Δοκιμή: PS4 Remote Play (iOS)

Δοκιμάσαμε την επίσημη εφαρμογή της Sony για απομακρυσμένο gaming στο iPad και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας

278

Η Sony κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες την επίσημη εφαρμογή της για απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω Wi-Fi στο PS4. Μέχρι τώρα υπήρχαν και άλλες επιλογές μέσω εφαρμογών τρίτων, εμείς όμως αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την επίσημη, δωρεάν διαθέσιμη υλοποίηση της εταιρείας.

Τι χρειαζόμαστε

 • Μία iOS συσκευή
 • Ένα PS4 που να τρέχει την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού του
 • Σύνδεση στο διαδίκτυο στο σημείο που είναι το PlayStation
 • Wi-Fi στο σημείο που βρισκόμαστε και θέλουμε να παίξουμε

Τι προτείνουμε

 • iPad – Η οθόνη των συσκευών iPhone είναι πολύ μικρή για σοβαρό gaming. Ακόμα και στο XS Max λόγω της στενότερης αναλογίας οθόνης του, χάνεται ένα σοβαρό μέρος της οθόνης. Από τις συσκευές iPad δεν προτείνουμε το mini, ενώ η καλύτερη εμπειρία παρέχεται με το iPad Pro των 11″ καθώς η αναλογία της οθόνης του είναι πιο κοντά στο 16:9 (των παιχνιδιών του PS4) από κάθε άλλο iPad
 • Δίκτυο με μικρό ping και καλό upload (στο σημείο που είναι το PlayStation)
 • «Καθαρό» Wi-Fi (στο σημείο που βρίσκεται η iOS συσκευή μας)
 • Χειριστήριο MFi – Προς το παρόν η εφαρμογή δεν υποστηρίζει το χειριστήριο της Sony (!)

Πώς έγινε η δοκιμή μας

 • iPad 6ης γενιάς («απλό» iPad του 2018)
 • Χειριστήριο MFi Steelseries Stratus Xl
 • Δίκτυο με upload 1,3Mbps και ping 25ms (μέτριο προς κακό upload, ανεκτό ping)
 • Το Wi-Fi από το οποίο συνδέθηκε το iPad ήταν απλά «καθαρό» [δηλαδή όχι δημόσιο με κίνηση] με ping πέριξ των 25ms
 • Παιχνίδι: Fifa19 (sorry Pro users, αλλά πλέον δεν αντέχουμε ψεύτικα ονόματα στις ομάδες και τόσες ελλείψεις στα στάδια της Ευρώπης)

Η δοκιμή μας

Κάναμε το update που εμφανίστηκε στο PS4, το κλείσαμε και μετά κατεβάσαμε στο iPad την εφαρμογή της Sony. Με το άνοιγμα του app μας ζητήθηκαν τα διαπιστευτήριά μας στο PlayStation Network. Αμέσως μετά ξεκίνησε η αναζήτηση του PS4 μας, η οποία διήρκεσε αρκετά μόνο την πρώτη φορά.

Ας δούμε τώρα πώς μπορούμε να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις της ποιότητας του video. Σημειώστε πως οι συγκεκριμένες επιλογές αποδείχθηκαν οι βέλτιστες για τη δική μας γραμμή. Αν έχετε καλύτερο upload και καλύτερο ping στο δίκτυο που συνδέεται το PS4, δοκιμάστε την ανάλυση στο max.

Πατάμε το γρανάζι επάνω δεξιά

Επιλέγουμε Ποιότητα βίντεο για Απομακρυσμένο παιχνίδι

Επιλέγουμε Ανάλυση

Επιλέξτε την επιθυμητή ανάλυση, ανάλογα με το δίκτυό σας

Επιλέγουμε Ρυθμός ανανέωσης καρέ

Επιλέξτε τον επιθυμητό ρυθμό ανανέωσης καρέ, ανάλογα με το δίκτυό σας

Η εμπειρία μας

Με το που επιτευχθεί η σύνδεση, μεταφερόμαστε στην επιφάνεια εργασίας του PS4 μας και τα πάντα λειτουργούν όπως και στον τοπικό χειρισμό. Το MFi χειριστήριο δουλεύει ακριβώς όπως αυτό της Sony ενώ για το PS button και τα Options και Share buttons υπάρχουν ειδικά shortcuts (εμφανίζονται και κρύβονται όποτε θέλουμε).

Παίξαμε το FIFA19 με τις ακόλουθες Ρυθμίσεις Ποιότητας video:

Ανάλυση: 720p

Ρυθμός ανανέωσης καρέ: Υψηλός

Αν και η γραμμή μας για τα σημερινά δεδομένα είναι μέτρια, το παιχνίδι ήταν απολαυστικό, όχι όμως τέλειο. Δεν υπήρχαν κολλήματα, αναγκαστήκαμε όμως να περιορίσουμε την ανάλυση στα 720p προκειμένου να διατηρήσουμε υψηλό αριθμό καρέ. Λογικά σε γραμμές με 5Mbps upload και ping κοντά στα 15ms η εμπειρία θα είναι καλύτερη, καθώς το παιχνίδι θα «τσουλάει» καλά και στα 1080p.

Ρίξτε μια ματιά στο video:

Αν έχετε PS4 και iOS συσκευή σάς προτείνουμε να δοκιμάσετε τη δωρεάν υλοποίηση απομακρυσμένου gaming της Sony. Ακόμα καλύτερα, πετάξτε στο σακίδιό σας και ένα MFi controller να υπάρχει. Μετά, το μόνο που θα χρειάζεστε για άνετο gaming είναι ένα καθαρό Wi-Fi, καθώς το PS4 θα ανοίγει μόνο του, όποτε το χρειαστείτε.

Ασφαλώς μπορείτε να παίξετε και με το εικονικό χειριστήριο που εμφανίζεται στην οθόνη, η εμπειρία όμως θα είναι σαφώς κατώτερη.

 

ΣΧΟΛΙΑ