18.6 C
Athens
Παρασκευή, 07 Μαΐ 2021
ΟΔΗΓΟΙ | ΚΟΛΠΑ | ΜΥΣΤΙΚΑ Δημιουργία συντόμευσης εντολής μενού στο macOS (pics+video)

Δημιουργία συντόμευσης εντολής μενού στο macOS (pics+video)

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΗ δημιουργία του οδηγού έγινε με την έκδοση του macOS High Sierra 10.13.2

Στο macOS, το λειτουργικό σύστημα της Apple για υπολογιστές, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε συντομεύσεις για τις εντολές μενού των εφαρμογών. Μία συντόμευση εντολής μενού στο macOS έχει ως εξής:

Πατώντας command + N, ανοίγει νέο παράθυρο εντός του Safari, command + shift + N νέα καρτέλα κοκ. Πολλές φορές μία εντολή μενού δεν έχει συντόμευση. Αυτό το συναντάμε κυρίως στις εφαρμογές τρίτων, αλλά και σε εφαρμογές της Apple.

Στο (video) παράδειγμά μας προσθέτουμε μία συντόμευση για την εντολή “Εξαγωγή ως PDF…” εντός του Safari. Το shortcut που φαίνεται στο επάνω στιγμιότυπο (Option+P) το δημιουργήσαμε εμείς. Ας δούμε το πώς:

Δημιουργία συντόμευσης εντολής μενού στο macOS

Σημειώνουμε κάπου την εντολή μενού που μας ενδιαφέρει. Παράδειγμα:

Θέλουμε να έχουμε “πρόχειρη” την επιλογή της εξαγωγής ως PDF στο Safari και βλέπουμε πως η Apple δεν έχει ορίσει κάποια συντόμευση (θα φαινόταν στα δεξιά της εντολής, όπως στην εντολή “Νέο παράθυρο”). Σημειώνουμε λοιπόν το “Εξαγωγή ως PDF…”.

Πλοηγούμαστε: Μηλαράκι > Προτιμήσεις Συστήματος > Πληκτρολόγιο. Επιλέγουμε στο επάνω τμήμα Συντομεύσεις και στο αριστερό πάνελ Συντομεύσεις εφαρμογών.

Πατάμε το “+”, επιλέγουμε την εφαρμογή που μας ενδιαφέρει και γράφουμε την εντολή ακριβώς όπως αναφέρεται εντός της εφαρμογής.

Επιλέγουμε το συνδυασμό πλήκτρων που μας εξυπηρετεί και είμαστε έτοιμοι (πατάμε στο Προσθήκη). Προσοχή, επιλέξτε ένα shortcut που δεν χρησιμοποιείται system wide. Αν κοιτάξετε στο μενού του Safari θα δείτε πως πλέον το shortcut έχει προστεθεί.

Πλέον, γνωρίζουμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μία συντόμευση εντολής μενού στο macOS. Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επί της διαδικασίας, είμαστε στη διάθεσή σας.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δωρεάν ψηφιακή προβολή τουριστικών επιχειρήσεων

Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App,  απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κος Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του...

Υπογράφηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η τελετή υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης (MoU) μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία σε σχέση με...

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Σχετικάάρθρα