⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάέκδοση iOS κατά τη συγγραφή του κειμένου: 11.2.1
Δυστυχώς, το iOS από την έβδομη υλοποίησή του και μετά, έπαψε να είναι το απόλυτο lag-free λειτουργικό σύστημα. Ακόμα και συσκευές ενός έτους πολλές φορές δεν μας προσφέρουν την εμπειρία “βούτυρο” ως προς την πλοήγησή μας.
Σήμερα θα δούμε ένα μικρό (έως και χαζό) κολπάκι, το οποίο όμως προς έκπληξή μας βελτιώνει κατά πολύ τη συνολική απόκριση του συστήματος. Δεν αναφερόμαστε στη μείωση των εφέ ή κάτι αντίστοιχο.
Δοκιμάσαμε τρία άτομα αυτό που θα σας περιγράψουμε πιο κάτω και διαπιστώσαμε πως όντως, βελτιώνεται η απόκριση του συστήματος και εξαλείφεται παντελώς το lag κατά την πρόσβαση στην οθόνη “Σήμερα” (widget screen).
Επίσης, διαπιστώσαμε πως υπάρχει κέρδος ως προς την αυτονομία της συσκευής, δεν προλάβαμε όμως να διαπιστώσουμε σε τι βαθμό ωφελούμαστε. Χρειάζονται 2-3 πλήρεις κύκλοι για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως συσκευή iPhone 7 Plus “έβγαλε” 10,5 ώρες με Wi-Fi, δεδομένα, 4G και bluetooth ανοικτά.
Τι χάνουμε
Χάνουμε την ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στο widget του καιρού. Θα πρέπει να ανοίγουμε το app αν θέλουμε να δούμε θερμοκρασία, προβλέψεις κλπ. Εάν έχουμε Apple Watch, η πρόσβαση από εκεί θα εξακολουθήσει να είναι real time.
Τι πρέπει να κάνουμε
Να αφαιρέσουμε το widget του Καιρού και να περιορίσουμε την πρόσβαση της εφαρμογής στο GPS. Εάν έχουμε και Apple Watch, θα κάνουμε μία μικρή τροποποίηση.
Καλύτερα όμως ας ξεκινήσουμε:
Δοκιμάστε ένα απλό “κολπάκι” για τη μείωση του lag στο iPhone
Αφαιρούμε το widget του καιρού από την οθόνη των widgets, όπως στο video που ακολουθεί.
Αμέσως μετά, περιορίζουμε την πρόσβαση της εφαρμογής του Καιρού στο GPS.
(Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας > Καιρός > κατά τη χρήση της εφαρμογής)
Στην εφαρμογή του Καιρού, εκτός της τοποθεσίας που θα εντοπίζει αυτόματα το GPS, περνάμε και την πόλη στην οποία ζούμε (στην περίπτωσή μας, η Αθήνα).
Εάν έχουμε Apple Watch, ανοίγουμε το Watch App και ορίζουμε ως προεπιλεγμένη πόλη την πόλη μας και όχι αυτή της τρέχουσας θέσης.
Δυο λόγια
Εάν διαπιστώσετε κι εσείς πως η συσκευή σας αποκρίνεται καλύτερα, καλό θα είναι να ξέρετε και τι “χάνετε”. Πλέον, για να δούμε τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες θα πρέπει να ανοίγουμε την εφαρμογή του Καιρού. Δεν μπορούμε απλά να πλοηγηθούμε στο widget.
Εάν χρησιμοποιούμε Apple Watch, στην καθημερινή χρήση δεν “χάνουμε” τίποτα. Εάν σκοπεύουμε να ταξιδέψουμε, τότε απλά επιλέγουμε την πόλη προορισμού από τις ρυθμίσεις του Watch App (θα πρέπει πρώτα να την έχουμε προσθέσει στη λίστα των πόλεων στην εφαρμογή στο iPhone).
Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας. Εμείς, αν και δεν το περιμέναμε, είδαμε μεγάλη διαφορά στην απόκριση, αλλά και στην ενεργειακή αυτονομία των συσκευών μας, αν και ακόμα δεν έχουμε προλάβει να “μετρήσουμε” το ενεργειακό κέρδος που προκύπτει.