Τη στιγμή που οι δημιουργοί του ψηφιακού βοηθού της Apple, Siri, ανακοίνωναν το νέο προϊόν τους, έναν νέο ψηφιακό βοηθό, νέοι παίκτες εμφανίστηκαν στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς. Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας Orange και Deutsche Telekom ανακοίνωσαν πως ετοιμάζουν από κοινού τη δική τους αντίστοιχη πρόταση.

Ο νέος ψηφιακός προσωπικός βοηθός θα ονομάζεται Djingo και θα ανταποκρίνεται στη φωνή μας αλλά και σε κείμενο. Ανακοινώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Orange, Stephane Richard και ακολούθησε επίδειξη του νέου αυτού προϊόντος. Η επίδειξη περιορίστηκε σε αναπαραγωγή μουσικής και σε ανάρτηση ενός tweet.

“Ο Djingo είναι πολυμαθής. Αποθέσαμε όλες μας τις μαθηματικές μας γνώσεις, αλλά και την εμπειρία μας στην τεχνητή νοημοσύνη, σε αυτό το προϊόν”, ανέφερε ο Richard.

Ο νέος αυτός προσωπικός ψηφιακός οδηγός μπορεί να συμπεριληφθεί σε πλήθος συσκευών, όπως ηχεία, αλλά και σε τηλεοράσεις που διαθέτουν χειριστήρια με ενσωματωμένο μικρόφωνο. Σους χρήστες smartphone θα διατεθεί μέσω εφαρμογής (app). Όπως πλέον συνηθίζεται, θα παρέχεται άμεση πρόσβαση στον βοηθό μέσω συγκεκριμένης φράσης: “Ok Djingo”.

Στο δια ταύτα

Οι πάροχοι έχουν χάσει το παιχνίδι της προσέλκυσης των καταναλωτών και το γνωρίζουν καλά. Από τις εποχές που τοποθετούσαν άχρηστο υλικό στα κινητά τηλέφωνά μας και έπρεπε να βλέπουμε με το ζόρι το logo τους στην αρχική οθόνη, περάσαμε σε αυτές όπου οι πάροχοι είναι και πάλι αυτό που θα έπρεπε. Πάροχοι. Απλά, επειδή οι εποχές έχουν αλλάξει, το πρώτο ζητούμενο δεν είναι πλέον η δυνατότητα παραδοσιακής κλήσης, αλλά, η αδιάλειπτη παροχή δεδομένων.

Προσπαθούν λοιπόν να μπουν στις συσκευές και στα σπίτια μας μέσω του νέου αυτού εικονικού βοηθού. Χωρίς να γνωρίζω αν ο Djingo αποτελεί μία καλή προσπάθεια ή όχι, θεωρώ δεδομένο πως θα αποτύχει. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, κανένας δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί την Cortana, το Google Now, το Siri, ή την αντίστοιχη υλοποίηση της Amazon.

Είναι από τις στιγμές που σπαταλώνται πόροι με πλάγιους σκοπούς και πιθανότατα μηδενικό αποτέλεσμα. Οι καταναλωτές εξάλλου έχουν αποδείξει πως εμπιστεύονται περισσότερο τα οικοσυστήματα που ήδη έχουν επιλέξει (Apple, Google κλπ), παρά τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Δικαίως.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΠΗΓΗ9to5Mac
Προηγούμενο άρθροΕνεργοποιήστε το Night Shift στο macOS
Επόμενο άρθροMac101: Δημιουργία χρήστη στο macOS
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.