*** Ενημέρωση 29 Σεπτεμβρίου: όσοι έχουν αναβαθμίσει στην τελευταία έκδοση του iTunes δεν έχουν πλέον πρόσβαση από το iTunes στις εφαρμογές και η διαδικασία που περιγράφεται πιο κάτω δεν ισχύει. Eτοιμάσαμε νέο οδηγό για δημιουργία λογαριασμού απευθείας από το iPhone ***

Το να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό στο App Store μίας άλλης χώρας είναι μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Πολλοί χρήστες εκτιμούν πως είναι χρονοβόρα και δύσκολη, αλλά, με τον οδηγό που ετοιμάσαμε για εσάς, ο οποίος και περιλαμβάνει οδηγίες με φωτογραφικά στιγμιότυπα σε κάθε βήμα του, δεν θα συναντήσετε καμία δυσκολία και κανένα “απρόοπτο”.

Γιατί να δημιουργήσω λογαριασμό στο App Store άλλης χώρας;

Ο κυριότερος λόγος είναι η πρόσβαση στο περιεχόμενο του – εκάστοτε – τοπικού App Store. Για παράδειγμα, αν δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό στις ΗΠΑ, θα έχουμε πρόσβαση στις τηλεοπτικές εκπομπές. Αρκεί η δημιουργία του λογαριασμού και η αγορά μίας gift card από το ebay.

Όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η πρόσβαση σε κάποιες εφαρμογές που δεν υπάρχουν στο Ελληνικό App Store. Στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτές οι εφαρμογές είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται να μπούμε στη διαδικασία των gift cards. Αρκεί, η δημιουργία του λογαριασμού για να μπορέσουμε να τις κατεβάσουμε.

Επίσης, σύντομα θα αναρτήσουμε έναν οδηγό – έκπληξη, αλλά, για να μπορέσετε να ακολουθήσετε τα βήματά του, θα πρέπει να είστε ήδη εξοικειωμένοι με τη διαδικασία της δημιουργίας λογαριασμού.

Δημιουργία λογαριασμού σε App Store άλλης χώρας

Ανοίγουμε το iTunes, πλοηγούμαστε στο Κατάστημα και στο κάτω μέρος της σελίδας επιλέγουμε “Αλλαγή χώρας”

Επιλέγουμε τη χώρα που μας ενδιαφέρει – στην περίπτωσή μας, την Ιρλανδία

Ενώ έχουμε μεταφερθεί στο κατάστημα της Ιρλανδίας, “προσπαθούμε” να κατεβάσουμε μία δωρεάν εφαρμογή (πατάμε “Get”)

Θα εμφανιστεί το μήνυμα σύνδεσης με τον λογαριασμό μας και εμείς επιλέγουμε “Νέο Apple ID”

Επιλέγουμε “Continue”

Αποδεχόμαστε τους όρους τικάροντας το σχετικό πλαίσιο δίπλα από το “I have read and agree to these terms and conditions” και πατάμε “Agree”.

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας ως εξής:

  • Εισάγουμε το mail μας (δεν θα πρέπει να έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη Apple ID μας)
  • Τον επιθυμητό κωδικό μας (όσο πιο δύσκολος γίνεται, θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα κεφαλαίο γράμμα, οκτώ χαρακτήρες και ένα σύμβολο)
  • Επιλέγουμε τις τρεις ερωτήσεις ασφαλείας και τις απαντάμε
  • Συμπληρώνουμε την ημερομηνία γέννησής μας
  • Πατάμε “Continue”, κάτω δεξιά

Στην επόμενη “κάρτα”, στον τρόπο πληρωμής επιλέγουμε “None”. Εισάγουμε το όνομά μας, καθώς και μία έγκυρη διεύθυνση που βρίσκουμε από το διαδίκτυο. Αν ακολουθείτε το παράδειγμά μας και δημιουργείτε λογαριασμό στο App Store της Ιρλανδίας, εισάγετε τα ίδια στοιχεία. Πριν πατήσουμε το “Create Apple ID”, εισάγουμε και το τηλέφωνό μας (δίπλα από τον Ταχυδρομικό Κώδικα, στο σημείο που έχουμε τοποθετήσει ένα πορτοκαλί πλαίσιο)

Η επόμενη κάρτα μας ενημερώνει για την αποστολή ενός μηνύματος επιβεβαίωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσαμε

Στο email που λάβαμε, πατάμε “Verify now”

Μεταφερόμαστε στη σελίδα που μας ενημερώνει για την επιτυχή επιβεβαίωση της διεύθυνσης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μας (είναι πιθανό να μας ζητηθεί εκ νέου ο κωδικός της Apple ID μας)

Τώρα μπορούμε να πλοηγηθούμε στο App Store της Ιρλανδίας και να κατεβάσουμε την εφαρμογή μας

Αφού κατεβάσουμε την εφαρμογή, μπορούμε να επιστρέψουμε στο Ελληνικό App Store εκτελώντας πάλι το πρώτο βήμα (Αλλαγή χώρας)

Κλείνοντας

Είδαμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε λογαριασμό σε App Store άλλης χώρας και να αποκτήσουμε πρόσβαση στο περιεχόμενό του. Δοκιμάστε το, ακόμα και αν δεν επιθυμείτε σήμερα να κατεβάσετε κάποιο app ή κάποιο μουσικό album που κυκλοφορεί αποκλειστικά σε κάποια άλλη χώρα. Σίγουρα, κάποια στιγμή θα το χρειαστείτε.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία επί της διαδικασίας θέστε τη στα σχόλια της ανάρτησης ή στείλτε μας μήνυμα για να σας βοηθήσουμε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook για να βλέπετε άμεσα όλες τις νέες αναρτήσεις μας.

 

ΣΧΟΛΙΑ