

 

ΣΧΟΛΙΑ