Η Apple εντός του 2018 θα κυκλοφορήσει τρεις νέες συσκευές iPhone, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg. Όπως έχουμε ξανακούσει, αναμένουμε μία αναβαθμισμένη έκδοση του iPhone X, μία μεγαλύτερη κοντά στις 6,5 ίντσες η οποία αποκαλείται ήδη ως “το μεγαλύτερο iPhone που κατασκευάστηκε ποτέ” και ένα φθηνότερο μοντέλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, η Apple σκοπεύει να κατασκευάσει “ένα μοντέλο για τον καθένα,” ούτως ώστε να αυξήσει τις πωλήσεις της, μετά από την χαμηλότερη των προσδοκιών πορεία του iPhone X.

ΣτΣ: εκτιμάμε πως η Apple δεν επέλεξε εντός του 2018 την τακτική που θα ακολουθήσει για τα φετινά iPhones, άρα αυτή δεν σχετίζεται με την πορεία των πωλήσεων του iPhone X – Διαφωνούμε με τη συσχέτιση που επιχειρεί το Bloomberg

Το ρεπορτάζ του Bloomberg επιβεβαιώνει τις λεπτομέρειες που έχει αναφέρει και ο Ming-Chi Kuo της KGI, δηλαδή πως αναμένουμε μία αναβαθμισμένη συσκευή στις 5,8 ίντσες, μία μεγαλύτερη στις 6,5 ίντσες (“iPhone X Plus”) και μία οικονομικότερη με οθόνη LCD στις 6,1 ίντσες.

Ενώ λοιπόν το iPhone των 6,1 ιντσών θα έχει “χαμηλή” τιμή, θα έχει και αυτό τη λειτουργία Face ID (το είχε πει ο Kuo, πλέον το αναφέρει και το Bloomberg). Και οι τρεις συσκευές θα φέρουν οθόνη από άκρη σε άκρη και τη γνωστή μας εγκοπή, η οποία θα φιλοξενεί το σύστημα κάμερας TrueDepth.

Οι δύο συσκευές που θα απευθύνονται στο high end σκέλος της αγοράς θα φέρουν το νέο επεξεργαστή της Apple A12 και άκρες από ανοξείδωτο ατσάλι. Τουλάχιστον μία από τις δύο συσκευές θα κυκλοφορήσει και σε χρυσό χρώμα. Στο φθηνότερο μοντέλο θα χρησιμοποιηθεί ως υλικό το αλουμίνιο για να παραμείνουν χαμηλά τα κόστη κατασκευής του. Όπως και τα άλλα δύο μοντέλα, έτσι και το φθηνότερο, θα φέρει γυάλινη πλάτη για τη λειτουργία της ασύρματης φόρτισης.

Ως προς το μεγάλο μοντέλο, η Apple (πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg) είναι πιθανό να προσθέσει dual-SIM υποστήριξη, αν και αυτό είναι κάτι που δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει.

“Η Apple δεν έχει ακόμα αποφασίσει οριστικά εάν θα υποστηρίξει το χαρακτηριστικό dual-SIM ή αν θα αναμένει την ευρύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας E-SIM, η οποία και θα μπορεί να συνδέει τις συσκευές σε πολλαπλά δίκτυα, χωρίς την ανάγκη τοποθέτησης καρτών SIM. Η Apple χρειάζεται τη στήριξη των παρόχων για την E-SIM υλοποίηση, οι οποίοι όμως δεν είναι θετικοί απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο.”

Το “μεγάλο” iPhone του 2018 έχει την κωδική ονομασία είναι “D33.” Σύμφωνα με το Bloomberg, η ανάλυση της οθόνης κάποιων πρωτότυπων μοντέλων ήταν στα 1242 x 2688 pixels. Ο Kuo έως τώρα έχει αναφέρει πως η κωδική ονομασία της συσκευής είναι “D32” και πως η τιμή ppi (πίξελς ανά ίντσα) της οθόνης θα κυμαίνεται στο εύρος 480-500.

Μόλις χθες, είχαμε την (πιθανώς) πρώτη διαρροή που αφορά το επερχόμενο phablet. Φωτογραφίες που υποτίθεται πως έχουν διαρρεύσει από εργοστάσιο της LG στο Βιετνάμ, απεικονίζουν την οθόνη και το digitizer του μοντέλου των 6,5 ιντσών.

Το Bloomberg αναφέρει πως η Apple είναι στη διαδικασία των δοκιμών με την εφοδιαστική της αλυσίδα, άρα είναι πιθανό να αρχίσουν πολύ σύντομα να διαρρέουν φωτογραφίες από περισσότερα εξαρτήματα των νέων συσκευών.

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

ΣΧΟΛΙΑ