17.9 C
Athens
Τετάρτη, 12 Μαΐ 2021
ΟΔΗΓΟΙ | ΚΟΛΠΑ | ΜΥΣΤΙΚΑ Δοκιμάστε ένα απλό "κολπάκι" για τη μείωση του lag...

Δοκιμάστε ένα απλό “κολπάκι” για τη μείωση του lag στο iPhone και τη βελτίωση της ενεργειακής αυτονομίας

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάέκδοση iOS κατά τη συγγραφή του κειμένου: 11.2.1

Δυστυχώς, το iOS από την έβδομη υλοποίησή του και μετά, έπαψε να είναι το απόλυτο lag-free λειτουργικό σύστημα. Ακόμα και συσκευές ενός έτους πολλές φορές δεν μας προσφέρουν την εμπειρία “βούτυρο” ως προς την πλοήγησή μας.

Σήμερα θα δούμε ένα μικρό (έως και χαζό) κολπάκι, το οποίο όμως προς έκπληξή μας βελτιώνει κατά πολύ τη συνολική απόκριση του συστήματος. Δεν αναφερόμαστε στη μείωση των εφέ ή κάτι αντίστοιχο.

Δοκιμάσαμε τρία άτομα αυτό που θα σας περιγράψουμε πιο κάτω και διαπιστώσαμε πως όντως, βελτιώνεται η απόκριση του συστήματος και εξαλείφεται παντελώς το lag κατά την πρόσβαση στην οθόνη “Σήμερα” (widget screen).

Επίσης, διαπιστώσαμε πως υπάρχει κέρδος ως προς την αυτονομία της συσκευής, δεν προλάβαμε όμως να διαπιστώσουμε σε τι βαθμό ωφελούμαστε. Χρειάζονται 2-3 πλήρεις κύκλοι για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως συσκευή iPhone 7 Plus “έβγαλε” 10,5 ώρες με Wi-Fi, δεδομένα, 4G και bluetooth ανοικτά.

Τι χάνουμε

Χάνουμε την ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στο widget του καιρού. Θα πρέπει να ανοίγουμε το app αν θέλουμε να δούμε θερμοκρασία, προβλέψεις κλπ. Εάν έχουμε Apple Watch, η πρόσβαση από εκεί θα εξακολουθήσει να είναι real time.

Τι πρέπει να κάνουμε

Να αφαιρέσουμε το widget του Καιρού και να περιορίσουμε την πρόσβαση της εφαρμογής στο GPS. Εάν έχουμε και Apple Watch, θα κάνουμε μία μικρή τροποποίηση.

Καλύτερα όμως ας ξεκινήσουμε:

Δοκιμάστε ένα απλό “κολπάκι” για τη μείωση του lag στο iPhone

Αφαιρούμε το widget του καιρού από την οθόνη των widgets, όπως στο video που ακολουθεί.

Αμέσως μετά, περιορίζουμε την πρόσβαση της εφαρμογής του Καιρού στο GPS.

(Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας > Καιρός > κατά τη χρήση της εφαρμογής)

Στην εφαρμογή του Καιρού, εκτός της τοποθεσίας που θα εντοπίζει αυτόματα το GPS, περνάμε και την πόλη στην οποία ζούμε (στην περίπτωσή μας, η Αθήνα).

Εάν έχουμε Apple Watch, ανοίγουμε το Watch App και ορίζουμε ως προεπιλεγμένη πόλη την πόλη μας και όχι αυτή της τρέχουσας θέσης.

Δυο λόγια

Εάν διαπιστώσετε κι εσείς πως η συσκευή σας αποκρίνεται καλύτερα, καλό θα είναι να ξέρετε και τι “χάνετε”. Πλέον, για να δούμε τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες θα πρέπει να ανοίγουμε την εφαρμογή του Καιρού. Δεν μπορούμε απλά να πλοηγηθούμε στο widget.

Εάν χρησιμοποιούμε Apple Watch, στην καθημερινή χρήση δεν “χάνουμε” τίποτα. Εάν σκοπεύουμε να ταξιδέψουμε, τότε απλά επιλέγουμε την πόλη προορισμού από τις ρυθμίσεις του Watch App (θα πρέπει πρώτα να την έχουμε προσθέσει στη λίστα των πόλεων στην εφαρμογή στο iPhone).

Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας. Εμείς, αν και δεν το περιμέναμε, είδαμε μεγάλη διαφορά στην απόκριση, αλλά και στην ενεργειακή αυτονομία των συσκευών μας, αν και ακόμα δεν έχουμε προλάβει να “μετρήσουμε” το ενεργειακό κέρδος που προκύπτει.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δωρεάν ψηφιακή προβολή τουριστικών επιχειρήσεων

Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App,  απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κος Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του...

Υπογράφηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η τελετή υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης (MoU) μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία σε σχέση με...

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Σχετικάάρθρα