Δείτε τις πληροφορίες του συστήματός σας σε PC με Windows 10

Δείτε πώς μπορείτε να προβάλλετε τις πληροφορίες συστήματος σε PC με Windows 10. Mini video οδηγός.

2618

Πολλές φορές χρειάζεται να γνωρίζουμε περισσότερα για το σύστημά μας, είτε έχουμε υπολογιστή Mac, είτε Windows. Για παράδειγμα, όταν πάμε να κατεβάσουμε μία εφαρμογή, μπορεί να υπάρχουν δύο διαθέσιμες εκδόσεις: μία για τα 32 και μία για τα 64 bit. Αν δεν γνωρίζουμε αν το σύστημά μας είναι 32μπιτο ή 63μπιτο, δεν θα ξέρουμε και ποια εκδοχή της εφαρμογής να κατεβάσουμε.

Είναι επίσης πιθανό να χρειαστούμε πληροφορίες για την έκδοση των Windows που χρησιμοποιούμε (Home, Pro κλπ), για τον κεντρικό επεξεργαστή ή για την κάρτα γραφικών μας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι χρήσιμο να μπορούμε να έχουμε γρήγορη πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές, καθώς, ακόμα και αν τις γνωρίζαμε κατά την αγορά του PC μας, είναι πιθανό πλέον μην τις θυμόμαστε. Επιπροσθέτως, μπορεί να προμηθευτήκαμε τον υπολογιστή μας με ένα άλλο λειτουργικό σύστημα (π.χ. Windows 7) και στην πορεία να αναβαθμίσαμε στην τελευταία έκδοσή του.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να δούμε τις πληροφορίες αυτές:

  • Επιλέγουμε το εικονίδιο έναρξης και μετά, “Ρυθμίσεις”
  • Επιλέγουμε “Σύστημα”
  • Από το αριστερό πάνελ επιλέγουμε “Πληροφορίες”
  • Βλέπουμε πληροφορίες για την έκδοση των Windows που χρησιμοποιούμε, για την εγκατεστημένη μνήμη και για την αρχιτεκτονική των Windows
  • Εάν δεν προβάλλονται στο συγκεκριμένο σημείο οι πληροφορίες για την κάρτα γραφικών μας, επιλέγουμε Διαχείριση συσκευών > Προσαρμογείς οθόνης

Αν θέλετε να δείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες για υπολογιστή Mac, έχουμε ετοιμάσει το σχετικό video.

Πλέον, είτε έχετε PC, είτε Mac, είστε σε θέση να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τις λεπτομέρειες του συστήματός σας.

Αν βρίσκετε χρήσιμα τα videos που ετοιμάζουμε για εσάς, μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube. Μην ξεχάσετε να κάνετε “like” στη σελίδα μας στο facebook, καθώς εκεί θα αναρτώνται σε συνεχή βάση video οδηγοί, κόλπα για τις αγαπημένες μας συσκευές, αλλά και ειδήσεις από τον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη.

Προηγούμενο άρθροMac101: Δημιουργία χρήστη στο macOS
Επόμενο άρθροApple MacBook: αξίζει η αγορά του;
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.