Βλέποντας τα στατιστικά στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η NetMarketShare και συγκρίνοντας τον φετινό Νοέμβριο με τον περσινό, το πρώτο πράγμα που μας κάνει εντύπωση είναι ότι η Microsoft έχει μάλλον χάσει για πάντα την κυριαρχία σε αυτό τον τομέα. Οι δύο browsers της, ο Internet Explorer και ο Edge, χρησιμοποιούνται μόλις σε 1 στα 6 PC παγκοσμίως.

Η Google συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση με τον Chrome αφού σχεδόν 2 στους 3 χρήστες φαίνεται να τον προτιμούν. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι μόλις το 13% των PC με εγκατεστημένα τα Windows 10 χρησιμοποιούν τον Edge σαν default browser.

Browser

Μερίδιο αγοράς (%) 2017

Google Chrome 60,6
Microsoft IE/Edge 16,3
Mozilla Firefox 11,4
Apple Safari 3,9
Tencent QQ 1,8
Opera 1,4
Yandex 0,6
Vivaldi 0,1
Άλλοι 3,9

 

Η NetMarketShare είχε εντοπίσει νωρίτερα ότι μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κυκλοφορίας του Internet προερχόταν από bots που ήταν προγραμματισμένα ώστε να χρησιμοποιούν συγκεκριμένους browsers και να αλλοιώνουν τα στοιχεία για τα μερίδια αγοράς τους. Έτσι άλλαξε πρόσφατα τη μεθοδολογία της και πλέον μπορεί να υπόσχεται στοιχεία που βρίσκονται πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ