Τον Οκτώβριο του ’17 η Tesla κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων / υβριδικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Οι αιτίες είναι δύο. Η πρώτη, η αδυναμία της Tesla να κατασκευάσει επαρκείς ποσότητες του προσιτού οχήματός της, Model 3. H δεύτερη αιτία είναι το Chevy Bolt.

Η General Motors κατάφερε να παραδώσει τον Οκτώβριο 2.781 μοντέλα Bolt. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Prius Prime της Toyota με 1.626 πωληθέντα οχήματα. Tο Model S της Tesla κατέλαβε την τέταρτη θέση με πωλήσεις 1.120 οχημάτων, ενώ οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 2.115 οχήματα.

Η Tesla δεν έχει ακόμα καταφέρει να διαθέσει σε ικανοποιητικές ποσότητες την προσιτή πρότασή της στην αγορά, καθώς έως και τον Οκτώβριο κατάφερε να κατασκευάσει μόνο 260 (!) οχήματα Model 3. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο αρχικός στόχος ήταν η κατασκευή 1.500 οχημάτων έως τον Σεπτέμβρη.

Την ίδια στιγμή, η General Motors διαθέτει το προσιτό Chevy Bolt περίπου στα 30 χιλιάδες δολάρια (αρχική τιμή), σε επαρκείς ποσότητες, ενώ η διαθέσιμη πρόταση της Tesla (Model S) κοστίζει 94.000$ (αρχική τιμή). Το Prius Prime της Toyota πωλείται πέριξ των 27-28 χιλιάδων δολαρίων.

Παρ’ όλα αυτά, στους πρώτους δέκα μήνες του 2017 στις συνολικές πωλήσεις προηγείται η Tesla με 20.570 «ταξινομήσεις».

 

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ