Η σειρά Redmi Note είναι μία από τις πιο επιτυχημένες της Xiaomi και όπως αναμέναμε υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για το πέμπτο μοντέλο που αναμένεται σύντομα.

Σύμφωνα λοιπόν με slides που διέρρευσαν, το Xiaomi Redmi Note 5 αναμένεται να φέρει οθόνη IPS 5,5 ιντσών με ανάλυση Full HD. Στο εσωτερικό της συσκευής θα βρίσκεται το chipset Snapdragon 630 ή το Snapdragon 660. Και οι δύο αυτές επιλογές επιτυγχάνουν καλές αποδόσεις, ενώ ταυτόχρονα δεν είναι ενεργειακά “απαιτητικές”.

 

Η μπαταρία θα είναι μικρότερης χωρητικότητας από του Redmi Note 4, στα 3,790mAh (το Redmi Note 4 διαθέτει μπαταρία 4,100mA). Η Xiaomi αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μικρότερη μπαταρία προκειμένου να επιτύχει τη λέπτυνση της συσκευής (αυτή η μάστιγα). Το πάχος του Redmi Note 5 θα είναι 7,5 χιλιοστά, ενώ θα διαθέτει σύστημα γρήγορης φόρτισης QuickCharge 3.0, μέσω θύρας USB-C.

Ως προς τις κάμερες της συσκευής, έχει τοποθετηθεί μία οπίσθια της Sony (αισθητήρας IMX 234 16MP, με διάφραγμα f/2.0 και “κλείδωμα” εστίασης στα 0,3 δευτερόλεπτα) και μία εμπρόσθια, selfie κάμερα των 13MP.

Το Redmi Note 5 αναμένουμε να κυκλοφορήσει στους κάτωθι συνδυασμούς αποθηκευτικών χώρων και μνήμης RAM.

Δυο λόγια

Πρόκειται για μία από τις συσκευές που αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αν ισχύουν οι πληροφορίες για την τιμολόγηση της συσκευής (ακόμα και αν δεν περιλαμβάνονται οι φόροι σε αυτές) εκτιμάμε πως θα πρόκειται για μία από τις πιο καλές value for money προτάσεις της αγοράς.

Ασφαλώς, θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο προκύψει.

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροΤο UberBOAT κάνει απόβαση στην Κροατία
Επόμενο άρθροiOS 11 Preview: “μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση”
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.