12.5 C
Athens
Κυριακή, 07 Μαρ 2021
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ MacOS Διώξτε από το macOS τον "Επισκέπτη φάντασμα"

Διώξτε από το macOS τον “Επισκέπτη φάντασμα”

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΑρκετοί χρήστες του λειτουργικού συστήματος της Apple για υπολογιστές, macOS, διαμαρτύρονται για την εμφάνιση στην οθόνη επιλογής χρήστη ενός Guest account (“Επισκέπτης” κατά τη μετάφραση της Apple), ενώ η σχετική επιλογή δεν είναι ενεργοποιημένη από τις προτιμήσεις συστήματος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το εικονίδιο του Επισκέπτη εμφανίζεται αλλοιωμένο (artifacts).

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ελέγξουμε εάν εμείς έχουμε ενεργοποιήσει το χρήστη Επισκέπτη. Πλοηγούμαστε: Μηλαράκι > Προτιμήσεις Συστήματος > Χρήστες και ομάδες.

Για να μπορέσουμε να κάνουμε αριστερό κλικ στο “Επισκέπτης” θα πρέπει να πατήσουμε πρώτα στο λουκετάκι και να εισάγουμε τα διαπιστευτήρια του διαχειριστή του υπολογιστή.

Εφόσον ο guest user είναι ενεργός τον απενεργοποιούμε, απο-επιλέγοντας το πλαίσιο στα δεξιά με τον τίτλο “Να επιτρέπεται στους επισκέπτες να συνδέονται σε αυτόν τον υπολογιστή”

Εάν δεν έχετε ενεργοποιημένο το λογαριασμό Επισκέπτη και ακόμα αυτός εμφανίζεται στην οθόνη επιλογής χρήστη, ακολουθήστε τις σύντομες οδηγίες για να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό (και αχρείαστο) εικονίδιο.

Ανοίγουμε το Terminal (Τερματικό)

Επικολλούμε την κάτωθι εντολή και πατάμε enter

sudo fdesetup remove -user Guest

Επειδή με το Terminal δεν «παίζουμε», καλύτερα να εισάγετε την εντολή μέσω αντιγραφής / επικόλλησης

Θα μας ζητηθεί ο κωδικός μας. Προσοχή, αν και δεν φαίνεται πως εισάγουμε χαρακτήρες, όσο πληκτρολογούμε, αυτοί εισάγονται κανονικά. Γράφουμε λοιπόν τον κωδικό μας και πατάμε enter.

Κλείνουμε την εφαρμογή Terminal και κάνουμε επανεκκίνηση στο macOS.

Όπως θα δείτε, κατά την οθόνη επιλογής χρηστών δεν θα υπάρχει πια ο χρήστης Επισκέπτης.

Σημειώστε πως υπήρξαν περιπτώσεις όπου χρήστες είχαν ενεργοποιημένο τον guest account και στην οθόνη επιλογής χρήστη εμφανίζονταν δύο guest λογαριασμοί. Και αυτοί οι χρήστες θα πρέπει να προβούν στην πιο πάνω ενέργεια και αν χρειαστεί να ενεργοποιήσουν εκ νέου τον χρήστη Επισκέπτη.

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Ζημιά στην όραση οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη

Σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει την όραση του να έχει χαμηλώσει στη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με...

Ιστορικό υψηλό για την ισοτιμία του Bitcoin

Aνήμερα των δωδέκατων γενεθλίων του, το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα Bitcoin έσπασε κάθε ρεκόρ. Η πορεία της ισοτιμίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου υπήρξε σταθερά...

Σχετικάάρθρα