Φαίνεται πως επιτέλους η Apple θα συμπεριλάβει στις συσκευασίες των φετινών συσκευών iPhone ένα πιο ισχυρό φορτιστή που μπορεί να τις φορτίσει ταχύτερα. Πριν περίπου ένα μήνα ξεκίνησαν οι πρώτες αναφορές / reports επί του θέματος και πλέον, έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τα πρώτα σχέδια (renders) από την ChargerLab.

Όπως μπορούμε να δούμε ο φορτιστής θα φέρει θύρα USB-C, οπότε το πιθανότερο σενάριο είναι στις συσκευασίες να συμπεριλαμβάνεται και ένα USB-C σε Lightning καλώδιο.

Ο φορτιστής, σύμφωνα πάντα με την ChargerLab θα έχει ισχύ 18W. Οι φορτιστές που έως και σήμερα η Apple τοποθετεί στις συσκευασίες των συσκευών iPhone είναι στα 5W. Σε μερικά μοντέλα iPad η Apple παρείχε φορτιστές στα 10W και 12W.

Οι συσκευές iPhone X / 8 / 8 Plus υποστηρίζουν γρήγορη Type-C φόρτιση, αλλά οι καταναλωτές θα πρέπει να αγοράσουν από μόνοι τους τα αξεσουάρ, κάτι που προφανέστατα και είναι απαράδεκτο για τόσο ακριβές συσκευές. Για να έχουμε εικόνα για τη διαφορά στην ταχύτητα της φόρτισης αρκεί να αναφέρουμε πως οι συσκευές iPhone του 2018 εάν φορτιστούν μέσω αξεσουάρ USB-C φορτίζουν κατά 50% σε μισή ώρα.

Ο φορτιστής του σχεδίου είναι μικρότερος από αυτούς που η Apple πωλεί σήμερα και αυτό είναι λογικό, καθώς θα πρέπει να χωράει στις μικρές συσκευασίες των συσκευών iPhone του 2018.

Η ChargerLab ισχυρίζεται πως οι πληροφορίες της προέρχονται από σημαντικές πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Αναμένουμε η Apple το φθινόπωρο να ανακοινώσει και να διαθέσει στην κυκλοφορία το φετινό iPhone line up με εξαίρεση την (πιθανή) κυκλοφορία της δεύτερης έκδοσης του iPhone SE, η οποία χρονικά τοποθετείται εντός των προσεχών εβδομάδων. Λόγω της αναμενόμενης χαμηλότερης τιμής του iPhone SE 2 είναι πιθανό το μοντέλο αυτό (αν τελικά κυκλοφορήσει) να εξαιρεθεί και να μην συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία του ο νέος, ισχυρότερος φορτιστής.

 

ΣΧΟΛΙΑ