Αν και η Xiaomi είναι γνωστή σχεδόν σε όλους για τα smartphones, τα ακουστικά και κάποια άλλα προϊόντα της, μάλλον λίγοι την έχουμε συνδέσει με προϊόντα που αφορούν τη φωτογραφία. Σύμφωνα με το Bloomberg, στελέχη της Xiaomi σκέφτονται σοβαρά να υποβάλουν προσφορά για την εξαγορά της GoPro.

Το Γενάρη που μας πέρασε, η GoPro είχε ανακοινώσει πως στα πλαίσια της οικονομικής της αναδιάρθρωσης σχεδιάζει να αποχωρήσει από την κατηγορία των drones. Τότε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Nick Woodman, είχε σημειώσει πως «είναι ανοικτός σε ενδεχόμενη πώληση της εταιρείας».

«Εάν υπήρχε μία ευκαιρία συγχώνευσης με μία μεγαλύτερη εταιρεία, θα εξετάζαμε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς θα μπορούσαμε να κλιμακώσουμε τις επιχειρήσεις μας και να προσφέρουμε καλύτερη απόδοση στους επενδυτές μας.»

Αν αναλογιστούμε το ενδιαφέρον της Xiaomi που προκύπτει από το ρεπορτάζ του Bloomberg, ίσως τελικά αυτή η «μεγαλύτερη εταιρεία» να έχει βρεθεί και να βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία σημαντική εξαγορά.

 

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ