Διαθέσιμη προς εγκατάσταση είναι από σήμερα η νέα, πολυαναμενόμενη έκδοση του δημοφιλούς browser, Firefox. Πρόκειται για τη 57η έκδοση, η οποία και φέρει την ονομασία Firefox Quantum.

O Firefox Quantum παρέχει διπλάσιες επιδόσεις από τις προηγούμενες εκδόσεις ενώ ταυτόχρονα, λόγω της νέας «μηχανής» Quantum που χρησιμοποιεί, επιβαρύνει λιγότερο τη μνήμη του συστήματός μας κατά 30%, σε σύγκριση με τον Chrome.

Ο Firefox ήταν ο πρώτος mainstream browser που κατάφερε να γκρεμίσει το μονοπώλιο του Internet Explorer και κατ’ επέκταση να δώσει ώθηση στα ανοικτά standards του web. Όμως στην πορεία οι λανθασμένες επιλογές του Mozilla Foundation αλλά και η δημοφιλία του Chrome (μαζί με το «σπρώξιμο» της Google) περιόρισαν αισθητά τα ποσοστά χρήσης του.

Ένα από τα πιο αδύναμα σημεία του Firefox είναι η διαχείριση της μνήμης. Με την έκδοση αυτή όχι μόνο επιδιορθώνεται το πρόβλημα αυτό, αλλά, σύμφωνα με τις σημειώσεις της έκδοσης, πλέον ο Firefox επιβαρύνει τη RAM των συσκευών μας λιγότερο από οποιονδήποτε άλλο browser.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ