Δείτε το θρυλικό Super Mario Bros. να “τρέχει” σε περιβάλλον Επαυξημένης Πραγματικότητας

Στο εντυπωσιακό αυτό video, βλέπουμε το πρώτο επίπεδο του Super Mario Bros. τροποποιημένο για τo HoloLens της Microsoft και αντιλαμβανόμαστε πως το μέλλον της Επαυξημένης Πραγματικότητας είναι ήδη εδώ.

745

Το Super Mario Bros. είναι το αγαπημένο κλασικό παιχνίδι μικρών και μεγάλων. Δεν είναι έκπληξη λοιπόν που αποτελεί το “στόχο” αλλά και το αντικείμενο των πειραματισμών για πολλούς developers, αλλά και επιστήμονες γενικότερα. Ο Abhishek Singh τροποποίησε το πρώτο επίπεδο του θρυλικού Super Mario Bros. και δημιούργησε ένα παιχνίδι Επαυξημένης Πραγματικότητας, για το Augmented Reality headset της Microsoft, HoloLens.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι ένα παιχνίδι τριών διαστάσεων, πρώτου προσώπου, το οποίο “λαμβάνει” χώρα στο Central Park και “ανακατεύει” στοιχεία του πραγματικού κόσμου, με στοιχεία του παιχνιδιού. Ίσως το video αυτό αποτελεί και τον καλύτερο τρόπο για να αντιληφθούμε  τις προοπτικές της Επαυξημένης Πραγματικότητας.

Η βιντεοσκόπηση έγινε απ’ ευθείας από το HoloLens και το βίντεο δεν έχει υποστεί κάποια επεξεργασία.

Όταν τα αξεσουάρ Επαυξημένης Πραγματικότητας εξελιχθούν περισσότερο, δηλαδή όταν γίνουν πιο ελαφριά και μειωθεί το κόστος τους, παιχνίδια τέτοιου είδους θα παρακινούν τους χρήστες να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να συνδυάζουν το παιχνίδι με την άθληση. Το θέαμα βέβαια για κάποιους θα είναι λίγο εξωγήινο, αλλά κάπως έτσι δεν αντιμετωπίζαμε αρχικά και όσους φορούσαν ακουστικά bluetooth;

Μέρος της “αξίας” της Επαυξημένης Πραγματικότητας συναντήσαμε και στο δημοφιλές παιχνίδι, Pokémon GO. Πλέον, οι δημιουργοί καλούνται να περάσουν στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξης εφαρμογών AR και να δημιουργήσουν παιχνίδια που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Το τροποποιημένο από τον Abhishek Singh, Super Mario Bros., αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Φανταστείτε λοιπόν τι δυνατότητες ανοίγονται για εφαρμογές χαρτών, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αθλητικών παιχνιδιών κλπ. Η τεχνολογία μπορεί πραγματικά να συναρπάσει αλλά και να βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητά μας. Το αν θα τη χρησιμοποιήσουμε εμείς, ή αν θα “πέσουμε θύμα της” είναι κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς.

 

Aκολουθώντας μας στη σελίδα μας στο facebook, θα μαθαίνετε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα μας. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει κανάλι στο YouTube, όπου αναρτούμε video οδηγούς με βήμα προς βήμα οδηγίες.

Προσθέστε το tecky.eu στην οθόνη αφετηρίας του smartphone σας ή στα αγαπημένα του browser που χρησιμοποιείτε, για να έχετε γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, αλλά και πρόσβαση σε άρθρα με κόλπα και συμβουλές για τις αγαπημένες σας συσκευές.

 

ΣΧΟΛΙΑ