30.2 C
Athens
Κυριακή, 27 Σεπ 2020
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΞΕΣΟΥΑΡ Bloomberg: νέα - premium AirPods, νέο HomePod, over-ear ακουστικά...

Bloomberg: νέα – premium AirPods, νέο HomePod, over-ear ακουστικά από την Apple

Όλα τα νεότερα από τα προϊόντα ήχου που ετοιμάζει η Apple αλλά και για τις διαπραγματεύσεις και συμφωνίες στην εφοδιαστική αλυσίδα.

-

Η Apple σκοπεύει να ανεβάσει την ένταση της στρατηγικής της στα audio-related προϊόντα της. Η εταιρεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg από τον έγκυρο Mark Gurman, το 2019 θα κυκλοφορήσει νέα, Premium AiPods, ένα νέο HomePod και over-ear ακουστικά με ποιότητα ήχου επιπέδου studio.

Φωτογράφος: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

AirPods Pro?

Τα νέα AirPods που θα στοχεύουν στο high end σκέλος της αγοράς θα φέρουν τεχνολογία ακύρωσης θορύβου (noise-cancellation) και θα είναι αδιάβροχα, αναφέρουν οι πηγές του Bloomberg. Η Apple επίσης προσπαθεί να μεγαλώσει την εμβέλεια σύνδεσης μεταξύ των ακουστικών και των συσκευών iPhone / iPad. Ο λόγος βέβαια δεν είναι για να μπαίνουμε στη θάλασσα με τα AirPods, καθώς αυτά θα προστατεύονται μόνο έναντι της βροχής και του ιδρώτα (αν και το σημερινό μοντέλο στην πράξη, τα πάει μια χαρά και σε αυτές τις περιπτώσεις).

Τα high end AirPods θα κυκλοφορήσουν εντός του 2019 και κατά πάσα πιθανότητα θα κοστίζουν περισσότερο από όσο τα σημερινά. Η Apple [όπως ήδη γνωρίζουμε] εργάζεται για τη δημιουργία μίας θήκης για τα AirPods που θα τους προσθέτει το χαρακτηριστικό της ασύρματης φόρτισης, αλλά και το AirPower. Επίσης ήδη γνωρίζουμε πως η Apple πατεντάρει θήκη μεταφοράς & φόρτισης για το Apple Watch, στα πρότυπα αυτής των AirPods.

Επιπροσθέτως, εντός της Apple έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο της προσθήκης βιομετρικών αισθητήρων σε μελλοντικές γενιές AirPods, όπως ο αισθητήρας καρδιακών παλμών. Έτσι, η Apple θα επεκτείνει [hardware] το health-related line up της, πέρα από το Apple Watch.

AirPods

Αυτά ως προς τα premium AirPods που αναμένονται το 2019. Ως προς τη βασική σειρά, το επόμενο μοντέλο των AirPods αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος που διανύουμε, φέροντας το χαρακτηριστικό της ενεργοποίησης του ψηφιακού βοηθού μέσω της ηχητικής εντολής Hey Siri, χωρίς τη χρήση των χεριών μας.

Over-ear Apple ακουστικά

Η Apple, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ετοιμάζεται να βάλει και το δικό της brand στην αγορά των over-ear ακουστικών. Πρόκειται για μία κίνηση προς τη high end κατηγορία στην οποία συναντάμε ονόματα – μεγαθήρια, όπως η Bose και η (εξαιρετική) Sennheiser. Η Apple σκοπεύει να χρησιμοποιεί το δικό της brand στη high end κατηγορία και να κρατήσει ως φθηνότερη εναλλακτική τη σειρά Beats. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο ήχος των over-ear ακουστικών της Apple θα είναι επιπέδου studio.

Η Apple αρχικώς ήθελε να κυκλοφορήσει τα νέα ακουστικά στα τέλη του 2018. Προέκυψαν όμως δύσκολες τεχνικές προκλήσεις κατά την ανάπτυξή τους και πλέον το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της κυκλοφορίας τους εντός του 2019 

Κατηγορία “Other Products”

Η κατηγορία των αξεσουάρ έχει γιγαντωθεί για την Apple. Επίσημα ονομάζεται Other Products (άλλα προϊόντα) και πλέον σε ετήσια βάση τζιράρει 12,9 δις δολάρια. Κατά πολλούς η κατηγορία Άλλα Προϊόντα επιβραδύνει την επιβράδυνση της ανάπτυξης των πωλήσεων των συσκευών iPhone.

Ως προς το χώρο του ήχου γενικότερα, η Apple έχει να επιδείξει επιτυχίες όπως το iPod και το κατάστημα iTunes, αλλά και αποτυχίες, όπως το πρώτο bluetooth ακουστικό της εταιρείας και το πρώτο ηχείο (iPod Hi-Fi).

Το 2012 είχε αυτο-ανακηρυχθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους αποστολείς ακουστικών και ηχείων λόγω αυτών που βρίσκονται στις συσκευασίες των iPhones, αλλά και λόγω των ενσωματωμένων ηχείων των συσκευών iPad, iPhone και Mac. Δύο χρόνια αργότερα η Apple εξαγόρασε τη Beats για 3 δις δολάρια (η μεγαλύτερη σε αξία εξαγορά της Apple).

Η ομάδα εργασίας εντός της Apple (in-house) που σχετίζεται με τον ήχο έχει συγκροτηθεί υπό τον Gary Geaves, πρώην μηχανικό της κατασκευάστριας εταιρείας προϊόντων ήχου, B&W Group Ltd.

Νέα από την εφοδιαστική αλυσίδα

Ως προς τα νεότερα από την εφοδιαστική αλυσίδα της Apple στο χώρο των προϊόντων ήχου, η Apple ενισχύει τις σχέσεις της με την κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone, Foxconn Technology Group και μειώνει την “εξάρτησή” της από τη μικρότερη κατασκευάστρια, Inventec Corp. Οι νέες παραγγελίες που αφορούν νέα προϊόντα AirPods θα θέτονται στη Foxconn. Έως τώρα, το 70% των AirPods κατασκεύαζε η Inventec και το 30% η Luxshare Precision Industry Co.

Ας περάσουμε και στα του HomePod. Αρχικώς το κατασκεύαζε η Inventec ενώ στη συνέχεια προστέθηκε στους προμηθευτές και η Foxconn. Το ηχείο της Apple εκτιμάται πως έχει κάνει μέτριες προς κακές πωλήσεις, αν και η πλειοψηφία των κριτικών για τον ήχο του, είναι διθυραμβικές.

Η Apple εργάζεται για μία νέα έκδοση του HomePod η οποία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει εντός του 2019. Το νέο αυτό μοντέλο πιθανότατα θα κατασκευάζεται μόνο από τη Foxconn. Εκπρόσωπος της Inventec ανέφερε χαρακτηριστικά για τις συναντήσεις μεταξύ των στελεχών της εταιρείας του και της Apple: “προσπαθούμε όσο μπορούμε για να εξασφαλίσουμε νέες παραγγελίες”.

Δυστυχώς, το ρεπορτάζ του Bloomberg δεν αναφέρει περισσότερα για το επόμενο μοντέλο HomePod. 

Ως προς τα over-ear ακουστικά, το report αναφέρει πως στελέχη της Apple συναντήθηκαν στην Καλιφόρνια πριν λίγες εβδομάδες με εκπροσώπους της Tymphany (θυγατρική της Primax Electronics Ltd) για το εκκρεμές ζήτημα του κατασκευαστή τους, ωστόσο η τελική απόφαση επί του θέματος δεν έχει ακόμα παρθεί από την Apple.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει κατά της Apple και της Ιρλανδίας

Τον Αύγουστο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι η Ιρλανδία πήρε μέτρα που ευνόησαν την κερδοφορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Apple στην Ευρωπαϊκή...

Ιπτάμενη κάμερα μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Ring (θυγατρικής εταιρείας της Amazon) που παρουσιάστηκε χθες είναι ιπτάμενη, ονομάζεται Always Home Cam και ουσιαστικά είναι ένα μικρό...

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Σχετικάάρθρα