Η δυνατότητα παραμετροποίησης των συστημάτων που βασίζονται στο Android OS μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των iOS συσκευών, η πληθώρα όμως των διαθέσιμων στοιχείων προς παραμετροποίηση μπορεί και να μας κάνει αναποφάσιστους ως προς το τι τελικά θέλουμε από το User interface του smartphone μας.

Δοκιμάσαμε πολλά themes για το MIUI (μι γιού άι, από το Mi User Interface) και ανακαλύψαμε ένα, το Elegance, το οποίο συνδυάζει την πρακτικότητα με την κομψότητα (όπως προδίδει και η ονομασία του). Αν ένα dark theme του iOS θα ήταν κάτι το ενδιαφέρον για εσάς, δοκιμάστε το οπωσδήποτε.

Elegance Theme

Η Οθόνη Κλειδώματος περιέχει λίγα, αλλά ουσιαστικά στοιχεία. Στο κάτω μέρος υπάρχουν shortcuts για τις εφαρμογές του Τηλεφώνου και της Κάμερας. Με σύρσιμο προς τα επάνω ή προς τα κάτω μεταφερόμαστε στην Αρχική Οθόνη.

Τα εικονίδια των εφαρμογών στην Αρχική Οθόνη θυμίζουν iOS. Ενώ το θέμα ως ταπετσαρία αρχικής οθόνης είχε μία πιο ανοιχτόχρωμη μπλε εικόνα, εμείς επιλέξαμε στη συνέχεια μια πιο σκούρα.

Ανοίγοντας ένα φάκελο:

Το Notification shade/drawer είναι λιτό κι απέριττο.

Το περιβάλλον των ρυθμίσεων είναι ακόμα πιο όμορφο. Ενώ η «dark κατάσταση» επικρατεί, διακριτικά χρώματα «στολίζουν» περιμετρικά τα light αισθητικής εικονίδια των ρυθμίσεων.

Πανέμορφο είναι και το περιβάλλον της εφαρμογής του Τηλεφώνου

Ας δούμε και ένα μικρό video του Elegance theme:

Elegance Theme – Εγκατάσταση

Σύρουμε προς τα κάτω για να εμφανιστεί το Notification shade/drawer και πατάμε στο εικονίδιο των ρυθμίσεων (ή πατάμε στο εικονίδιο των ρυθμίσεων στην Αρχική Οθόνη).

Επιλέγουμε Θέματα

Εάν το θέμα που ψάχνουμε δεν είναι στα προτεινόμενα / κατεβασμένα, επιλέγουμε Αποκτήστε περισσότερα θέματα δωρεάν

Στο πλαίσιο αναζήτησης πληκτρολογούμε Elegance. Εμφανίζεται το θέμα μας και πατάμε πάνω σε αυτό. Στο κάτω μέρος πατάμε Λήψη και στη συνέχεια Εφαρμογή.

Ελπίζουμε να σας άρεσε η πρότασή μας. Φυσικά, περιμένουμε και τις δικές σας ιδέες και προτάσεις για την παραμετροποίηση των Android συσκευών.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροO επερχόμενος iMac Pro θα φέρει (και) επεξεργαστή Α10 Fusion
Επόμενο άρθροTime: τα 10 καλύτερα gadgets του 2017
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.