Η διαφήμιση με το τηλέφωνό της και τις υπηρεσίες που προσφέρει εμφανίζεται ανάμεσα στις δεκάδες αληθινές διαφημίσεις, σε websites που επισκέπτονται όσοι αναζητούν σεξ επί πληρωμή. Είναι αθώο λαϊκό κορίτσι, σχετικά αμήχανη και μετά από λίγο θα σε ρωτήσει αν “έχεις πρόβλημα με την ηλικία” της.

Αν απαντήσεις ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα, βρίσκεσαι ένα δευτερόλεπτο πριν τη στιγμή της αποκάλυψης. Θα πληροφορηθείς αμέσως ότι στα μηνύματά σου δεν απαντάει μία δεκαπεντάχρονη – όπως θα ήθελες – αλλά ένα ρομπότ που έχει προγραμματιστεί ακριβώς για αυτή τη δουλειά, να προσποιηθεί δηλαδή μία πόρνη που ψάχνει πελάτες στο διαδίκτυο.

Το διαδίκτυο έχει επηρεάσει το σύνολο της βιομηχανίας του σεξ, ακόμα και τα παραδοσιακά δίκτυα του αγοραίου έρωτα. Μεγάλο ποσοστό των πελατών δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς να επισκεφθούν πορνεία ή δρόμους όπου γυναίκες κάνουν πεζοδρόμιο. Οι νεότεροι ειδικά πελάτες προτιμούν την ασφάλεια και τη διακριτικότητα που προσφέρει το διαδίκτυο και τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας π.χ. τα γραπτά μηνύματα.

Το νέο τοπίο της πορνείας περιλαμβάνει – δυστυχώς – και ανεξέλεγκτα κυκλώματα που εμπορεύονται όχι μόνο γυναίκες αλλά και ανήλικα κορίτσια, πολλές φορές ηλικίας 11-12 ετών. Για αυτό το λόγο, εθελοντές προγραμματιστές της Microsoft συνεργάστηκαν με την οργάνωση Seattle Against Slavery και γυναίκες που είχαν πέσει θύματα τράφικινγκ. Έφτιαξαν από κοινού ένα πρόγραμμα (chatbot) που απευθύνεται σε άντρες που ψάχνουν στο internet ανήλικες για να συνευρεθούν ερωτικά μαζί τους επί πληρωμή.

Το bot έχει “εκπαιδευτεί” να απαντά σε μηνύματα όπως θα έκανε μία ανήλικη που είναι θύμα τράφικινγκ και έχει εξωθηθεί στην πορνεία και όσο επικοινωνεί με “πελάτες” τόσο καλύτερα μαθαίνει. Μόλις ο άντρας εκδηλώσει το ενδιαφέρον του (με οποιοδήποτε τρόπο) για σεξ με ανήλικη, λαμβάνει το εξής μήνυμα: “μιλάς με ένα chatbot και το σεξ επί πληρωμή είναι έγκλημα που βλάπτει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο”.

Σκοπός του bot της Microsoft είναι να τρομάξει αυτούς τους άντρες παραβιάζοντας την ανωνυμία τους και να τους αποθαρρύνει από την αγορά σεξ με ανήλικες. Προς το παρόν, τα στοιχεία των πελατών δεν δίνονται στις αμερικανικές Αρχές αλλά κανένας από τους εμπλεκόμενους δεν έχει δεσμευτεί ότι δεν θα το κάνει στο μέλλον.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ