Πριν λίγες ημέρες είχαν κάνει την εμφάνισή τους οι αναφορές της KGI και της Economic Daily που έκαναν λόγο για την ενδεχόμενη κυκλοφορία ενός φθηνότερου μοντέλου MacBook Air κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους που διανύουμε. Η μόνη αναφορά που έχουμε έως τώρα διαβάσει περί της αναμενόμενης τιμής του επερχόμενου notebook της Apple, έθετε το εύρος της τιμής του στα $799-$899.

Σε ένα νέο report, οι DigiTimes μεταδίδουν πως η Apple σκοπεύει να λανσάρει ένα νέο «entry level MacBook» προς το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2018, κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα η παρουσίασή του θα γίνει κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Συνεδρίου των Προγραμματιστών (WWDC) τον Ιούνη. Ενώ οι DigiTimes ονομάζουν το επερχόμενο μοντέλο «MacBook», δεν είναι ξεκάθαρο εάν πρόκειται για μοντέλο «Air», ή της σειράς «MacBook». Τα διεθνή μέσα πάντως πιθανολογούν πως και το συγκεκριμένο report αφορά τη σειρά MacBook Air. 

Όμως, το report των DigiTimes δεν κάνει λόγο για τιμή 800-900 δολαρίων, αλλά για 999 δολάρια που κοστίζει το σημερινό entry level MacBook Air ή και ακριβότερα. Επίσης, αναφέρεται πως το επερχόμενο MacBook θα φέρει Retina οθόνη.

«Τα πάνελ οθόνης των 13,3 ιντσών για το νέο notebook φέρουν την ίδια ανάλυση με αυτά του 13ιντσου MacBook Pro, στα 2.560 x 1.600 pixels. Η LG Display θα ξεκινήσει να προμηθεύει τα panels τον Απρίλη, ενώ η μαζική παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του Μάη ή στις αρχές του Ιούνη.»

Η Apple – πάντα σύμφωνα με τους DigiTimes – στοχεύει σε πωλήσεις έξι εκατομμυρίων τεμαχίων έως το τέλος του έτους, αν και οι αναλυτές της DigiTimes εκτιμούν πως ο αριθμός των πωλήσεων του νέου μοντέλου δεν θα ξεπεράσει τις τέσσερα εκατομμύρια μονάδες υπό τη συγκεκριμένη τιμολόγηση.

Το report επίσης αναφέρει πως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους η Apple θα κυκλοφορήσει και ένα νέο, entry-level iPad μοντέλο, ενώ τα νέα iPad Pro θα κυκλοφορήσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ