30.2 C
Athens
Τετάρτη, 23 Σεπ 2020
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ MacOS Διώξτε από το macOS τον "Επισκέπτη φάντασμα"

Διώξτε από το macOS τον “Επισκέπτη φάντασμα”

-

Αρκετοί χρήστες του λειτουργικού συστήματος της Apple για υπολογιστές, macOS, διαμαρτύρονται για την εμφάνιση στην οθόνη επιλογής χρήστη ενός Guest account (“Επισκέπτης” κατά τη μετάφραση της Apple), ενώ η σχετική επιλογή δεν είναι ενεργοποιημένη από τις προτιμήσεις συστήματος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το εικονίδιο του Επισκέπτη εμφανίζεται αλλοιωμένο (artifacts).

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ελέγξουμε εάν εμείς έχουμε ενεργοποιήσει το χρήστη Επισκέπτη. Πλοηγούμαστε: Μηλαράκι > Προτιμήσεις Συστήματος > Χρήστες και ομάδες.

Για να μπορέσουμε να κάνουμε αριστερό κλικ στο “Επισκέπτης” θα πρέπει να πατήσουμε πρώτα στο λουκετάκι και να εισάγουμε τα διαπιστευτήρια του διαχειριστή του υπολογιστή.

Εφόσον ο guest user είναι ενεργός τον απενεργοποιούμε, απο-επιλέγοντας το πλαίσιο στα δεξιά με τον τίτλο “Να επιτρέπεται στους επισκέπτες να συνδέονται σε αυτόν τον υπολογιστή”

Εάν δεν έχετε ενεργοποιημένο το λογαριασμό Επισκέπτη και ακόμα αυτός εμφανίζεται στην οθόνη επιλογής χρήστη, ακολουθήστε τις σύντομες οδηγίες για να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό (και αχρείαστο) εικονίδιο.

Ανοίγουμε το Terminal (Τερματικό)

Επικολλούμε την κάτωθι εντολή και πατάμε enter

sudo fdesetup remove -user Guest

Επειδή με το Terminal δεν «παίζουμε», καλύτερα να εισάγετε την εντολή μέσω αντιγραφής / επικόλλησης

Θα μας ζητηθεί ο κωδικός μας. Προσοχή, αν και δεν φαίνεται πως εισάγουμε χαρακτήρες, όσο πληκτρολογούμε, αυτοί εισάγονται κανονικά. Γράφουμε λοιπόν τον κωδικό μας και πατάμε enter.

Κλείνουμε την εφαρμογή Terminal και κάνουμε επανεκκίνηση στο macOS.

Όπως θα δείτε, κατά την οθόνη επιλογής χρηστών δεν θα υπάρχει πια ο χρήστης Επισκέπτης.

Σημειώστε πως υπήρξαν περιπτώσεις όπου χρήστες είχαν ενεργοποιημένο τον guest account και στην οθόνη επιλογής χρήστη εμφανίζονταν δύο guest λογαριασμοί. Και αυτοί οι χρήστες θα πρέπει να προβούν στην πιο πάνω ενέργεια και αν χρειαστεί να ενεργοποιήσουν εκ νέου τον χρήστη Επισκέπτη.

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

Σχετικάάρθρα