Το Netflix φαίνεται πως σχεδιάζει τη δημιουργία ενός νέου, ακριβότερου προγράμματος αλλά και αυξήσεις στα ήδη υπάρχοντα. Η υπηρεσία έως τώρα διαθέτει τρία προγράμματα, ενώ οι τιμές τους διαφέρουν ανάλογα τη χώρα. Στην Ελλάδα, ισχύουν τα εξής:

Σύμφωνα με το ιταλικό blog Tutto Android, οι ιθύνοντες του δικτύου σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος με την ονομασία Ultra, το οποίο και θα κοστίζει €16,99 ενώ θα παρέχει ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες με το σημερινό ακριβότερο πρόγραμμα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι θα αλλάξει εάν γίνουν αυτές οι αναπροσαρμογές:

  • Αν είστε εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα των 7,99€ για θέαση σε μία οθόνη με τυπική ευκρίνεια δεν θα αλλάξει τίποτα για εσάς. Νέα ονομασία προγράμματος: Base
  • Αν είστε εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα των 9,99€ για θέαση σε δύο οθόνες σε HD ανάλυση, με το νέο κατάλογο θα κληθείτε να πληρώσετε 10,99€ και θα έχετε δικαίωμα πρόσβασης από μία οθόνη (αύξηση 10% και «απώλεια» μίας οθόνης).
  • Αν είστε εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα των 11,99€ για θέαση σε τέσσερις οθόνες σε 4K ανάλυση, με το νέο κατάλογο θα κληθείτε να πληρώσετε 13,99€ και θα έχετε δικαίωμα πρόσβασης από δύο οθόνες (αύξηση 17% και «απώλεια» δύο οθονών)
  • Δημιουργείται νέο πρόγραμμα με 4K ανάλυση και ταυτόχρονη θέαση από 4 οθόνες με την ονομασία Ultra, το οποίο κοστίζει 16,99€. Στην ουσία πρόκειται για το παλιό Πλήρες, με αυξημένη τιμή κατά 40%.

τα ποσοστά των αυξήσεων έχουν στρογγυλοποιηθεί

οι τιμές αναφέρονται σε μηνιαίες συνδρομές

οι συνδρομητές μπορούν ανά πάσα στιγμή να επιλέξουν υποβάθμιση του πακέτου τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα τιμολόγησης

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε πως το Netflix δεν εφαρμόζει την ίδια τιμολογιακή πολιτική σε όλες τις χώρες. Τον Οκτώβριο του 2017 το δίκτυο είχε προβεί σε αναπροσαρμογή του τιμοκαταλόγου του, σε αρκετές όμως χώρες – όπως στην Ελλάδα – οι τιμές των συνδρομών είχαν διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Εκπρόσωπος του Netflix ανέφερε στο CNET πως συνεχώς τεστάρονται νέα «πράγματα» και πως οι δοκιμές δεν είναι απαραίτητο πως θα καταλήξουν σε πλήρη εφαρμογή των νέων προγραμμάτων:

«Δοκιμάζουμε συνεχώς νέα πράγματα και αυτές οι δοκιμές συνήθως διαφέρουν ως προς τη χρονική διάρκειά τους», ανέφερε η εκπρόσωπος του δικτύου, Smita Saran. «Σε αυτή την περίπτωση δοκιμάζουμε ελαφρώς διαφοροποιημένα επίπεδα τιμών και χαρακτηριστικών προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές εκτιμούν / κοστολογούν το Netflix.»

Η εκπρόσωπος του δικτύου συμπλήρωσε πως τα νέα προγράμματα που διέρρευσαν είναι πιθανό να μην είναι διαθέσιμα προς όλους τους συνδρομητές αλλά και πως είναι πιθανό να μην εφαρμοστούν ποτέ.

 

Στην ενότητά μας Pay TV μπορείτε να βρείτε όλες τις ειδήσεις που σχετίζονται με τις συνδρομητικές υπηρεσίες video στη χώρα μας αλλά και σχετικά νέα από όλο τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ