30.2 C
Athens
Δευτέρα, 28 Σεπ 2020
SOFTW | HARDW | APPS ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Bloomberg: η Adobe εργάζεται για την κυκλοφορία του full...

Bloomberg: η Adobe εργάζεται για την κυκλοφορία του full Photoshop στο iPad εντός του ’19

-

Η Adobe Systems Inc., η εταιρεία που έχει στο portfolio της μία σειρά από δημοφιλείς παραγωγικές εφαρμογές, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την πλήρη έκδοση του Photoshop στο iPad, ως μέρος της νέας της στρατηγικής για τη διαθεσιμότητα του λογισμικού της σε όσες περισσότερες πλατφόρμες γίνεται.

Προφανής στόχος της Adobe είναι η αύξηση των συνδρομών των χρηστών στην υπηρεσία της, Creative Cloud. Η Adobe θα παρουσιάσει το πλήρες Photoshop στο iPad κατά τη διάρκεια του συνεδρίου MAX creative (conference) που θα διεξαχθεί τον προσεχή Οκτώβρη, αναφέρουν πηγές του Bloomberg που βρίσκονται κοντά στα κέντρα αποφάσεων.

Η εφαρμογή αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα το 2019, αν και οι πηγές τονίζουν πως το χρονοδιάγραμμα είναι σχετικό και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις τεχνικές δυσκολίες που θα παρουσιαστούν κατά την εξέλιξη του project.

Η Adobe το 2012 είχε κάνει τη στρατηγική επιλογή της υιοθέτησης ενός συνδρομητικού μοντέλου για τη διάθεση των εφαρμογών της, προφανώς κυρίως λόγω της πειρατείας. Πλέον οι ιθύνοντες της εταιρείας στοχεύουν ξεκάθαρα στους χομπίστες και στους απλούς καταναλωτές, οι οποίοι εργάζονται και επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται σε φορητές συσκευές. Έως τώρα, η Adobe δεν έχει παρουσιάσει κάποια από τις εφαρμογές της σε πλήρη έκδοση για φορητές συσκευές (δεν αναφερόμαστε στα laptops, αυτά θεωρούνται desktop συστήματα).

Ο Scott Belsky, υπεύθυνος της Adobe για την υπηρεσία Creative Cloud, επιβεβαίωσε στο Bloomberg τη νέα, cross-platform στρατηγική της εταιρείας, αρνήθηκε όμως να αναφέρει το χρονοδιάγραμμα.

“Η φιλοδοξία μου είναι να κυκλοφορήσουν οι νέες εφαρμογές στην αγορά το συντομότερο δυνατόν. Απαιτείται πολλή δουλειά για τη μεταφορά του συνόλου των λειτουργιών μίας εξελιγμένης και ισχυρής εφαρμογής όπως το Photoshop σε μία μοντέρνα συσκευή όπως το iPad. Πρέπει οπωσδήποτε οι υπηρεσίες μας να περάσουν γρήγορα στη νέα, συνεργατική – cloud εποχή.”

Το κυριότερο προϊόν της Adobe σήμερα είναι η σουίτα της Creative Cloud, μία συνδρομητική υπηρεσία που περιλαμβάνει πρόσβαση σε εφαρμογές όπως το Photoshop, το Premiere και το Illustrator σε υπολογιστές Windows και Mac, αλλά και συνοδευτικές εφαρμογές για φορητές συσκευές όπως το Photoshop Mix. Με τη νέα έκδοση του Creative Cloud οι χρήστες θα μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους σε / από διαφορετικές συσκευές, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg.

Οι πελάτες της Adobe στο χώρο των Μέσων και της ψυχαγωγίας εργάζονται όλο και περισσότερο σε συσκευές tablet και πιέζουν από καιρό την εταιρεία να προσθέσει τη δυνατότητα της “επεξεργασίας εν κινήσει”. Πλέον, το χρόνιο αίτημα των σταθερών πελατών της εταιρείας είναι πλήρως “συμβατό” και με τη νέα στρατηγική της.

Οι πηγές του Bloomberg ανέφεραν επίσης πως η νέα έκδοση του Illustrator είναι ήδη υπό ανάπτυξη, αλλά απέχει ακόμα πολύ από το να είναι πλήρως έτοιμη.

Μπορεί ο “γίγαντας” τόσο καιρό να απουσίαζε από το iOS App Store, έστω ως προς τις full εκδόσεις των εφαρμογών του, οι developers όμως του οικοσυστήματος έχουν ήδη δημιουργήσει πολύ αξιόλογες εφαρμογές όπως τα Pixelmator, Affinity και Enlight Photofox και η μάχη αναμένεται να είναι σκληρή. Προφανώς βέβαια, κερδισμένος θα βγει ο καταναλωτής.

SourceBloomberg
NewsDeskhttp://www.tecky.eu
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Sennder γίνεται ο μεγαλύτερος ψηφιακός πάροχος υπηρεσιών logistics

Το 2015 μία νεοφυής επιχείρηση με έδρα το Βερολίνο ξεκίνησε την προσπάθεια της να φέρει τον κλάδο της οδικής διαμεταφοράς (road freight forwarding) της...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει κατά της Apple και της Ιρλανδίας

Τον Αύγουστο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι η Ιρλανδία πήρε μέτρα που ευνόησαν την κερδοφορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Apple στην Ευρωπαϊκή...

Ιπτάμενη κάμερα μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Ring (θυγατρικής εταιρείας της Amazon) που παρουσιάστηκε χθες είναι ιπτάμενη, ονομάζεται Always Home Cam και ουσιαστικά είναι ένα μικρό...

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Σχετικάάρθρα